Pienoismallit.net

Tatra T27b 1943

Tatra T27b on ”sulavalinjainen” kolme tonnia kantava omaperäisiä suunnitteluratkaisuja rakenteissaan sisältävä kuorma-auto. Siinä on keskusputkirunko, jonka sisällä on kardaani piilossa. Moottori toimii myös osana eturunkoa. Taka-akseli on jaettua mallia, eikä suora kuten muissa perinteisissä kuorma-autoissa. Moottori on nestejäähdytteinen 4-sylinterinen 63 hv kehittävä rivimoottori. T27:n projektissa pääsuunnittelija oli Hans Ledwinka.

Tatra on alun perin Tšekkoslovakialainen 30-luvun alun kehitelmä. Saksalaiset ottivat vuosikymmenen lopulla tuotannon omiin tarkoituksiinsa. Autoa sota-aikana valmisti Ringhoffer-Tatra AG –niminen yhtiö. T27b mallia valmistettiin kaikkiaan yhteensä 3708 kpl. A-malli korvattiin B-mallilla tuotantolinjalla liukuvasti vuoden 1938 aikana. Seuraavan vuoden alussa ratti muutettiin oikealta vasemmalle puolelle.

Autoja tuotiin Suomeen kaikkiaan 51 kpl. Vuonna 1942 tuli 7 kpl ja 1943 44 kpl. Nykyään auto on erittäin harvinainen. Euroopassa on entisöity muutama. Parhaiten on taidettu tässäkin kunnostautua auton kotimaassa Tšekkoslovakiassa. Suomessa on entisöitynä ainakin yksi kappale.

Eniten Tatra T27b kuormureita löytyy nykyisin Korppoosta rahtilaiva SS Hindenburgin hylystä. Laiva oli kuljettamassa yhtä lähetystä ajoneuvoja Suomeen 17.11.1942 kun se sai torpedo-osuman (toinen tieto kertoo miinaan ajosta) keskilaivaan Utön lähellä. Alus otettiin hinaukseen, mutta perille se ei ihan päässyt. Vaikeudet ahtaalla laivareitillä ym. ongelmat aiheuttivat sen että Hindenburgin aika oli käytetty loppuun ja se upposi illalla 19.11.1942 noin 55 metrin syvyyteen ja on suurin laivanhylky Suomen vesialueilla (pit. 142,89 m)

Tatra kehitti vuonna 1942 tuotantoon tulleen suuren 6x4 maastokuorma-auton, jonka mallimerkintä oli T111. Sen valmistus päättyi vasta vuonna 1962. Tehdas teki sota-aikana myös panssarivaunujen moottoreita.

Kiinnostus mallin rakentamiseen heräsi keskustellessa Vetku:n vanhempien jäsenten kanssa, sillä merkki ei ollut entuudestaan itselleni tuttu - T27b oli ollut vain kuriositeettina Suomen autohistoriassa. Heiltä sain myös neuvoja sekä piirustuksia projektiin.
Siitä oli sitten mukava jatkaa. Päänvaivaa aiheutti kuitenkin poikkeuksellinen runkorakenne, joka siis poikkesi täysin tuon ajan muista k-autoista. Runko oli osa lavaa ja sen kannakkeita, joten työt kannatti aloittaa rungosta. Lavan kiinnityksistä haettiin pitkään tarkempia kuvia, jotka peittyivät tehtaan mainoskuvissa tavaralaatikoiden varjoon. Auton lava näyttää todellisuudessakin hieman huteralta, ja tässä tapauksessa on selvää että kolmen tonnin kantavuus tarkoittaa todella sitä, eikä siedä suomalaistyylistä perinteistä 40 prosentin vakioylikuormaa.

Kommentit

Moi,
Työvaihekuvia olisin kaipaillut. t:J
Hyvän näköistä itse tehtyä työtä taasen. Ovat hatun noston arvoisia aina nämä itse tehdyt mallit!

Viellä astetta kovemmaksi menisi jos pikkasen enempi detaileja olisi. Pyyhkijän sulka ainakin kuskin puolelle, moottoritilan ja ohjaamokopan kumi mustan harmaalla, ja kahvat konepeltiin sekä ne lamput. tulisi vähän syvyyttä sekä detaileja lisää. Mutta näistä huolimatta hieno peli.. kateeksi käy itse ei moiseen itsetehtynä pystyisi.
Karun näköinen kuormuri. =) Hattua täytyy nostaa tälläisille scrätch projekteille. Maalaus on liian monotoninen, yksityiskohtia ja varjoalueita voisi korostaa litkuttamalla yms.

Intinharmaat mallit ovat aina lähellä sydäntä! =D
Uskomatonta Scratch-Rakentelua näin pienessä scaalassa! Ei itseltä onnistuis mitenkään, edes siinä normaalissa 1:25 scaalassa tällaisen vääntäminen. Samaa mieltä yksityiskohdista, hieman niitä saisi lisäillä, mutta muuten oikein mainio Tatra, harvemmin nähty esikuvakin antaa plussaa.