Pienoismallit.net

Fokker 100

Demonstrator

Fokker 100 on Fokkerin valmistama kaksimoottorinen keskipitkän kantaman lentokone. Konetyyppi lensi ensilentonsa 30. marraskuuta 1986, ja sen tuotanto päättyi vuonna 1997, jolloin sitä oli valmistettu yhteensä 283 kappaletta. Konetyypin pienempi malli tunnetaan nimellä Fokker 70.
Edeltävä konetyyppi oli ollut Fokker F.28 Fellowship. Rakenne on alataso sekä kaksimoottorinen ratkaisu rungon perään asennettuna. Peräsintä kutsutaan niin sanotuksi T-malliseksi peräsimeksi, jossa korkeusvakaaja on sivuvakaajan huipussa eli äärimmäisenä ylhäällä.
Tunnistamista saattaa helpottaa ohjaamon ikkunoiden muotoilu, joka vaikuttaa lähestulkoon identtiseltä nykyisien Airbusin valmistamien liikennelentokoneiden kanssa. F-100:aa muistuttavalla siipi- ja runkoprofiililla ei vuoteen 2010 mennessä ole esiintynyt vastaavia ratkaisuja ollenkaan. Kaikkien Airbusien moottorit sijaitsevat siivissä.

Taas yksi ebay metsästyksen tuloksista. Alunperin oli tarkoitus Swissair tai joku lentoyhtiön siirtokuvilla oleva saada, mutta kun halvalla sai niin tämä sitten tuli. Matkustamon ikkunoihin ei ollut tarjolla paketissa siirtokuvia, joten ne jäivät auki. Tämän mallisia kun ei muistakaan jää pahemmin ylimääräisiksi. Ohjaamon ikkunan maalaus/sovitus jälkikäteen paikalleen onnistui omasta mielestäni normaalia huomattavasti paremmin. Lasiosia tässäkin tuli yllättävän paljon: ohjaamonlasit, purjehdusvalot myös pyrstöön ja pohjaan "anticollision" miten tämän nyt suoraan suomeksi käännettäisiinkään. Kokoluokka DC-9-30.

Kommentit

Komea kone, valkoinen pinta on mielestäni onnistunut hienosti. Nuo 'live' kuvat on makeita.
Työn jälki näyttää kuvien perusteella olevan tosi hienoa. "Lentokenttä"-kuvat ovat hienoja. Hämäräkuvaus kirkkaine lamppuineen on haaste.
Nuo kuvat sinisine lakanoineen herättivät mielikuvia siniseen Grönlantiin sinisen jään keskelle laskeutuneesta koneesta;) Ne eivät tietysti himmennä itse koneen arvoa. Tämän sivuston ei tietysti pitäisi olla valokuvaussivusto, vaan mallailusivusto. Hyvät kuvat ovat tietysti osa kokonaisuutta. Olen sen kokenut itsekkin.
Kiitokset! Tuo kuvaaminen/kuvaus studion pystyttäminen kuulostaa helpommalta, kuin se onkaan. Päivällä usein jo auringon valon hiipuessa hetken mielijohteesta lähtee kuvaamaan 10-15 mallia kerralla. Ensin tietysti mallien pesu ja huolimaton kuivaus. Taustalakanan silitys ei olisi pahitteeksi. Kuvat on pääosin räpsitty samsung s2 (roska vielä linssissä). Kiitotie ei ole vieläkään lähellekkään valmis. Joku tausta siihenkin sopisi paremmin kun tuo violetti seinä. Sopivalla taustalla ja ehkä mustavalko kuvalla voisi saada suhteellisen aidon illuusion aikaiseksi.