Pienoismallit.net

Boeing 737-800

Tuifly (Haribo)

Boeing 737 on Boeingin vuonna 1967 esittelemä kaksimoottorinen lyhyiden ja keskipitkien matkojen kapearunkoinen matkustajalentokone. Se on ilmailun historian eniten myyty kaupallinen suihkukone.
Tyyppiä myydään ja kehitetään edelleen. Kone on niin yleinen, että voidaan sanoa niitä olevan joka hetki vähintään 1 250 kappaletta ilmassa. Tämäntyyppinen kone nousee tai laskeutuu jossain päin maailmaa keskimäärin joka viides sekunti.[1]
Koneen kovin kilpailija on Airbusin A320-koneperhe.

Malli oli pirteä poikkeus normaalisti suhteellisen valkoisiin liikennekoneisiin verrattuna. Malli itsessään meni hyvin kasaan ja siirtokuvia oli riittävästi/hyvälaatuiset. Jostain käsittämättömästä syystä ostin väärän keltaisen moottoreihin ja wingletteihin ja huomasin tämän vasta siirtokuvien laiton jälkeen. Edellämainittujen pitäisi kaiketi täsmätä peräpään nalle logon vaaleampaan keltaiseen. Jos jollain jäänyt moottorien/winglettien siirtokuvia ylimääräisiksi voisin olla kiinnostunut ja pääsisin korjaamaan tämän virheen. Ohjaamon ikkunoiden siirtokuvissa viimeiset sivuikkunat taitavat olla aavistuksen liian pitkät. Tämä 800-sarjalainenhan on mitoiltaan A320 kokoluokkaa ja melkein tuplasti pidempi kuin 200-sarjalaiset joita tällä sivustollakin muutamia on nähtävillä.

Kommentit

xxx
Olisi edes yhden matkustajakoneen rakentanut niin olisi jotain perspektiiviä näihin. Mutta kun mallin rakennusurakkaa ei ymmärrä eikä lentokonetyyppi sinänsä herätä mielenkiintoa ei paljoa ole sanottavissa. Kuvista välittyy siististi rakennettu kone, mutta "armoton lähikuva" olisi silti kaivattu. Haribo sponsori on hauska nähdä koneen kyljessä. =)