Pienoismallit.net

Douglas DC-10-30

Finnair

McDonnell-Douglas DC-10 on kolmimoottorinen, laajarunkoinen (matkustamossa kaksi käytävää), pitkän lentosäteen lentokone, jota valmistettiin Long Beachin tehtailla Kaliforniassa. Konetyyppi kilpaili samoilla markkinoilla samankokoisen Lockheed L-1011 TriStarin sekä itseään hieman pienemmän Airbus A300:n ja suuremman Boeing 747:n, jumbojetin, kanssa. Konetyyppiä valmistettiin vuosina 1970-1988, ja sen korvasi vuonna 1990 DC-10:stä kehitetty uusi lentokone, MD-11. DC-10:n on voinut viime vuosina päivittää MD-10:ksi, jolloin sitä ja MD-11:tä on voinut lentää samoilla miehistöillä.

Vihdoin sain jonkunlaiset kuvat napattua tästäkin jouluksi valmistuneesta mallista. Valokuvaaminen taitaa olla tämän harrastuksen vaikein osa-alue.

Lähtökohtana Revellin dc-10-30 Condor, missä muistaakseni oli jo oikeampi siiven alaosan muoto verrattuna -10 versioon. MD-11 tein tämän kanssa rinnalla myöskin Revellin paketista. Edellämainittu odottaa edelleen siirtokuvia saapuviksi. Tarkoituksena oli tehdä dc-10 vanhimmalla maalauskaaviolla ja md-11 viimeisimmällä Finnairin käytössä olleella kaaviolla.

Tämä yksilö OH-LHE ei tainnut olla Finnairin vanhin ja taisi olla ainoa jossa tämänkaltainen 70-luvun paljas metallipinta oli vallitsevana alueena. Hyvin vähän kuvia löysin, mutta tätä kuvaa on käytetty refrenssinä:
www.taxiways.de/DC-10/largepics/256-FIN-OH-LHE.jpg

Pinnassa Revell 04 ja alclad polished aluminium. Toisessa kyljessä muutama ikkuna repeytyi teippauksessa irti ja uudet ovat tilattuna. Siipiin tulevaisuudessa mahdollisesti lisään coroguardeja reunustavat siirtokuvat, jos jää riittävästi ylimääräisiä muista malleista.

Muutamassa kuvassa oleva Line up hieman keskeneräiseltä 04L on silkkaa fictiota. Kuvissa myös näkyvä ehkäpä pahin kilpailija L1011-200 on uusimmissa Saudi Arabian väreissä jotka otettiin 2000-luvun pintaan käyttöön, joten näissä kaavioissa koneet eivät ainankaan koskaan ole kohdanneet.

Helpoitetaan hieman "nipottamista". Nimeä top3 virheet/parannukset (enemmänkin saa sanoa).

Kommentit

jukka fw 11.3.2013 16:27 Vastaa lainauksella
Hieno peli! Tätä konetta tuli bongailtua useampaan kertaan Sammonmäen lentokonekalliolla, Tuusulassa..
ruuhkaa radalla.. hyvin oot saanu valot upoteltua jne..
Kiitokset. Täytyy alustasta tehdä sitten kun aikanaan valmistuu oma esittelynsä.
Burzi 19.3.2013 19:41 Vastaa lainauksella
Hieno DC-10! vanha naapuri lensi noita Finnairilla ja pääsin kerran mukaan simulattoriin, se oli ihan törkeen makee kokemus! millä oot alapuolen muuten maalannut, kun on noin tasainen?
Alclad II polished aluminium.