Pienoismallit.net

Douglas DC-8-71

United Airlines

Douglas DC-8 eli DC-8 on nelimoottorinen, kapearunkoinen, pitkän ja keskipitkän toimintamatkan matkustajalentokone, jota valmisti yhdysvaltalainen Douglas Long Beachin tehtailla Kaliforniassa, Yhdysvalloissa, vuosina 1959–1972.[1] Konetyyppi oli Boeing 707:n pahin kilpailija. Konetyyppiä on vielä käytössä rahtiliikenteessä.

DC-8 oli Douglasin lentokonetehtaan ensimmäinen matkustajalentokone, johon asennettiin suihkumoottorit. DC-8-konetta alettiin suunnitella vuonna 1955, sen ensilento tapahtui vuonna 1958 ja liikennöinti aloitettiin vuonna 1959. DC-8:n pahin kilpailija Boeing 707 ehti kuitenkin liikenteeseen jo vuonna 1958. Tämä vuoden 'myöhästyminen' oli merkittävä takaisku Douglasille, sillä Boeing 707 ehti vallata markkinat, mikä heikensi DC-8:n kysyntää.

DC-8 Super 70 on Super 60:stä kehitetty malli, jossa on uudenaikaisemmat moottorit.
Finnairilla oli DC-8-62CF-koneita vuodesta 1969 alkaen.
DC-8:n oli aikanaan toiseksi suosituin matkustajalentokonetyyppi Boeing 707:n jälkeen. DC-8 on osoittautunut myös tekniseltä kestävyydeltään erinomaiseksi, monilla koneilla on lennetty yli 100 000 tuntia, ja ne ovat edelleen liikenteessä. DC-8:aa voisi ehkä sanoa kaikkien aikojen kestävimmäksi matkustajakoneeksi.

Kaikki puheet Minicraftin dc-8 sarjan "hienoudesta" pitävät paikkansa. Tämä malli oli todella hyvin tehty ja helppo kasata. Siirtokuvat myös loistavia. Hasegavan Embraeri on toinen mistä on näin hyvä fiilis jäänyt.
Alun perin oli tarkoitus tehdä 60-versio jossa olisi hienot aikakautensa pillimoottorit, mutta tämä kun sattui eteen niin tuli hankittua. Unitedin väreissä myös erittäin komea lentokone.

Mielestäni onnistuneempi malli, kuin aiemmin lisäämäni b707. Tämä malli pitäisi saada kuvattua auringon valossa. Päätin taas vain "myöhemmin" iltapäivästä auringon ja hieman laskiessa alkaa valmistelemaan mallien kuvaamista ja lopputulos sen mukainen.

Kommentit

Komea kone. Metallipinnat näyttäisivät onnistuneen hienosti.
wade 23.1.2013 16:50 Vastaa lainauksella
Pirteä kaavio klassikkokoneessa, tällainen malli herättää huomiota missä hyllyssä tahansa! Moottorit näyttävät erityisen hyvältä ja sävykkäiltä, ihan kuin oikeaa metallia. Samoin siipien ja rungon detaljit on onnistuneet hyvin.

Uudet kuvat kannattaisi kyllä ottaa että malli pääsisi paremmin oikeuksiinsa, nytkään ei oikein osaa sanoa onko pyrston United-logo aavistuksen vinossa vasemmalla puolella vai vääristääkö vain optiikka. Veikkaisin kuitenkin jälkimmäistä vaihtoehtoa. Iso mallihan tämä on joten ymmärrän kyllä että syvyysterävyyden kanssa on haasteita mutta tähditystä en uskalla vielä näiden kuvien perusteella antaa.
Uudempia kuvia odotellessa lisätty kuva pyrstöstä. Jos on vinossa niin ainankin yhtäpaljon kuin toisellakin puolella. Tämän pystyy kohtisuoraan katsomalla edesta ja takaa silmällä toteamaan. Alcladilla saisi vielä varmasti paljon hienompaakin jälkeä aikaiseksi, jos jaksaisi hioa pohjan kiiltomustan viimeisenpäälle. Kiiltomustassa huono ominaisuus vain on todella pitkä kuivumisaika, joka voi olla parikin päivää. Kyllähän tuokin pinta jo "peilaa", mutta ei aivan niin tarkkana kuin oikea peili/lentokone alumiini tekisi.

Kuvat otettu galaxy sII:lla, jossa linssissä vielä roska keskivaiheilla. Tuntuu ettei paljon parempia saisi parinvuoden takaisella ixuksellakaan ja järkkäriä ei vielä ole tullut ostettua. Ja samalla kertaa otin 12 muustakin mallista kuvat.
ted 27.1.2013 09:16 Vastaa lainauksella
Solakkuus on kaunista! Ja kun tuosta sivuvakaimen United-merkistä tuli puhe, niin sinällään sen asento on kyllä oikea, mutta se näyttäisi olevan liian ylhäällä. Airliners.netissä merkin yläpuolella näkyy kolme sivuperäsimen saranaa, mallissa vain kaksi.

Eipä minulla kuitenkaan ole niuhottamista tästä mallista, etenkään kun itse en ole julkaissut yhdenkään valmiin mallin kuvaa. DC-8 on mielestäni todellinen kaunotar liikennekoneiden joukossa ja tämä malli on hienosti toteutettu. Oma tekeleeni Deltan siirtokuvilla kilpistyi moottorien kanssa sähläämiseen ja malli on jossakin edellisen muuton aikaisissa laatikoissa yhä. Ollut siis jo kolme vuotta. Hienoa nähdä näitä siviilikonemalleja, kiitoksia tästä!
Kiitoksia!

Tässä mallissa hieman solakkuutta tuhoavat nykyaikaisemmat moottorit.

Perän logo todellakin näyttää olevan väärässä paikassa. Tästä nyt taas oppii, että missään vaiheessa ei mallin omiin ohjeisiin ole luottamista. Ja minä kun oikein muistan kuinka laskin saranoita. En tätä tarkistanut oikeasta refrenssistä vaan epäilin box artin olevan taiteilijan näkemys ja ohjeissa olevan oikeaksi sijainniksi. No siinähän nyt sitten ovat ja pysyvät jatkossa pitää tarkistaa paremmin.

Malliin nyt myös lisätty antennit ja muut härpäkkeet.