Pienoismallit.net

Nebelwerfer

Tein mallin lähinnä sen vuoksi, että voisin harjoitella hiuslakkatekniikkaa. Kokosin raketinheittimen ilman maalausta jo pari vuotta sitten kun lämmittelin taitojani vuosien mallailutauon jälkeen. Vanha Italerin sarja on mitä on, helppo koota mutta osat liian kookkaita tähän mittakaavaan.

Kuluneen maalipinnan tekeminen hiuslakan avulla onnistui ihan hyvin. Tosin saksalainen "red oxide primer" -sävy taisi tulla nyt liian pinkiksi… Välillä yllätyin, kun maali lähti kulumaan yksityiskohdan juuresta eikä kulmasta tai huippukohdasta, kuten oli aikomus. Tämä johtui siitä, että korostelin joitain kohtia vaaleammalla sävyllä, joten maalikin oli näissä paikoissa kaksi kertaa paksumpaa. Eli tästä lähtien tasaista maalikerrosta hiuslakan päälle siis.

Rähjääntynyt kalusto tarvitsee yhtä rähjäiset olosuhteet ympärilleen, joten ideoin lohduttoman näköisen taistelukentän, johon saksalaiset ovat heittimensä hylänneet.

Venäläissotilaissa näkyy se taitotaso, johon tällä hetkellä pystyn figuureissa. Naamat ovat edelleen aika karhealla tasolla sävytetyt mutta öljyvärien avulla sain vaatteisiin parempaa puhtia kuin aikaisemmin. Aseiden hihnat ovat foliota.

Maaston tein vetelästä tasoitemassasta johon sekoittelin mm. kahvia, teetä, hamppunarua, mausteita, tupakkia jne. Maalasin mullan tuhottomalla määrällä eri ruskean sävyjä.

Kommentit

Janne V 19.1.2013 21:40 Vastaa lainauksella
Todella hyvältä näyttää heittimen ehkä hieman räikeästä väristä huolimatta, maasto uskottavan näköinen ja figut näyttävät hyviltä. Hienoa työtä!
AJ 19.1.2013 22:27 Vastaa lainauksella
Moi Toni, Komppaan Jannea, hyvältä näyttää dio. Figut ovat upeita, maasto hyvä ja heitin on hyvin rakennettu sekä viimeistelty; ainoastaan tuo pinkki väri häiritsee hieman - saisiko tuon värin muutettua vielä "red oxide primer" -sävyyn viimeistelyn kärsimättä muuten - sitten olisi todella bueno dio. Parhain terveisin, AJ
Moro. Taitaa tuo Hello Kitty -väritys jäädä tohon, tummemman sävyn lisääminen vaatisi koko operaation aloittamista alusta. Muistaakseni käytin tummempaa punaista aluksi mutta modulointiin sekoitin sitten valkoista ja unohdin että kannattaisi laittaa myös oranssia mukaan. Lisäksi filtteröin kokonaisuutta vielä valkoisella öljyvärillä.
Tommi M 20.1.2013 14:09 Vastaa lainauksella
Minusta heitin, sen sekava ympäristö ja kokonaisuus ovat hienot! Figutkin näyttävät hyviltä. Maastosta tykkään erityisesti. Tosi hyvä kokonaisuus.
SS 20.1.2013 15:13 Vastaa lainauksella
Todella hienon tunnelman olet saanut tähän luotua ja mielestäni figunmaalaustaidosi ovat erittäin hyvällä mallilla. Paljon maukkaita yksityiskohtia joita loistavat kuvat tukevat. Hieno dio, jonka tunnelma jää mieleen.