Pienoismallit.net

Pz.Kpfw. 35(t)

Malli esittää alunperin tsekkivalmisteista 35(t) tankkia operaatio Barbarossan alkuajoilta.

Malli taitaa olla jonkinlainen uudelleenpaketointi, koska itse tankin laatu ei tuntunut olevan ihan Tamiyan yleistä tasoa. Tosin esim. takaosan rojut ja figuuri sitten taas olivat, joten Tamiya on ilmeisesti lisäillyt omia tuotoksiaan lisähärpäkkeiksi.

Malli meni kuitenkin ihan suht kivuttomasti kasaan, siirtokuvissa ei ollut valittamista ja ohjeisiin oli lisätty tiedot ulkopuolen johdotuksista. Muutenkin ohjeet olivat mielestäni hyvät. Mukana oli esimerkiksi kolme eri maalausvaihtoehtoa sodan eri vaiheista ja niihin liittyen aika tarkkoja ohjeistuksia yksityiskohdista.

Maalattu, kurattu jne… lähinnä Tamiyan, AK Interactiven ja Vallejon tuotteilla.

Kommentit

Malli on alkujaan CMK:n valmistetta. Iso T on lisännyt joitakin osia malliin. Hienosti olet saannut telat roikkumaan. Käytit sarjan teloja?
Esko P. 17.1.2013 23:06 Vastaa lainauksella
Kiitti tiedosta. Käytin sarjan teloja joo…

Esko P.
AJ 18.1.2013 00:56 Vastaa lainauksella
Moi Esko,
Pz 35(T) vaunu ei ole niitä tutuimpia vaunuja, mutta kompaten Mikaa, telat ovat kaikinpuolinonnistuneet hyvin.

Mutta erityisesti tykkään tuosta panssarinharmaasta maalauksesta vaunussa - se on erittäin onnistunut. Mieleeni tulee Pz I:sesi, jossa myös onnistuit hyvin Panzergraun, RAL 7021, maalaamisessa - vaikea väri saada pienoismallin pintaan hyvin ja onnistuneesti. Kyllä tykkään maalauksesta

Pientä narinaa tulee alarungon kuran punaisuudesta, joka lähentelee ruosteenväriä, Jakehan mainitsi samasta asiasta jo StuG yhteydessä. Tässä se toistuu. No, se on helppo fixata.

Taidokasta Panzergraun maalausta modulointeineen. Mitä maalia ja millä sekoituksella käytit, kiitos vastauksesta jo etukäteen. Parhain terveisin, AJ
Esko P. 18.1.2013 09:26 Vastaa lainauksella
Moi AJ ja kiitos kommentista!

Olen maalannut tällä kertaa Tamiyan German greyllä XF-63:lla. Maalasin mallin tällä kertaa kokonaan pensselillä, eli modulointia ei tässä ole käytetty. German greyn päälle olen sutinut useita kerroksia eri suhteilla sekoitettuja litkuja. Osa on tehty suht silmämääräisesti (vallejon maalit), toisaalta sitten esim. Tamiyan Buffia sekoitin suhteella 1:10.

Toivottavasti sait selvää…

Esko P.
Esko P. 18.1.2013 09:28 Vastaa lainauksella
Ai niin meinasi unohtua. Maalauksen päälle olen sutinut Tamiyan pölyjä.

Esko P.
AJ 18.1.2013 09:54 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Kiitos vastauksesta. Hyvin olet sutinut, loistavaa pensselöintiä. Tuo Tamiyan GG XF-63 ei ole helppo maali pensselöidä, isoon pintaan en ole onnistunut sitä sutimaan; on ollut pakko ottaa ruisku apuun. Hatun nosto pensselöinnistä. Hieno maalaus! Parhain terveisin, AJ
SS 18.1.2013 11:38 Vastaa lainauksella
Tuli välittömästi mieleen se sinun hieno Wittmanin viimeinen tiikeri, johtuen varmaan maastopohjasta. Hyvin on tosiaan maalit sudittu, mielenkiintoisen, vähän harvinaisemman vaunun pintaan ja kokonaisuus toimii hienosti.
Esko P. 18.1.2013 12:08 Vastaa lainauksella
Kiinnostuin mallista Panssarisota -nimisen, suht uuden, kirjan perusteella.
Minä kun en hirveästi ole panssarisodan etenemisestä kirjoja lukenut niin kyseinen kirja oli kumman motivoiva. Kirjan seurauksena myös Peiperin temppuilut alkoivat kiinnostaa enemmänkin, seurauksena muutama tankki ja ensimmäinen bustini, jonka pistän ehkä lähiaikoina näytille…

Esko P.
Tosi tasokas malli saksalaisten sodan alussa yleisesti käyttämästä tsekkivaunusta. Toinen oli tietty (38)T. Taitavaa pensselöintiä. Alusta ja figu täydentää hienosti. Ja sitten pieni huomio: telat on hienosti asennettu, mutta olisko edes vähän ruoste-/lika-/pöly-/muta- osastoa?? No, makuasioita. Hieno malli!!!
Esko P. 1.2.2013 04:26 Vastaa lainauksella
Viesti poistettu…