Pienoismallit.net

Tupolev Tu-2S

WWII Soviet Bomber

Tupolev Tu-2 (NATO-raportointinimi Bat, suom. lepakko) oli neuvostoliittolainen, toisen maailmansodan aikana kehitetty keskiraskas pommikone. Andrei Tupolevin suunnittelemaa, Junkers Ju 88:n kaltaista monikäyttöistä konetta valmistettiin useina eri versioina yhteensä 2 527 kappaletta. Koneen versioita käytettiin pommitusversion lisäksi saattohävittäjinä, torpedopommittajina sekä pitkän matkan tiedustelukoneina. Konetyyppiä käytti toisessa maailmansodassa Neuvostoliiton ilmavoimat, sodanjälkeisiä käyttäjiä olivat Neuvostoliiton lisäksi muun muassa Kiinan ja Puolan ilmavoimat (wikipediasta vähän taustatietoa)

Tosiaan tämmöinen hieman harvinaisempi kone malli täällä sivustolla tuli rakenneltua.

Lähtökohtana omasta mielestä melko kehno icm sarja. mikään ei osu mihkään ja purseita hirveästi. kittiä kuluu ja hermolanka palaa kun tätä rakentaa. maalausohjeet ja rakennusohje muutenkin wc-paperi luokkaan. Mutta kasaan se vaan hitto vie meni out of the box+kittiä linjalta.:)

Tehty tahallaan melko kuluneeksi kuten ne sen aikaisten referenssi kuvaien mukaan olivatkin. pölyisiä ja kauhtuneita. Maalailtu lifecolorin ja tamiyan maaleilla ja vanhennettu migin ja tamiyan tuotteilla. antennilankaakin tuli ensimmäistä kertaa viriteltyä ja sekin onnistu katkeemaan moneen kertaan.

Niin ja siivekkeet on lepotilassa kun roikkuvat molemmat ;)

Kommentit

Kovin on onnistunut värimaailma, kokonaisuus henkii aitoa NL tunnelmaa. Ainoa mikä hieman tökkii on molempien siivekkeiden roikkuminen, nehän eivät oikeasti voisi olla tässä asennossa ellei koneessa olisi vakava vaurio= ohjausvaijerit poikki tms.
Pohjapuoli ehkä hieman liian siisti.
siivekkeiden roikkuminen tosiaan on pikku moka. mallia otin puolassa ilmailumuseossa näkemästäni jossa siivekkeet olivat alhaalla. jostain syystä.?! oliko joku remppa meneillään tms. kuvissa ei näy että ala pinta on luonnossa melko ruskea/likainen. vääristää hieman otokset (jälleen kerran) :D
No Puolassa Ilmailumuseossa on varmaan siivekkeet jätetty "ilman mitään" vain roikkumaan.
Mutta olet onnistunut hyvin, vaikka kyseessä onkin ICM:n sarja. Niissähän ei välttämättä kaikki osat ihan tarkkaan toisiinsa käy.
Tuo mahapuoli on siististi säistetty ja minun mielestäni ihan toimiva.

Maalien lohkeilut olet tehnyt himpun liian isoiksi. Jos noin isoja maalilohkareita olisi koneesta lähtenyt - ja on saattanutkin lähteä - , niin niitä olisi varmaan lähtenyt joka puolelta konetta. Ainakin liikkuvista saumoista.

Kuitenkin kokonaisuus antennilankoineen on miellyttävä.
T.T
Hyvä kokonaisuus, maalaus ja kulumat henkivät neukkurautaa, joka on jo vähän käyttöä nähnyt. Hyvää jälkeä olet saanut aikaan kuvailemastasi kittaus-savotasta huolimatta!