Pienoismallit.net

Dornier DO-217

Rakennettu välipalana melkein suoraan laatikosta.

Kommentit

Onpas melkosen kulahtanut kone, ehkä jopa hieman liiankin?
Sanoisin, notta on kyllä epärealistisen kulahtanut. Camo on muuten ihan ok, mutta alapuolelta ei ole kuvaa. Antennilangat liian paksut. Älä murehdi, siittä se lähtee taas etiäppäin.
Juha K 9.1.2013 07:05 Vastaa lainauksella
Mukavan näköinen malli, ja chippauksetkin näyttävät hyviltä. Mutta mennyt vähän yli tuo chippailu. En jaksa uskoa, että tarkat saksalaiset olisivat kovin pitkään katsoneet esim. koneen tunnuksia tuossa kunnossa.

Tosin tämän tapainen vanhentaminen on nykyisin enemmän sääntö kuin poikkeus. Esim. panssaripuolella mallit näyttävät silstä, että ne olisivat olleet haudattuina maahan 40 vuotta, ja sen jälkeen säilytetty suolasateessa 20 vuotta. Kyllä kalustosta pidettiin huolta myös sodan aikana.
Jaakko 10.1.2013 03:14 Vastaa lainauksella
Onhan tuo vähintään inhorealistinen, mutta nappiin meni jos oli tarkoituskin revitellä. Tyydyn ensireaktioon - nam!
Juhani 10.1.2013 08:03 Vastaa lainauksella
Näyttävää vanhentamista! Ei ehkä realistinen, mutta ei aina tarvitse olla.

Tee japanilainen kone samalla tekniikalla, niin realismin vaatijatkin ovat tyytyväisiä. Japsien koneista jätettiin ajoittain pohjamaali pois ja tuloksena oli vielä pahempaakin maalin irtoamista kuin tässä hienossa Dornierissa.
Juha K kirjoitti:
Esim. panssaripuolella mallit näyttävät silstä, että ne olisivat olleet haudattuina maahan 40 vuotta, ja sen jälkeen säilytetty suolasateessa 20 vuotta.
Repesin kyllä nauramaan. :D

Ja sitten kehut mallista HIENO! ainut mikä mun silmään pisti oli tuo antenni mikä taitaa olla ihan lankaa? 1/72 mitoissa olen ite alkan käyttämään monisäikeisen sähköjohdon kuparia koska vielä ei ole niin ohkasta lankaa tullu vastaan mikä siihen sopisi…siimaakin on olemas vissiit jotain halkasialtaan 0,0… mikä on kans aika "mukiin menevää".
Kuvissa ei ole yhtään lähikuvaa, mutta näiden kuvienkin pohjalta olen näkevinäni, että et ole hionut mallin kohoviivoituksia pois. Ei se mitään, sillä näyttää siltä, että olet jollain tapaa onnistunut korostamaan italeri-mallin kohodetaljeja ihan kivasti. Kertoisitko meille, että miten.
Ne on ihan yksinkertaisesti kuivaharjattu tummalla sävyllä.
Voihan kyseessä olla kone joka on vian tai polttoainepulan takia seisonut kentän reunassa muutaman vuoden ajan kokien kovat talvet ja kuumat kesät? Hienosti rupsahtanut Dornier, minä tykkään!
Janne Markkanen kirjoitti:
Voihan kyseessä olla kone joka on vian tai polttoainepulan takia seisonut kentän reunassa muutaman vuoden ajan kokien kovat talvet ja kuumat kesät? Hienosti rupsahtanut Dornier, minä tykkään!
Niin tässähän voisi olla kyseessä toinen niistä yksilöistä mitkä Neuvostoliittolaiset joukot ottivat sotasaaliksi 1945
ja kuljettivat tutkittavaksi itään.(lähde Red stars 2) Hyvä fiilis tuosta tulee.
Antti V 20.1.2013 00:16 Vastaa lainauksella
Tämähän malli herättää keskustelua! Mielestäni se on erittäin hieno. Realistisuudesta voidaan aina väitellä. Mallaaja voi myös maalata malliin pelkän camon, litkuttaa paneeliurat ( eli sellainen clean build) ja jättää sen siihen. Ja tämä malli saa todella hyvän arvostelun. Mutta sellaisessa mallissa ei ole mielestäni yhtään luonnetta, se näyttää liukuhihna tuotteelta. Joten kaikki kuluneisuuden ja käytön merkkien tavoittelu on mielestäni parempi kuin "clean build". Tästä mallista kuitenkin huomaa että siihen on käytetty useita erilaisia tekniikoita ja vaivaa on nähty. Hyvä Werner!