Pienoismallit.net

Panzer III Ausf. M

Revellin sivulevyllinen pikku-Panzer. Alunperin tarkoitus oli tehdä tästä Kurskissa taistellut versio, mutta maalauksensa vuoksi se olisi ollut miltei samanlainen jo aiemmin tekemäni sivulevyllisen Panzer IV:n kanssa. Niinpä päädyin Sisiliassa 1943 Panzerregimenti Herman Göringin riveissä operoineeseen versioon.

Kokoamisessa ei ollut mitään ihmeellisempää, samaa hyvää tasalaatua nämä pikkutankit. Tornin numero repsottaa vähän yhdestä ylänurkasta, ei näemmä kestä kiinni vaikka on lakkaa yllä ja alla. Maalattu Citadelin akryyli"hiekalla" ja sen päälle tehty todella varovainen kuivasively tummanharmaalla. Lopuksi pari kerrosta Revellin emalilakkaa, sitä antrasiitinvärillä itse sävyttämää.

Kommentit

Onpas valju! Ensivaikutelma siis…Jotenkin näyttää maalaamattomalta vaikka maalattu varmasti onkin. Ehkä silmiinpistävin seikka on maalaamattomat telapyörien kumiosat. Toisaalta maalatut yksityiskohdat eli hopealla/alumiinilla/tms. maalatut telat ja hinausvaijerit on maalattu viimeistelemättä eli hiekan väri kuultaa läpi. Kenties maalikerros lisää voisi korjata tilanteen.
Nyt kun sinulla alkaa olla tietyt perusasiat kohdallaan, kannattaisi siirtyä askel eteenpäin mallailussa. Yksi olisi valujälkien, -saumojen tms. poisto osista. Nyt mallista hyppäävät silmille shurzen-kannattimien saumajäljet.
Valju joo, tällainen vaalea yksivärinen. Ihan samanlainen lopputulos kuin aiemmin tekemäni Sturmi tuossa linkissä.

www.pienoismallit.net/galleria/malli_10124/

En halunnut tähän samanlaisia telapyöriä ja siksi olen niin tästä kuin kahdesta aiemmastakin panzerista jättänyt telapyörien kumiosat "meikkaamatta".

www.pienoismallit.net/galleria/malli_10564/

www.pienoismallit.net/galleria/malli_10400/
Ei tuon kumiosien maalaaminen ole "meikkaamista" vaan ihan realistinen osa mallia. Yhtä hyvin voit jättää nuo telat ja muutkin osat maalaamatta.
Tietty jos teet vain omaksi iloksesi etkä tähtää realistiseen lopputulokseen.
Eikös meikkaaminen ole juurikin sitä pikkutarkkaa yksityiskohtien tekemistä joka epäonnistuessaan tuo varsin karsean lopputuloksen… kai olet joskus päivitellyt kun teinit ei vielä hyvin tuota taitoa hallitse ja lopputulos on mitä on. Meillä on täällä kotonakin sellainen :D :D

Jos telapyörien pohjaväritys olisi joku tumma niin homma olisi toinen. Lipsahtaneen kohdan voisi helposti maalata piiloon. Tämä vaalea kellertävänruskea ei kuitenkaan toimi niin, vaan se on saatava kertalaakista kunnolla. Paikkuumaalausta on jokseenkin turha yrittää sillä musta tai tummanharmaa ei enää peity. Lopputulos on sotkua, ja mielestäni huonompi juttu kuin jättää kokonaan tekemättä. Samoin mielestäni tuon Sturmini telapyörien maalaus on sen verran vituralleen että jos tekisin tuon nyt uudestaan niin jättäisin ne maalaamatta. Kuvista tosin niiden sotkuisuus ei selvästi näy mutta kun ottaa vaunun käteen ja katsoo niin ei hyvää päivää sentään…

Toisaalta… toimisiko joku paksu tussi tuossa hyvin? Onko se lakkauksen jälkeen "siedettävä"?
Riskejä pitää ottaa kehittyäkseen:) Tussia voi toki kokeilla, itse olen käyttänyt onnistuneesti. Yksi vaihtoehto on juoksuttaa reunat ohuella tummalla ja maalata loput sudilla.
Vakaita käsiä se vaatii joka tapauksessa.
VeliV 2.1.2013 16:59 Vastaa lainauksella
Kannattaa ne telapyörien kumiosat maalata. Antavat reilusti ilmettä tankin alaosaan. Täältä löytyy pari vinkkiä niiden maalaamiseen:
www.scalemodelguide.com…/painting-weathering/painting-guide/paint-rubber-rims-tank-wheels/

EDIT: Niin ja tussikin toiminee. Tosin eikö se ole myös altis lipsahduksille? Itse olen kyseiset osta maalannut liikuttamalla pyörää pensselin alla, tosin ne mallit ovatkin sitten kosahtaneet johonkin muuhun mokaan :D