Pienoismallit.net

Spitfire Mk. Vb

Tällainen hurjapää tällä kertaa. Kaikenlaisia pieniä ongelmia koettiin rakennusvaiheessa. Maalasin mallin Valejon maaleilla, jotka eivät pysyneen millään kiinni! Jokaisen maalauksen välissä jouduin lakkaamaan ohuen kerroksen, ettei maali lähtisi kosketuksesta. Jonkinlainen pohjamaali lisätään ostoslistalle. Siirtokuvien kanssa oli ihan perinteiset ongelmat, eivät uponneet uriin ja jäivät hopeoimaan. Lisätään myös MicroSol ostoslistalle, jospa sillä onnistuisi. Mallia on säistetty öljyväreillä ja tomuilla. Uskalsin ensimmäistä kertaa maalata pakokaasuvanat ja ruutivanat ruiskulla, 1:72 kanssa on omat haasteet.
Revellin malli on mielestäni erittäin hyvää laatua tähän kokoluokkaan, voin suositella.

Kommentit

Tero Ekholm 17.12.2012 21:15 Vastaa lainauksella
Hyvännäköinen Spitti. Maalaus näyttää oikein hyvältä ja pakokaasuvanoja sekä ruutijäämiä on sopivasti. Hiukkasen voisi kulumia lisäillä, varsinkin siipien kainaloihin. Pahimmin lähikuvissa tökkää silmään antennilanka joka on liian löysällä sekä muutamin paikoin hopeoivat siirtokuvat.
OIkein hyvin onnistunut pikku Spittti.Värien sävyt näyttävät hyvin aidoilta ,siis nappiin menneet värivalinnat .Rakennus jäljessä ei myöskään ole moittimista.Pakokaasu ja ruuti vanat ovat onnistuneet mukavasti.Pientä miinusta repsottavasta antenni lankasta.Siirtokuviin on jäänyt myös paikoin pientä hopeointia,johtuneeko sarjan iästä.REvelli on kuitenkin korjannut siirtiksiin tuon alkuperäisessä olleen väri mokan.Sarjahan on ilmestynyt jo yli kymmenen vuotta sitten eke kerran.HYvän näköisen pikku Spitfiren Antti on sarjasta rakentanut.
P.S.Tuon antenni langan voi varmaankin vielä korjata jälkikäteenkin.
BL 924 ammuttin alas lähellä Berck-sur-Meriä 24.4.42, lentäjä P/O A A Svendson kuoli. Malli on tosiaan noita hopeointeja ja antennilankaa lukuunottamatta hieno, jollet saa antennilankaa korvattua ohuemmalla ja suoremalla jätä se kokonaan pois. Kokonaisuus on silloin parempi, pikkumittakaavassa voi jotain oikoakin :-D Värit on tosi hyvät!
Nätti pikku spitti, säistys on mukavan maltillista. Ruuti vanat on malleissa komeita vaikkakaan ei niinkään realistisia.
Oippa 19.12.2012 00:49 Vastaa lainauksella
Maalaus on ihan kymppiä. Ainut on tuo antennilanka, jonka voi tietysti korjata tai jättää kokonaan pois.
Renkaita voisi myös säistää enemmän. Loistavaa.
Hieno malli.

Lopputulosta ihaillessaeni on vaikea uskoa, että koit kaikki ne vaikeudet maalauksessa, joista kirjoitit. Ehkä niin, mutta lopputulos on todella hieno.

Revellin spitti on ihan hyvä lähtökohta hyvälle mallille. Kokemusta on. Pikkasen jäi vaan vaivaamaan se lokkisiipiefektin puuttuminen, joka puuttuu mallista, mutta on pienellä skrätsäilyllä mahdollista toteuttaa ko. malliinkin. Ja seuraavissa malleissa kiristät ne roikkuvat langat.