Pienoismallit.net

U.S. ARMY 81mm kranaatinheitin

KvKrh dioraama

Viikonloppumalli II valmistui ajallaan, mutta edes siedettävien kuvien aikaan saaminen vähän venähti. Pyrin rakentamaan tämän pienimuotoisen dioraaman kuvaamaan Yhdysvaltalaisen krh-ryhmän tulitoimintaa syysmanöövereissä. Figuurisetti on Tamiyan Stuartin kylkiäinen pl. tuo kiikaroiva vänrikin nappula joka oli jonkin toisen menopelin lisävarusteena. Homma on maalattu pääasiassa Tamiyan akryyleilla. Maastopohjaan en ole täysin tyytyväinen, silla se jäi rakenteeltaan ilmeettömäksi (liian vähän santaa ja kahvinporoja seinäkitissä, samoin kuin liian laimea vesi-liimaseos pinta-aineita kiinnittämässä).

Tämä oli ensimmäinen vakava yritys figuurien parissa. Onneksi hahmojen asennot ovat sellaiset, että kasvot jäävät mukavasti varjoon. Ei tuo meikkauspuoli vielä tahdo onnistua. Uniformuja maalatessa on syytä aloittaa reilusti vaalunnetulla perusvärillä. Nyt kävi niin, että vaikka pyrin saamaan eri hahmoille sävyltään toisistaan erottuvat asusteet niin lopputulos oli vanhentamisen jälkeen tasaisen tummaa.

Nämä viikonloppumallit ovat mukavia, näitä voisi tehdä toistekin.

Kommentit

Janne V 12.12.2012 22:45 Vastaa lainauksella
Nättiä jälkeä olet saanut muutamassa päivässä aikaiseksi, makeita yksityiskohtia ja sopivasti tavaraa alustalla. Kuvat tosiaan ehkä hieman liian kellertäviä mutta hienolta näyttää silti, tulee itsellekkin inspis tehdä jotain tämän tyylistä :)
SS 13.12.2012 12:48 Vastaa lainauksella
Hieno, tasapainoinen kokonaisuus, jossa mielenkiintoisia yksityiskohtia, varsinkin tuo pressu kranaattien päällä näyttää tosi hyvältä. Myös tynnyrin upottaminen tähän kannatti ehdottomasti.
on kyllä hieno …
AJ 13.12.2012 18:59 Vastaa lainauksella
Moi Jermakki,

Kyllä tykkään tästä diosta, sillä se kertoo realistisen tarinan, joka aukeaa katsojalle heti. Toki pientä fixaamista on siellä täällä, kuten itsekin tuot selkeästi ja reilusti hyvin esille, mutta ottaen huomioon aikajänne ja eka yritys figujen kanssa sanoisin, että yksityiskohtien kera hyvä suoritus. Diossa on dynamiikkaa, stoori hyvä ja realistinen; mitä tästä oikein tulisikin ajan kanssa, vielä parempi…

Todellakin tasapainoinen kokonaisuus, kuten SS tuossa edellä toteaa - hyvä dio! Parhain terveisin, AJ
En tiedä onko ongelma katsojan silmässä, mutta miten minusta tuo kiikarikaveri näyttää kovasti lyhkäiseltä ja pieneltä muihin verrattuna. Ehkä kuvakulmat, figuurien asennot vaikuttavat myös optisen harhan luomisessa, en tiedä. Useinhan kyllä eri sarjojen ja etenkin eri valmistajien tuotokset voivat olla kovinkin eri kokoisia vaikka ollaan samassa mittakaavassa. Oletko mittaillut tai vertaillut noita luonnossa?
Jermakki 14.12.2012 21:28 Vastaa lainauksella
Kiitokset kannustavista kommenteistanne.

Jos aika ja varsinkin taidot olisivat antaneet myöden, niin ase-ja kypärähihnat sekä heittimen etutuen haaroja yhdistävä kettinki olisivat olleet mieleiseni yksityiskohdat. Maastopohjan kanssa olisi saanut värkätä varmaan juhannukselle saakka.

Mikko, silmäsi ovat ovat kunnossa;) Tuo mainitsemasi figuuri on saman valmistajan M8 Greyhound pakkauksesta ja on selvästi noita heitinkarpaaseja sirompi ja pienempi. Vaan kun muistelin kylmänsodan aikaista varusesinetupaani, jossa meidän sarkakääryleitten pituusvaihtelu oli 40cm ja painovaihetelu sama kiloina, niin arvelin, pienen epäröinnin jälkeen, moisen leptosomin asettuvan mukavasti tuohon porukkaan. Kieltämättä figuurien kokoerot nappaavat silmään herkemmin.