Pienoismallit.net

Chi-Nu

Pitkäputkinen versio

Malli on oikeasti aihepiirin mukainen, mutta tämä mun tekemä yksilö on puhtaasti "What-If" aiheinen. Nämä tankit oli oikeasti varattu Japanin kotisaarten puolustukseen ja ilmeisesti niitä ei koskaan käytetty taistelussa. Yhden japaninkielisen tekstin mukaan (paapelin-kalalla käännettynä) niitä olisi 4 kpl ollut Okinawalla ja ne olisivat yhdessä väijytyksessä tuhonneet komppanian merijalkaväen Shermanneja. Tämän jälkeen Marinen Corsairit olisivat sitten pistäneet nämä 4 kpl Chi-nua atomiakin pienemmiksi palasiksi.
Mutta jos… atomipommeja ei olisi pudotettu ja Japanin kotisaarille olisi tehty maihinnousu, olisivat nämä tankit olleet puolustuksen kulmakiviä. Ja tämä yksilö nyt sattuu vain olemaan yksi niistää kulmakivistä. Tornin etukulmaan maalatut kirsikankukat ovat itse asiassa voitonmerkkejä tuhotuista vihollisvaunuista.

Malli on FineMoldsin sarja varustettuna Friulin teloilla, FineMoldsin alu-putkella ja ModelKastenin vaunumiehillä. Tankin sisälle olen rakentanut skrätsinä sisustaa ja kun saan sen valmiiksi. otan kuvia sieltäkin.
Vaunu meni kasaan ilman mitään vaikeuksia ja detaljiltaan on jossakin Tamiyan ja Dragonin välimaastossa. Maalit Life-Colorin akryylejä ja ne on sudittu pintaan siveltimillä. MiG:n pigmenttejä olen käyttänyt lisäksi ja varjostuksia / litkutuksia olen tehnyt Rohrers Antiktusche merkkisillä taiteilijan tusseilla (jotka hakkaa kaikin puolin GW:n ja Vallejon washit).

Pisteytysmahdollisuutta ei ole, mutta sanallista palautetta toivon.

Kommentit

Arto Junno 11.12.2012 12:43 Vastaa lainauksella
Figut ja tankki näyttää hyvältä. Virheitä en havainnu tässä mallissa.
Oletuskuvassa näyttäisi alarungossa olevan melko reilusti kuraa. Telapyörästö näyttää nyt siihen verrattuna himpun verran turhan puhtaalta. Muutenhan siisti ulkoasu sopii hyvin tälläiselle kotirintamalla pörränneelle vaunulle. Neljäs telapyörä edestä katsottuna on irti telasta. Johtuneeko sitten ns. toimivasta jousituksesta ja epätasaisesta kuvausalustasta. Mukavan näköinen malli hieman erilaisesta aiheesta kuitenkin kyseessä.
Kiitos kommentoijille. Jousitus tosiaan toimii, ja en asetellut vaunua kunnolla alustalle. Pitää vielä lisätä kuraa ja mutaa tuohon alarunkoon, tulisi siten kuitenkin enemmän semmoinen minkä itse tarkoitin alunperin tehdä.
SS 12.12.2012 11:15 Vastaa lainauksella
Hyvin on palaset paikallaan, ja malli ja taustakertomushan mitä mielenkiintoisimmat. Itse olen tässä lähiaikoina kovasti kiinnostunut Japsi-vaunuista joten kiitos tästä.
Mielenkiintoinen mallauskohde. Rakentaminen on oikein hienoa ja sisätilojen rakentaminen itse on kehumisen arvoinen teko. Maalipinta kaipaisi mielestäni hieman elävöittämistä, etenkin tornin laajat pinnat ovat liian tasaisen värisiä. Siveltimellä maalatuksi maalipinta on kuitenkin onnistuneen tasainen. Figujen kasvot kaipaanevat lisää harjoittelua kuvien perusteella.