Pienoismallit.net

M4A3(76)W Sherman

Italy 1945

Hyvinhän sitä sai mallin määräaikaan mennessä valmiiksi, vaikka hulinaa pitkälle viikonlopulle riittikin.

Malli meni todella hyvin kasaan, ja tuntui muutenkin tosi laadukkaalta, kuten näillä pikku-Dragoneilla on tapana. Maalina ja lakkana oli Lifecoloria, litkut AK:n ja vähän vielä sipaisin päälle Tamiyan puutereita. Kallionpalasen valoin kipsivaluaineesta kalliomuottiin. Vähän jännitti sen onnistuminen koska oli eka kerta, mutta hyvin toimi sekin.

Mukava ryhmis, ja toivottavasti näitä tulee lisää! :)

e: lisätty 3 kuvaa klo 22.35

Kommentit

Hienosti toteutettu pikku malli alustoineen. Likasisuus on kohillaan maaperään verratuna eli kuraiset olosuhteet. Olenko kenties oikeassa että olet kasvin malinukssa kätyytänyt värjättyä jäkälää?
SS 9.12.2012 19:41 Vastaa lainauksella
Kiitos Mikko kommentista! taidat olla oikeassa, jonkinlaista jäkäläähän tuo on, vähän pölyttelin sitä ettei olisi ollut liian kirkkaanväristä muuhun pohjaan nähden. Muuta kasvillisuutta ei käsillä ollut, mutta kyllähän tuo taitaa ihan hyvin tässä toimia. :)
Kyllä toimii mielestäni oikein hyvin. Jos värjäsit esim. Dr. Oetkerin elintarvike värillä niin niitä voipi sekoittaa keskenään niin saapi haluamansa värisävyn aika kivuttomasti tehtyä. Kallio on mielestäni hyvin kanssa onnistunut.
Hieno pikkuskaalan malli. Kallio on hyvä ja onnistunut lisäys alustaan. Vaunusta ei mitään sen ihmeellisempää, rakennustekniikaltaan hyvin tehty, maalaus sekä vanhennus myös oikein hyvät. Ei suurempia miinuksia. :)
SS 9.12.2012 20:41 Vastaa lainauksella
Kiitti Miika kommentista. Tuo kalliovalu on sellainen juttu mitä tulee varmasti harrastettua myöhemminkin, pitäisi vaan hankkia pari uutta muottia.
SS kirjoitti:
Tuo kalliovalu on sellainen juttu mitä tulee varmasti harrastettua myöhemminkin, pitäisi vaan hankkia pari uutta muottia.
Mitä tuotetta käytit kallioon? Pitäisi varmaan itsekkin kokeilla…
SS 9.12.2012 20:46 Vastaa lainauksella
Woodland Scenicsin valmistamaa lightweight hydrocalia. Viikonloppuryhmis-ketjussa on jossain kuva keltaisesta pahvipaketista. Toimi todella hyvin jopa ekalla kerralla, eli helppoa hommaa. :)
Petri Lyy 10.12.2012 09:37 Vastaa lainauksella
En kyllä yhtään tiedä, missä on tuon näköistä kalliota ja kasvustoa, mutta eipä ne tätä mallia pahennakaan. Kovuutta ja pehmeyttä. En ole varsinainen Ronso… Sherman asiantuntija, mutta pikanakin tehdyksi malliksi tämä on hyvä. Ei erityisiä parannnusehdotuksia eli sinänsä turha kommentti. Vinkkinä, että työkalut kantsii vetää vaikka mattamustalla ja sitten lyijykynäsöhryä päälle.
AJ 10.12.2012 15:59 Vastaa lainauksella
Moi SS, Kaikinpuolin kivanoloinen pikkuskaalan Sherman. Alusta sinällään hyvä plus valmistusohjeet samoin, mutta kuten Petri O:ta kasvuston ja kallion sijainti mietityttää. No joo, eihän alusta mitenkään itse malliin vaikuta muuten kun positiivisella tavalla. Hyvännäköinen Sherman. Parhain terveisin, AJ
Hieno pikkumalli lyhyessä ajassa rakennettuna. Ainut parannusehdotus mikä tulee mieleen on että likaisuus voisi vaihdella vähän enemmän. tarkoitan siis että olisi myös vähän puhtaampia kohtia mallissa, ei olisi niin tasaisen likainen.
Ja tuosta kalliosta, saisikohan siitä paremman näköistä jos hioisi pintaa vähän tasaisemmaks joistakin kohdista? Nyt se on ainakin omaan silmään vähän liian "ryppyistä". Kasvusto on ehkä mittakaavaan nähden vähän turhan paksua.
Kuitenkin, varsin hyvä malli tuossa ajassa rakennettuna ja vielä alustakin, olet kyllä saanut hommia tehdä!