Pienoismallit.net

Pkf.85 Falke

Kow Yokoyaman kehittelemässä Machinen Krieger -tieteispienoismallimaailmassa maapallo käy itsenäisyystaistelua 2800-luvun loppupuolella, ja antigravitaatiohyökkäysajoneuvo Falke on eräs tuon fantasiamaailman hauskemman näköisistä laitteista. Machinen Krieger oli alunperin Hobby Japan -lehdessä ilmestynyt sarja scratch-mallien rakentamisesta, ja sarjatuotantoisestakin Falkesta huokuu miljoonalaatikkotunnelmaa: auton keula, telakenkiä pohjassa, liimapullon muotoinen moottori, suihkuhävittäjän nokkalaskuteline pohjarakenteissa, pingispallot antigravitaatiolaitteina ja kaiken huippuna P38:n sivuponttoonit moottorin ilmanottoina. Nämä kaikki siis normaaleina injektiovalettuina rankoina, mutta muodot ovat tunnistettavissa.

Falke on siis panssaroitu antigravitaatiohyökkäysvaunu, jolla liidetään muutama metri Australian aavikoiden yläpuolella noin 800 kilometrin tuntinopeudella, ja pyrin mallissani hyvin raskaaseen säistämiseen tuon kuluttuvan ympäristön mukaisesti. Ei ihan onnistunut, mutta vähän sinne päin nyt kuitenkin.

Kommentit

Hahaa, hieno laite! Tuo mainitsemasi auton keula näyttäisi olevan itseasiassa Gunze Sangyon valmistaman Toyota Sports 800- mallin peräpaneeli mittakaavassa 1/24, rekisterikilven valon kiinnityspaikkoineen kaikkineen.
Hauska on tämä laite.