Pienoismallit.net

Mustang P-51D

Halesin/Hasegawan Mustangi. Laatikossa on Halesin logo mutta boksissa lukee "manufactured by Hasegawa Seisakusho Co.". Lisäksi tarkemmin katsomalla löytyi Hasegawan logokin.

Ei kovin laadukas malli, veistellä piti ohjaamon sovittamisessa paikoilleen. Myöskään rungonpuoliskojen sopivuus ei ollut paras mahdollinen ja saumoja sai vuolla nätimmiksi. Valupurseita oli siellä täällä, pyörät piti veistää ja hioa jotta niistä pyörien näköisiä sai. En tiedä mikä malli tämä on mutta Hasegawasta miulla on huomattavasti laadukkaampi käsitys. Liekö tämä sitten joku alihankintafirman (Hales?) tekele jossa ei ole Hasegawaa kuin maininta laatikossa ja logo.

Akryylejä käyttämällä itse kone oli kasattu valmiiksi itsenäisyyspäivän illan aikana. Hopeaväri pinnassa on Citadelin akryyliä joka metallimaalin tapaan käyttäytyy valokuvissa sangen epäedullisesti. Toisessa kuvassa näyttää kuin maali ei olisi edes kiinni pinnassa vaan helmeilisi vesimäisesti pinnassa. Näin ei kuitenkaan ole vaan pinnassa on neljä ohutta kerrosta akryylihopeaa sekä kaksi kerrosta kiiltävää lakkaa. Siirtokuvat oli aika haastavia, ei ollenkaan mukavaa puuhaa yrittää saada niitä paikoilleen.

Sitten itse esikuvasta… Kyseessä on 487th Fighter Squatronissa palvelleen everstiluutnantti (lieutenant colonel) John C. Mayerin kone. Paikasta tai vuodesta ei ole mainintaa mutta lienee aika loppumainingeissa kuitenkin.

Kommentit

Kovin hyppää silmille tuo kabiinin sisävihreä, samoin pyöräkoteloissa.
Ei kai ne ihan noin kirkasta viheriää olleet?
Vaikea sanoa Pertti, mutta ainakin Revellin Mustangissa seos oli Bronze Greeniä ja keltaista. Siltä pohjalta otin tuon akryylin ja sitä olen käyttänyt myös kaikissa muissa amerikkalaiskoneissani.
"En tiedä mikä malli tämä on mutta Hasegawasta miulla on huomattavasti laadukkaampi käsitys."

Olisikohan kyseessä sama Hasegawan sarja, jonka itse olen kasannut joskus 80-luvun puolenvälin huitteilla? Voinut olla laadukas 30 vuotta sitten. Siinä ainakin oli tuo sama koneyksilö kyseessä, ehkä samat siirtokuvatkin.

Mikko
Mikko, voisi hyvinkin olla noin. Laatikko nimittäin oli hyvinkin "antiikkisen" näköinen ja siirtokuvat oli aika hankalia käsitellä. Tämän ostin Tukholmasta eräästä antikvariaatinoloisesta mallikaupasta ja se maksoi vain 70 kruunua. Ostin sieltä muitakin vastaavanlaisia malleja. Seuraavaksi työn alle lähteekin samaisesta putiikista ostettu Smerin Me 262 jonka boksi näyttää yhtä antiikkiselta. Hintaa Mesesuihkarilla näyttää olleen 40 kruunua.