Pienoismallit.net

McDonnell Douglas DC-10

Rullaustiellä

Hetken mielijohteesta/vaihtelun vuoksi sotilasilmailun vastapainoksi tuli osettua ensimmäinen siviilimalli pitkästä aikaa. Tässäkin kävi samoin kuin 1/72 pannsareissa että joskus penskana tuli tehtyä Airfixin tekemä AIR Francen
airbus joka oli 1/144:n. Mutta nyt on hyvä jatkaa eteen päin tästä. Kiitoradan tein asfalttipinnan 150 hiekkapaperista jonka maalasin öljyvärillä sekä keltaisenviivan. Siroteena käytin Battlefieldsin grass greeniä. Rungon päällä oleva punainen majakka on on tehty kirkaasta muovist jonka lämmitin keittolevyn päällä ja painoin neulan silmukka päällä muotoonsa ja maalattu sitten.

Kommentit

Mallista ei moitteen sanaa löydy ainakaan minun silmiin. kone erittäin hyvän näköinen. Se missä kehittämistä niin valokuvaus, epäsuoralla valolla ei koneen pinnasta heijastelis lamput. Alustan reunat kanssa voisi olla viimeistellyt paremmin.
Mutta kone ja asfaltti onnistuneet hyvin!
Se alkoi tuo tuskien taival kun ei luononvalo riitä :(. Alustan reunojen fiksaus on kyllä tiedossa kun vain saisi jostain sopivaa materiaalia mutta huomioin kyllä sen kuvien ottamisen yhteydessä että sanomista siitä tulee. Mutta korjaus tulee välittömästi, kun on materiaaliasiihen. Toivon mukaan ei vaikuta itse koneen arviointiin kovin radikaalisesti.
wade 8.12.2012 10:37 Vastaa lainauksella
Tämä Revellin sarja on käypä esitys DC-10:stä, miinuksena tuo epätavallinen 'box-scale' eli istuu vähän huonosti esim. 1/144-mallien sekaan. Mallikin on ihan mukiinmenevä, mitä nyt vähän vasemmalla kyljellä ikkunarivi aaltoilee ja ihan kuin pyrstön KLM-logossa olisi pientä heittoa mutta oikealla kyljellä asiat onkin jo paremmin.

Rungon sininen on hyvä valinta KLM:n vanhan kaavion siniseksi, ehkä kuvissa aavistuksen tumma mutta voisin kuvitella että luonnonvalossa hyvin lähellä esikuvaa. Maalaus on näyttää siistiltä ja hopeanväriset detaljit on hyvännäköisiä. Alusta puolestaan vaikuttaa mun arviointiin ehdottomasti positiivisesti (reunoista huolimatta), hyvä esimerkki miten yksinkertainenkin kiitotien pätkä auttaa heti hahmottamaan millaisesta koneesta on kyse. Voisi sanoa että tällaisen miniatyyrimallin kanssa melkein pakollinen.

Eli kyllä tykkäsin, lisää siviilimalleja kehiin vaan!
Mikkohan avasi siviilipuolen hyvännäköisellä mallilla.
Hitsin vaikea pojottaa, kun on kuvat vähän sieltä minne ei aurinko paista. Alusta on hyvä. Itse ehkä olisin liimannut koneen alustaan keula ilmassa. Ikäänkuin nousussa tai laskussa. Sillä mielestäni hivenen elävöittäsi kokonaisuutta lisää. Pikaliimaa ja siitä se.
Parempia kuvia oikeastaan odottelen. Pojotan vasta sitten, niin et pety.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Mallin tiedoissa mittakaava on 1:350 ja kerrot sen olevan 1:144? Jälkimmäinen lienee oikein. Ja Ps. Maximakasiinissä miesten pitkiä kalsareita alle kympin. No en muuten olisi maininnut, mutta niissä on Talvisota LOGO ja vyötärönauhan painettu samaan kastiin. Upeita. Nyt ilkeää jo kalsarit jalassakin lähteä ulos :D
wade 8.12.2012 12:59 Vastaa lainauksella
Timo Rissanen kirjoitti:
Mallin tiedoissa mittakaava on 1:350 ja kerrot sen olevan 1:144? Jälkimmäinen lienee oikein.
Näkyy alusta olevan 3-kerrosvaneria, siitä haarukoituna tuon kokoiselle alustalle ei 1:144-mittakaavan Kympistä mahdu kuin pätkä runkoa ja vähän siiventynkää. 1:320 on oikea mittakaava.
wade kirjoitti:
Timo Rissanen kirjoitti:
Mallin tiedoissa mittakaava on 1:350 ja kerrot sen olevan 1:144? Jälkimmäinen lienee oikein.
Näkyy alusta olevan 3-kerrosvaneria, siitä haarukoituna tuon kokoiselle alustalle ei 1:144-mittakaavan Kympistä mahdu kuin pätkä runkoa ja vähän siiventynkää. 1:320 on oikea mittakaava.
Niin on wade. Mikkohan kertoikin tuossa esittelyssä oikeastaan saman. Lkuvihre minulta. Sorry.
T.T
No niin nyt tuli noihin kuviin päivitystä ja toivon mukaan kuvan laatuukin.