Pienoismallit.net

'57 Chrysler 300C

Cannonball Rally.

Model Cars Magazine Foorumilla pidettyyn Cannonball Rally-yhteisprojektiin osallistuin kyseisellä Chryslerillä. Projekti alkoi keväällä, valmistui (luonnollisesti) viime tipassa muutamia tunteja ennen Deadlinea, mutta valmistui kuitenkin.

Lähtökohtana toimi AMT:n loistava sarja, josta oli tarkoitus lähteä tekemään hieman vanhojen Stock Carien tyylistä kilpuria, joka kuitenkin on katulaillinen (Kadullahan kisa ajetaan). Projekti alkoi moottorista, jonka niputin lähes sarjan omista osista, ilmanputsarit ovat vain vaihdettu. Pieniä parannuksia tein kuitenkin, korvasin vaihteistoöljyn mittatikun pään rautalangasta väännetyllä, tein uuden hihnan koneeseen ja tietysti detaljoin parhaani mukaan. Kone on maalattu osittain tehtaan väreillä, osa väreistä referenssin puutteesta johtuen hatusta vedetty, en esimerkiksi tiennyt tarkkaa väriä vaihteiston öljypohjalle yms.

Sisustassa valikoitui maaliksi Humbrollin Radome Tan sävy, jota on käytetty myös '55 Chrysler C300 Stock Careissa. Penkkien toppauksiin toin vähän lisäeloa tummalla korostuksella, jottei sisusta näyttäisi niin simppeliltä. Turvavyöt lisäsin, samoin kierroslukumittarin ja sen vaijerin, mutta muuten sisusta on suoraan laatikosta kasailtu.

Alustan maalasin Red Oxide Primerilla ja korin värinen overspray tuli sutattua spraypurkeilla. Sumun pitäisi olla paljon hienorakeisempaa, mutta minkäs teet-sama kun yrittäisi maalata kojelaudan detaljeita maalitelalla. Takalokarinkaaret ja kardaanitunnelissa on alustamassa suojaamassa kiveniskuilta. Alusta on muuten kasailtu melko lailla laatikon hiluista, taka-akselin jarruputki on poistettu ja korvattu uudella sekä muutenkin jarruputket on lisätty.

Vanteet projektiin sain Marko Piirosen huimasta peltivannevalikoimasta ostettua, renkaita piti hieman kairata jotta vanteet sopivat, mutta se oli helppo totetuttaa. Maalasin vanteet punaisella, pienet detaljit maalattu sitten eri väreillä ja aukot maalattu mustiksi.

Kori on Mastonin valkoista suoraan purkista, päällä saman valmistajan lakka ja kiillotus. Loppukasaus meni suuremmitta mutkitta, lisäilin vielä konehuoneeseen mm. Töötin johdot, akun kaapelit jne. Kokonaisuudessaan sarja on tosi hieno ja kannattaa hankkia jos vaan eteen sattuu.

Kommentit

aivan mahtavan näköinen Chrysler, kaikki on niin kuin pitää lisää näitä.
Yksinkertaisesti hieno. Iso plussa konehuoneen tarkasta detaljoinnista.

Rally-nimestä tuli mieleen, että tällaista voisi olla mielenkiintoista puikottaa kuusien välissä jossakin sorarännissä. Takaveto ja Voimaa ihan omiksi tarpeiksi (tai kuten Timo Salonen sen ilmaisi B-ryhmän pösöstä: "vaihdekepillähän määrätään sorakaaren pituus").

Me likes! :D

Edit: punaisten vanteiden kontrasti valkoiseen koriin on aika eksoottinen yhdistelmä…
Kiitos Joonas ja Markus!

Loppukasausvaiheessa onnistuin tyrimään toisen etulokarin päälle pikaliimakrähmän, jonka poiskiillottaminen ei enää olisi onnistunut, olisi mennyt puhki kun jälki on niin kulmassa. Muuten olen kyllä tyytyväinen. Toi koko jälki syntyi siitä kun pinseteissä ollut johdonpätkä singahti irti pinseteistä, tietenkin juuri mallia kohti.

Ja juu, tällä kyllä voisi soraränniäkin ajella, olisi varmasti eksoottinen näky jossain Suomen Rallissa. :D
Komea 300! Maalaus pintoineen ja värivalintoineen näyttää todella hyvältä. Samoin detaljointi on oikein hyvännäköistä. Ainoa mikä pistää silmään on tuo maskin takana oleva umpinainen muovi. En tiedä olisiko siihen ollut tapaa avata se tai peittää jollain yläpuolisella suojapellillä? Tietysti jos yläpuolella ei alunperinkään ole peltiä niin eipä siihen oikein voi sellaista viritelläkään. Kaikenkaikkiaan upeasti viimeistelty malli. Vanteista ja renkaista on pakko vielä mainita että ne sopivat autoon todella hienosti!
Kiitos!

Maalipinta tosiaan onnistui hyvin, kyllä toi kiillotussarja tekee "ihmeitä". Tuosta maskin takana olevasta levystä olen samaa mieltä, etsisarjalla tämäkin olisi korjaantunut, kun olisi saanut etsimaskin laitettua ja samalla poistettua tuon muovilevyn.
Hyvä. Tämäkin tuli valmiiksi ja nähdään tikkakoskella? :) Oikein mahtavan näköinen!
Kiitos Juuso!

Tikkakoskelle olisi tarkoitus päästä. Ja jos mitään ihmeellisyyksiä ei tapahdu, niin Chryslerin pitäisi olla mukana.
Tuli Cannonball-Rally kisassa sitten pidettyä suomen lippua yllä yllättävänkin menestyksekkäästi, Chrysler äänestettiin koko kisan kolmanneksi. Kovatasoista kalustoa oli, en olisi uskonut pääseväni kolmen joukkoon.

Kuva.
Onnittelut Niko! :)
Kiitos :) !
Onneksi olkoon ronssista!
Kiitos!

Nyt on '13 Cannonball Run käynnissä, sinne lähdetään '69 Torino Talladegalla jonka pellin alla (toivottavasti juurikin alla) möyryää Fordin Isolohko Pro Chargerilla.
Uskomattoman hyvin detaljoitu konehuone. Ainoa miinus nopeasti katsottuna on tuon toisen takakajarin lohkeama(?).
Kiitoksia!

Toi takakajari ei ole oikeastaan lohjennut, siinä on vain musta litkutus mennyt vähän pieleen. Huomasinpa itsekin vasta nyt. Ei kyllä taida enää pystyä korjaamaan, pitää koittaa taas seuraavassa olla hieman tarkempi :D.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.