Pienoismallit.net

Atr-42

Lufthansa

Pikku Atr Lufthansan väreissä. Mallin valu oli pehmeää ja paljon työstöä vaativaa. Alusta on tässä vain lainassa ja myöhemmin siihen tulee 1:390 b747 laskua tekemään(joululahjaksi). Alusta on tehty taulun kehyksiin ja pohjalevyyn. Valoina 3kpl AA paristolla toimiva 20-ledin jouluvalosarja jota hieman maalattu. Ledejä käytössä vain 19, koska yhdestä piti tulla jumbolle laskeutumisvalonheitin, mutta taitaa jäädä tekemättä mittasuhteen vuoksi. Odotuspaikka kyltti tehty paintilla ja printattu valokuva paperille. Pilkunviilaajille tässä atr:ssä on 500-sarjan moottorit ja 300-sarjan rekisteritunnus. Mallissa mukana tulleille 500-sarjan wingleteille en löytänyt kunnolla asennuspaikkaa joten ovat jääneet pois. Lentokentän merkinnät puutteellisia ja ei välttämättä mittasuhteeltaan 100% oikein. Esimerkiksi stopbarin yhteydessä oleva keltainen viiva. Valaistus ja kamera eivät oikein pimeäkuvissa toimineet yhteistyössä, mutta omaan silmään hyvältä näyttää pimeässä.

Kommentit

Toi oli hyvä heitto "pilkunviilajat"
wade 5.12.2012 18:04 Vastaa lainauksella
Kiva dio ja varmaan luonnossa vielä paremman näköinen, ledit on mittakaavaan nähden melkoiset tolpat noissa lähikuvissa.

'Pikku-Atrain' on 1/144-mittakaavassa järkyttävän pieni härpätin mikä sekään ei suoraan käy näistä kuvista ilmi, ja siten rakennus-, maalaus- ja siirtokuvatyön jälki on kiitettävän siistiä. Pilkunviilauksen uhallakin arvostelisin silti tuota F-RSIN:in muotoilua, etunojaa on liikaa ja nokka on jotenkin tylpän näköinen (tai sitten tuulilasin kulma on liian loiva). Lisäksi maassa siivet ei taivu noin voimakkaasti ylös, lentoasennossa ehkä. Nämä on kaikki kuitenkin sarjan "virheitä" ja kuvista on tunnetusti vaikea sanoa mitään lopullisen varmaa. Tätä konetyyppiä näkee täällä Härmässä 1:1-kokoisena sen verran helposti ja usein että mielikuva miltä sen pitäisi näyttää on silti aika vahva.

Kokonaisuutena kuitenkin tunnistaa ATR:ksi heti eli ihan hyvä malli, täytyy varmasti rakentaa tuo sarja itsekin jos siitä on mahdollista saada näin nätti lopputulos. F-RSIN:in tuntien helppoa se ei tule olemaan…
Pilkkua aina toki saa ja ehkä pitääkin viilata. ;). Alustahan on noin A4 paperin kokoinen. Ledit ovat toki "järkyttävän" suuret mittakaavaan nähden. Pienimmät mitä kaupasta löysin. Toki olisi voinut rakentaa pienistä ledeistä kolvin kanssa tai vielä parempaa tehdä valokuidusta. Lahjan saaja tuskin tätä epäkohtaa edes huomaa. Tuota koneen etunojaa voisikin hieman tutkiskella enemmän, olisi suhteellisen helpolla korjattavissa.
Nokan muoto nyt saa olla se mitä mallissa oli. Haastavin vaihe oli potkurin kokoaminen. Jokainen lapa oli erikseen liimattava ja mielestäni suht hyvin onnistuin kulman kanssa siinä kyllä varmasti olisi hieromista vieläkin. Materiaalin ohuuden/pehmeyden vuoksi en kauheasti uskaltanut niitä hioa, joten niissä on pieniä epätasaisuuksia.
Vinkkinä: Ledeistä saisit realistisemmat, jos vaikka upottaisit ne syvemmälle alustaan, niin että niistä näkyisi vain pieni kärkiosa kiito-/rullaustien pinnasta. Esim. tuon punaisen valon yli pitäisi käytännössä keltaisen viiva-/ opastemaalauksen mukaan mennä koneen nokkapyörän (Ei oikeasti onnistu ilman vaurioita). Muutoin kiitotien mallinnus mielestäni OK.

Viilataas myös samalla pilkkua: ATR:n potkurinlavat ovat lepuutuskulmilla, vaikka kone lienee starttikiitoon lähdössä? ;-)