Pienoismallit.net

76mm it-kanuuna M/1914-1915

Tykin kuljetuslukko

Tuollaisen nimen annoin vastavalmistuneelle osakokonaisuudelle. Kyseisellä systeemillä tykin ylä- ja alarunko yhdistetään ja lukitaan toisiinsa kuljetuksen ajaksi. Tunteja on taas palanut runsaasti ja parin kuluneen lomaviikon aikana olen lähes päivittäin rakentanut Putikkaa aamusta iltaan. Homma on edennyt ,ei joutuisasti ,mutta isoimmat osakokonaisuudet on nyt tehty ja alan päästä detaljointivaiheeseen. Mm. ampujan istuin sekä jalkapedaalit tulevat seuraavaksi työn alle.

Kommentit

Tommi M 12.7.2013 22:56 Vastaa lainauksella
Ai että nyt alkaa vasta detaljointi. Jaahas. Pienimmät osat ovat nytkin ruuvinkärjen kokoisia, mitenkäs sitten detaljoidessa…? All in all, mahtavaa ja kärsivällistä työtä.
Kiitokset! Tykkiin tulee vielä kaikenlaista kahvaa ja jousta sekä jokunen niitti ja ruuvi.Isommat osakokonaisuudet ovat nyt valmiit. Täytyy ryhtyä pohtimaan sitä ampujan istuinta. Pari kehnohkoa kuvaa olen löytänyt. Museotykistä moinen vempain on kadonnut aikojen saatossa. Samoin pitää rakentaa tykkiin kuuluva eräänlainen maalinosoitinlaite = putkivarren päässä oleva pyöreä, yläosastaan liikkuva peltilätyskä. Optiikka (kiertokaukoputki) jää pois (toistaiseksi) koska siitä en ole löytänyt kuin yhden kuvan ja sen perusteella ei homma oikein onnistu. Jospa sitten Nordickiin marraskuuksi :)
Meinasin jo edelliseen taas kirjoittaa jotain, mutta ei oikeen taaskaan osaa kuin ihmetellä miten joku kykenee tekemään noin pientä osaa ja noin siististi ja vielä yhdistelemään niitä toisiinsa. Jotenkin tajuaisin jos noi olis edes muovia…
Kiitos! Onhan se projektin kestäessä muutaman kerran v…ttanut oikein raskaasti. Viimeksi eilen kun rakentelin ruuveja lukitusosan runkokappaleeseen. Susikappaleita tuli neljä. Yhden valmiin onnistuin sitten hävittämään työpöydältä tänä aamuna. Eikun uutta tekemään, mikäpä auttoi :)