Pienoismallit.net

Ferrari F2007

Felipe Massa, Britannian GP

Tilaustyönä tehty, tuparilahjana luovutettava malli.
Kyseessä siis vuoden 2007 Ferrarin F1 malli, Massan kuskaamana Britanniassa.
Alkuvaiheessa sarja vaikutti todella helpolta, mutta eihän se nyt niin helposti taaskaan käynyt.
Muutaman rangan maalauksessa mastonin pohjamaali alkoi kiehua automaalin alla, ja maalinirroituksen ja puhdistuksen yhteydessä osat eivät enää kestäneet rangoissa kiinni. Tästä johtuen nuo sivusiivekkeet ovat eri paria. Samoin virhe myös Bridgestonen siirtokuvissa; seurasin ohjetta sokeasti, ja vasta jälkeenpäin huomasin, että ohjeen etusivun kuvassa ja paketissakin sijoitus on oikein, mutta siirtokuvien asetteluohje neuvoo väärin! Lisäksi kaikki hopeiset ja mustat siirtokuvat olivat kammottavia aseteltavia. Mustat kaipasivat noin 10 kerrosta asetetta.

Tein todella loistavan arvioinnin mustan maalin korvaamisella "mustalla" vasaralakalla, joka mustan sijaan on lähinnä kirjava grafiitinharmaa. Hiilikuitusiirtokuvat sulautuvat loistavasti väriin. :D

Maalaus ferrarin oman värisävyn punaista spraymaalia enimmäkseen, sitten siveltyä revellin ferrarinpunaista noin sadan paikkamaalauksen ja pikkuosan verran. Mustat osat siis vasaralakkaa.
Lakkaus toteutettu johnssonin vahalla. Kehyksen pohja styreenilevyä, jonka päälle liimattu vesihiomapaperia. Raidoitus keltaista "ertsaa" eli kangasteippiä. (Deadlinen alla päätin unohtaa noiden maalaamisen kokonaan ja käyttää kylmästi teippiä.)
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

JMR 4.11.2012 15:57 Vastaa lainauksella
Muuten ihan jees malli,mutta tuo kiilto saa auton näyttämään lelumaiselta,teippi näyttää ihan hyvältä tuossa alustassa.
Eivätkös formulat yleensä melko kiiltäviä ole..?
Tai no kisan loppuvaiheessa kylläkin. Mutta näkyy silloin kyllä muitakin "käytön jälkiä".
paavo p. 5.11.2012 18:13 Vastaa lainauksella
Eikös tuolla takapäässä pitäis olla vähan enemmän "tummaa väriä"?
^ Joidenkin kuvien perusteella pitäisi. Sitäkään ei ohjeessa mainita millään tavoin.
Koska kyseinen malli ei kohtaa omien mieltymysteni kanssa, en metsästänyt referenssejä etukäteen, vaan ensimmäisen kerran siirtokuvien tarkkaa kohtaa miettiessä. Siksi nuo B-logotkin ovat liian edessä…

Katsoin muuten pitkästä aikaa hetken formuloita, ja voi herra isä miten rumia ne nykyisin ovat. Luulin että 2000 luvulla muotoilu meni jo metsään, mutta tämäkin 2007 malli on kaunotar nykyajan kammotuksiin verrattuna. Hui kamala.