Pienoismallit.net

Daimler Mk.II

R.A.11th Hussars 7th Armoured Division, Berlin 1945

"4 of July 1945, the entry of troops into Berlin of the 7th Armoured Division, led by the 11th Hussars, the famous "Desert Rats" who had travelled with them from El Alamein, to Berlin, via Benghazi, Tripoli, Tunis, Sicily, Italy, Normany, Belgium and Holland."

Eli kuvan Daimler esittää Brittien kuuluisten "Desert Ratsien" panssariautoa Berliinissä heinakuun neljäs päivä vuonna 1945. Saksahan oli jo tuolloin antautunut, joten nämä eivät osallistuneet Berliinin taisteluihin. Huikean pitkä oli kuitenkin ollut tämän divisioonan matka läpi maailmansodan.

Malli oli pikamalli ja ylivoimaisesti pienin (5,5cm) malli jonka olen väsännyt tähän mennessä. Tämä valmistui 2 päivässä, koska osia ei ollut kovin paljoa ja laatu oli todella hyvää, palat napsuivat helposti kohdilleen. Lopputulokseen olen tyytyväinen ja pintakin on suht eläväinen, vaikka kamera tietenkin oman osuutensa siitä haukkaakin. Erittäin mukava pikku projekti joka jätti sopivan nälän mallailla äkkiä lisää.

…Moi AJ, pääsinpäs vähän sivuamaan tuota sinun mahtavaa "Panssarit Berliinissä" historiikkiäsi, heh! :)

en.wikipedia.org/wiki/Daimler_Armoured_Car

www.desertrats.org.uk/history.htm

en.wikipedia.org/wiki/Desert_Rats

Kommentit

Tommi M 1.11.2012 18:54 Vastaa lainauksella
Mukavan näköinen pikku veijari, vanhennus onnistunut hienosti =) Miten teit tuon alustan, sillä mukulakivet näyttävät myös tosi hyviltä?
Jep todella hyvin onnistunut tuon kokoluokan malli Hiukan ehken häiritsee tuo ehjä maalipinta tornin päälttä, sitäkauta varmaan on menyt sisälle tuohon tankiiin , mutta hitsisaumat ovat hyvin onnistuneet kun maali on kulunut siitä pois. Mukulakivien teko kiinostaa myös minua vai oliko valmiiksi prässätty?
Hyvännäköinen. Antennit lisäämällä tuohon saisi helposti lisää ilmettä. Alusta näyttää ihan paanukatolta. =D
AJ 2.11.2012 09:21 Vastaa lainauksella
Moi SS,

Kerrassaan mainio pikku Daimler ja tuo Berliini-linkitys on hyvä. Tässähän näitä "Desert Ratsien" voitonparaatikuvia löytyy www.desertrats.org.uk/VEDay.htm#victoryparade
Hyvältähän nuo brittivaunut näyttää paraatissa.

Kuten edellä on jo sanottu - mukavan näköinen pikkuveijari! Parhain terveisin, AJ
SS 2.11.2012 09:53 Vastaa lainauksella
Kiitti kommenteista! Ai mukulakivet? Heh, 1/72 rakennuksen paanukatostahan tuo on väsätty, kuten Heikki arvasikin. :)

Itse olen tähän kääpiösarjalaiseen tyytyväinen, mutta pisteet (kuten myös edellisen mallini) ovat olleet huonoja, ja mielellään haluaisin niille jotain perusteluita. Esim. 1,5 tähden antaja voisi kertoa missä mättää, koska ainakin omasta mielestä 1,5 tarkoittaa kelvotonta.
Petri Lyy 2.11.2012 10:14 Vastaa lainauksella
Onpa pieni malli. En osaisi tai en jaksaisi keskittyä tuollaiseen pipertämiseen. Sävyjä näkyy olevan, ja pieneen malliin niitä on vaikeampi mahduttaa. Hyvä, hyvä.

Pisteytyksistä ei kannata piitata, nehän on vain multimediaa. Asiasta keskustellaan aina silloin tällöin, ja aika yleinen lopputoteamus on ollut, että 2,5 on monen mielestä jo hyvä.

Eri ihmiset käyttävät asteikkoa eri tavalla. Jos malli ansaitsee mielestäni 1,5 tai vähemmän, jätän kokonaan arvioimatta, eli tavallaan en käytä minäkään koko asteikkoa.

Yllättävän usein eli melkein aina pisteytyksistä näyttää muodostuvan gaussin käyrä. Keskiarvo on siis aika lähellä ns. totuutta.
SS 2.11.2012 10:20 Vastaa lainauksella
Kiitti Petri kommentista! En noista pisteista välitäkkään, mutta välillä olisi kiva kuulla 1,5-2 tähden antajilta edes pari perustelua päätökselle. Varsinkin nyt kun 2 uusinta malliani on arvioitu koko mallailu-urani huonoimmiksi.
Tällä sivustolla scrätshinä tehdyille malleillekin annetaan 1-2 tähden arvioita. :-D