Pienoismallit.net

F-86F Sabre

Kesätauon jälkeen taas pöydän ääreen. Viiden kuukauden paussin jälkeen aloitus Tukholmasta pikkuliikkeestä ostetulla Sabrella.

Malli oli teknisesti laadukas ja osat sopivat hyvin yhteen. Ajallisesti tuo ei kummoisia ottanut, mutta nyt olikin haasteena saada itseä niskasta kiinni ja käydä työn ääreen. Homma on nyt tehty ja fiilis hyvä. Back in Business!!! Yeah!!!! :D

Malli on maalattu Citadelin akryylihopealla, keltaiset Revellin mattakeltaisella. Mustat reunat Citadelin akryylimustaa. Päällä Citadelin kiiltävä sävytetty lakka, jonka "sävytys" ei juurikaan näy ja näin ihan tarkoituksella. Halusin tästä vähän "puhtoisemman". Siirtokuvat oli aluksi (lakan päälle laitettuina) aivan karmean näköiset, sellaiset "kusenväriset" mutta kun lakkasin niiden päälle niin ilmeisesti se imeytyi tai jotain ja niistä tuli likipitäen huomaamattomat… ainakin se kellertävä väri hävisi ja hyvä niin. Pelkäsin jo että huonot siirtokuvat pilaa koko mallin.

Tämän esikuva operoi Koreassa 1953 eli loppuvaiheessa. Konetta lensi majuri John Glenn.

Kommentit

No… eikös kellään oo mittää kommentoitavaa…? Kaikki mykkinä ihailusta ;)
PhantomII 24.11.2012 11:15 Vastaa lainauksella
Siinähän tuo, vanha kunnon Hellerin tuote. Vaikka kohoviivoitettu onkin, niin tosiaan lienee muuten aivan hyvä sarja. Itselläni on Fujimin sarja samasta aiheesta ja siinä oli kyllä hiukan osien sopivuuden kannalta toivomista.

Viimeistelyssä on otettu huomioon melko näkyvä F-86-detalji: tummempi alumiini konekiväärien peitelevyssä. Pyöräkuilut olivat ainakin osassa F-86:sia suojamaalattu sinkkikromaatilla. Noita laippojen, peräsimen, ehkä joidenkin luukkujen ym. saumoja voisi hiukan litkutella reilusti ohennetulla mustalla, niin saat malliin vielä syvyyttä lisää. Mallin pinta on OK taistelutehtävissä olevalle maalaamattomalle koneelle.