Pienoismallit.net

Douglas Skyray

Tamiyan rakennussarja. Siinä tuli tunnukset kolmelle koneelle. Ohjaamon kuomussa oli maskiteipit pari vuotta. Niiden poistaminen niin pitkän ajan jälkeen oli hankalaa, eikä "lasiosista" tullut enää kirkkaita.
Koneesta löytyy walkaround netistä, jossa monta pientä yksityiskohtaa, esim. rännit 20 mm tykkien hylsynpoistoaukoille.
Kone on yllättävän iso.
Lähikuvia kun yritin ottaa, niin kameran akut hyytyivät.

Kommentit

Näin hirveästi lentokoneista ymmärtämättömänä en olisi heti arvannut jo 50-luvun tuotokseksi. Tai siis esikuvaa.
Muuten loistavaa jälkeä, mutta paneelirajoja olisin kaivannut.
Oikein hyvän näköinen "Päivän Säde".Mielestäni paaneli viivat on korostettu oikein mukavasti.Ehkö löpö tankin ripustimessa on mennyt vähän överiksi.Onko vasemman puoleinen laskuteline jotenkin ilmassa vai onko pöytäliinassa vai isompi mutka sen alla.Skyray:n kauniit ja 50-luvun henkeen ehkä futuristisetkin muodot korostuvat hyvin kun malli on rakennttu siivet "levitettyinä" Tämä lienee kuitenkin enempi henk,koht mieltymyksiä..
Mikä yhtetys Skyray koneilla oli saksalaisten LIppichs P.13 projektiin on edelleen ainakin meikäläiselle enempi vähempi usvan peitossa.
Malli on kaikin puolin siististi rakenettu ja maalattu.Maskiteippien aiheuttama kirkas osien hämyytyminen ei näissä kuvissa ainakaan minua häiritse.Myös valmistaja Tamiyalle special pisteet siitä että, on tehyt rak.sarjan tälläisesta hieman harvinaisemmasta aiheesta.
Mielenkiintoinen malli kuitenkin hieman harvinaisemmasta konetyypistä. Hieno malli ja en minäkään sitä maskiteippien aiheuttamaa ongelmaa lasiosissa huomaa. Muuten oikein siisti ja hyvintehty kone, mutta itsekkin kiinnitin huomiota tuohon Opan mainitsemaan laskutelineeseen.
AJ 21.10.2012 13:10 Vastaa lainauksella
Moi Veikko, Hieman harvinaisemmin nähty konetyyppi, Skyray on kyllä jännän näköinen leko. Parannusehdotukset on listattu jo edellä, en toista niitä - hienoa ja plussaa, että olet tehnyt tästä erikoisesta koneesta pienoismallin.

Moi Opa, se Lippisch yhteys on yksinkertaisesti siinä, että Dr. Alexander Lippisch muutti sodan jälkeen Saksasta USA:han ja käytännössä Lippisch yhdessä Robert Jonesin kanssa johti koko USA:n delta-siipi lekojen suunnittelua. Lippisch oli virallisesti Convairin palkkalistoilla ja suunnitteli Convair XF-92:n, joka puolestaan johti myöhemmin legendaarisiin amerikkalaisiin delta-siipi koneisiin kuten Convair F-102 Delta Daggeriin, Convair F-106 Delta Dartiin, Convair B-58 Hustleriin ja prototyyppi Convair F2Y Sea Dartiin.

Douglasin Ed Heinemann puolestaan seurasi ja toteutti Lippischin ideoita ja niiden evoluutiota Douglas Skyray lekossa pyrkimyksenään luoda hävittäjä, joka omaisi suuren nousunopeuden (aivan kuten Me 163 rakettihävittäjä), siksi Skyray:n siipi on ns. "low aspect ratio wing" eikä puhdas delta-siipi.

Convairin ja Douglasin "delta-siipi" ja "low aspect ratio wing" kokeilut ja suunnitelmat johtivat toisaalla myös McDonnell F3H Demoniin, sitten McDonnell F-101 Voodoohun, joka puolestaan johti yhteen aikakautemme parhaaseen sotilaskoneeseen McDonnell Douglas F-4 Phantom II:een.

Eli kyse on pitkälti tuon aikakauden lentokonesuunnittelun trendeistä, ei juurikaan mistään muusta - piiri pieni pyörii.

Parhain terveisin, AJ
Kiitokset AJ:lle tiedoista.
Hyvän mallin olet aiheesta tehnyt. Vähän lisää valoa toivoisi kuviin niin näkisi paremmin. Itsellä on tämä sama malli työn alla. Tamiyan sarja on mielestäni hiukan unohdettu helmi, niinkuin esikuvansakkin. Skyray oli omana aikanaan erittäin edistyksellinen kone ja teki mm. liutan ennätyksiä. Se on vähän unohtunut historiaan ehkä osittain sen vuoksi, ettei koskaan osallistunut yhteenkään merkittävään konfliktiin.
Terveisin
Opa jo huomasi nuo siipitankit. Nimittäin mokasin jotenkin niin, että siirtokuvat oli tankeissa ja liimatessa huomasin tankkien takasiipien olevan ihan vinossa. Sahasin tankin peräosat irti ja liimasin ne asentoon, joka stemmasi edestäpäin katsottuna. Saumat jäi huonoiksi laiskuuttani. Ylhäältä otetussa kuvassa näkyy punainen lisätankin korkki, jonka mukaan laitoin siirtokuvat. Vaan sen pitäisi olla vinoasennossa, eli nyt se on väärässä kohdassa, kun tankin takasiivet on jotensakin oikeassa asennossa. Luin rakennusohjeet, vaan en sitten ymmärtänyt lukemaani.
Lippisch-Espenlaub on paljon tietoa antava hakutermi. Toinen Lippisch Nurflugel, eli Lippischin "pelkkäsiipi" lekot, joissa liitokoneita, potkurikoneita, Me 163 ja -263 koneet mm.
Lippisch tosiaan pääsi toteuttamaan ideoitaan USA:han.
Sen tiedän, että nuolikulma tehdään suihkukoneeseen yhden asteen murto-osien tarkkuudella. "Päivänsäde" on hauska nimi koneelle. Taivaanrauskua on tarkoitettu. Koneella oli tosiaan aivan hurja nousunopeus ja se oli USA:n laivaston ensimmäinen sujuvasti yliäänennopeuskone, tosin ei vaakalennossa.
Morjens Veikko.Näille lentolaitteille on mukavaa keksiä omia nimiä ja samalla korjailla joitain epäonnistuneita viritelmiä.Oman aikansa huippu Jetti jonka nimi viittaa rauskuun? Varsinkin Nato:n neukkukone viritelmät ovat aivan omaa luokkaansa.F-alkuiset= hävittäjät ja B niinkuin pommarit. Esim. Mig-21 ,Fishbed.Mitä vielä onkaan luvassa. Nimien saralla Black Jack on kyllä varsinainen pohja noteraaus.Venäläisten oma nimi tarkoittaa joutsenta.Tuonen Joutsen olisi ehkä kuitenkin sopivampi nimi TU-160 koneelle.
Israelilaisten Sufa /Suffa ei tarkoita hiekkamyrskyä vaan sitä voimaa joka nostaa aavikon hiekan=Jumalan voima ja viha.Näin syksyllä täällä kotomaassa tästä tulee mieleen lehtipuhallin. Kfir on puolestaan se nuori uros leijona joka on saanut fudut laumasta ,ei siis se alfa uros.Voisi olla vaikkpa Jalopeura JR..Nämä muinais Hebrean/Armenian kieliset nimet ja käsitteet eivät kyllä taivu kovin hyvin nykymaailman vastaaviksi.Suomalaisethan ovat kuitenkin kunnostautuneet kautta aikain tällä saralla,Taivaan Helmi,Pylly Waltteri,Ukko Mokkeri,Martin seiskari,Pelti Heikki ym.. Mallarien soisi omalla sarallaan jatkavan tätä hauskaa perinnettä.