Pienoismallit.net

F-14 A(F) Tomcat

HävittäjäLentoLaivue 11, 1986

F-14 Tomcat on kaksimoottorinen ja -paikkainen torjuntahävittäjä, joka otettiin käyttöön Yhdysvaltain laivastossa vuonna 1974. Suomeen F-14A (F) Suomi-Tomcatteja ostettiin vuonna 1981 70 kappaletta korvaamaan käytöstä poistuvat jo auttamattomasti vanhentuneet F-86 Sabre ja Me-262 F21 Sturmvogel II suihkukoneet. Suomalaiset Tomcatit varustettiin kuten amerikkalaiset vastineensa Phoenix, Sparrow ja Sidewinder-ohjuksilla. Tukialuskäyttömahdollisuus säilytettiin pitäen silmällä tulevaa yhteistyötä, sekä mahdollista suomalaista lentotukialusta.
Tomcatit sijoittuivat Suomessa Hämeen Lennostoon, ja maalattiin kokeelliseen kolmivärisirpalekaavioon, joka tuli myöhemmin myös maavoimien käyttöön. Konetunnus on TC. Tomcatteja on tarkoitus käyttää vielä vuoteen 2025 asti, kiitos Valtion Lentokonetehtaan suorittamien modernisointitöiden.

Italerin malli on aika nolo tekele. Paljon sovitusongelmia, ohjukset ylipaksua muovia, Puuttuvia paneelirajoja ja nekin mitä oli on tehty kohokuviona, puuttuvia osia kuten Phoenix-ohjusten kiskot ja täysin paikalleen sopimaton kuomu. Heittoistuimia on itse muokattu koska sarjan omat ovat erittäin yksinkertaistetut. Joten paljon kaivertamista ja kittiä meni malliin.

Malli on maalattu Humbrolin ja Revellin maaleilla sivellintä käyttäen. Siirtokuvat on osittain mallin omat, ja suomi-tunnukset on muokattu Revellin MiG-21 mallista jääneistä. Paneelirajoja korostin ensin washeilla, ja jälkeenpäin vielä pastellijauheilla, joilla sain aikaan mukavan kulahtaneen käyttöä nähneen lookin. Päälle vielä Testorsin Dullcote ja homma oli valmis.

Mallin yksityiskohtiin en ole kovin tyytyväinen, osittain mallin vikaa, mutta osittain myös omaa taitamattomuutta. Mutta suomikaavioiden maalausharjoituksena tämä toimi täydellisesti, eli maalaukseen ja jälkikäsittelyyn olen aika tyytyväinen.

Kommentit

Näyttävä laite ja toimiva kokonaisuus! Maalattu ja vanhennettu mielestäni hyvin. Sijoittaisin tämän tosin ajallisesti lähemmäksi tuota käytöstä poistoa, ei kai Härmäläinen kunnossapito noin huonossa hapessa ole, että viidessä vuodessa lennoston "ykkösnyrkki" päästetään tuohon kuntoon.:) Maalauskaavio toimiva ja taitaapa toimia vielä pienemmilläkin nuolikulmilla. Ostettiinko nämä USN:ltä, kun kerran BuNo näkyy takarungossa?
Jani H 30.9.2012 22:40 Vastaa lainauksella
A Lappalainen kirjoitti:
Ostettiinko nämä USN:ltä, kun kerran BuNo näkyy takarungossa?
Kävivät ensin jenkkilaivastolla tukialuskäytössä, mutta myytiin Suomelle perusteellisen huollon jälkeen kun tilalle saatiin uudempaa Tomcat-kalustoa.
(Tottapuhuen itsellä ei tullut mistään selväksi että missä vaiheessa koneelle annettiin BuNo ja siirtyikö se koneen mukana esim. Iranilaisiin Tomcatteihin, eli omaa välinpitämättömyyttä referensseistä)
Mut jos on kiitoratana vaik heinäpelto, silloin voi hyvinkin mennä näin pölyseks ? No juu, onpas hemputin hieno malli,rakennus hankaluuksista huolimatta.Maalaus parasta tässä.
Mahtava idea ja hyvin toteuttu Suomi-kaavio! Kaiken kaikkiaan oikein piristävä malli.
Todella näyttävän näköinen kissa, ja oletuskuvasta katsottuna maalaus on todellakin parasta antia. Olen itse myös tuon Italerin kissan kasannut ja voin arvostaa sen saamista kasaan näinkin siististi.

BuNo eli "Bureau Number" annetaan jokaiselle yhdysvaltalaiselle koneelle rekisteröinti ja tunnistus tarkoituksessa. Se seuraa konetta koko sen elämän, eikä numeroa oteta uudelleen käyttöön koskaan. Iranille myydyt koneet BuNo 160299-160378 saivat uudet paikalliset rekisterinumerot Iranissa, lukuunottamatta tuota viimeistä 160378, joka jäi Yhdysvaltoihin Islamistisen vallankumouksen vuoksi.
Koneille annettuja numeroita ei kuitenkaan koskaan siis annettu muille koneille.