Pienoismallit.net

Slingshot Dragster

AMT:n Double Dragster paketista kasattu EtumoottoriDragster. Sarjahan on alunperin jostakin '60-luvulta joten se on hieman yksinkertainen, mutta erittäin hauska rakentaa. Etenkin kun aihe on mitä parhain. Samasta paketista kasaantuu vielä Fiat Topolino Altered ja toinen Dragster, jonka tekemisessä tosin saa hyödyntää jo miljoonalaatikkoa.

Aloitin siis tällä perinteisellä Dragsterilla. Tarkoitus oli tehdä suhteellisen Old School tyylinen laite, tietenkin. Moottorina on Chevyn 283" Pikkulohko Potvin Blowers-remmiahtimella. Se on siis asennettu tuohon koneen etupuolelle. Koneeseen ei paljoa muutoksia tarvinnut tehdä, kytkinkoppaan lisäsin hieman materiaalia jotta sen sisälle ei näy (ontto). Lisäksi nuo ahtimen ilmaputket imusarjasta ahtimelle, ovat tehty tinasta koska sarjan omat eivät sopineet paikalleen.

Runko on maalattu kullalla ja sen kasauksessa ei suuria ongelmia ollut. Etuakselisto tuotti hieman päänvaivaa, kun osat eivät meinanneet oikein istua paikalleen. Taka-akseli meni hyvin kasaan. Ohjaamossa ei ole mitään ihmeellisempää myöskään, kierroslukumittarin vaijeri ja takajarruvaijerit on lisätty, mutta muuten ihan laatikon osia. Takarenkaiden valkosivut jätin tarkoituksella hieman haaleiksi ja "epäsiisteiksi", jos tällä '50-luvulla olisi kisattu niin tuskin ne enää huippukunnossa olisivat.
Koppa on maalattu Mastonin vihreällä. Hieman oli ongelmia maalauksen kanssa, kun sekä kori että Belly Pan piti kerran hinkata sileäksi ja maalata uudestaan. Decalit on sarjasta ja lakan jälkeen kiillotin vielä maalipinnan sileäksi ja kiiltäväksi.

Loppukasauksessa kori ei meinannut oikein istua, mutta pienellä rungon viilauksella sain senkin paikalleen. Muutamia detaljeita laittelin vielä tässä vaiheessa, mutta muuten malli on hyvin simppeli ja melko nopea rakennelma. Nyt Fiatin kimppuun.

Kommentit

Hieno kapistus, piti oikein kaivaa esiin pari amerikkalaista hot rod-lehteä joissa noita vanhoja kilpureita ja historiikkia oli esillä enemmänkin. Ainoa asia mikä itseä tässä häiritsee on tuo valkosivujen värin leviäminen, ehkä parempi efekti olisi saavutetta käsittelemällä valkoista washeilla likaisemmaksi.
Kiitos, tulihan se kommenttikin sieltä. Valkosivut eivät aivan onnistuneet, ehkä niihin vieläkin voisi väriä lisätä, mutta tuo valkoinen maalitussi jota niissä on käytetty, ei kuiva millään. Puoli vuotta on noiden maalauksesta ja märät edelleen. Eli taitaa joutua jättämään tollasiksi.

Pitää koittaa parempaa saada aikaan tohon Fiat Topolino Alterediin.