Pienoismallit.net

KV 1S

KV 1S kesäkuun 1944 suurhyökkäyksen aikana Karjalan kannaksella. Malli on Eastern Expressin tuotantoa eikä laatu ole kovinkaan kehuttava. Mallin tästäkin kuitenkin valmistui. Telat ovat Dragonin toimimattomat irtotelat. Tornin ja rungon kaiteet on tehty messinki- ja muovitangoista. Etsiosat, kuten verkot ja lisäpolttoainesäiliöiden kiinnikkeet ovat Eduardin arkilta. Maalattu ruiskulla ja muistaakseni Xtran emalimaaleilla. Pintakäsittely on tehty Tamiya pohjaisilla litkuilla ja pastellijauheella.

t. Jake

Kommentit

Istuu silmään, kun lukulasit. Telakoneistossa on metallipinta tuotu esimerkillisesti esille.
Moi Mika ja kiitos.

t. Jake
Terve!

Ihan kiva lisä sivuston KV:ten sarjaa, tornin erilaisuudesta johtuen!

Kivana poikkeuksena on tuo tukki ja muu lisätty sälä (antenni, varatelat), jotka lisäävät yksityiskohtia.

Pintakäsittely on vain mielestäni vähän vaisu. Sävynä sama vihreä ja paljon pölyä ja metallia pyörästöön ja nimenomaan pyörissä tuo metallipinta näyttää mielestäni liian räikeältä, ottaen huomioon vaunun muun n.5cm:n pölykerroksen.

Lopputulos on silti varmaa ja taattua "old schoolia".

T.Waltter
Näistä mestarin malleista harvemmin voi antaa mitään kritiikkiä, mutta Öljy/Polttoaine tahrat tekisivät tästä 5 tähden arvoisen.
Olet saanut yksivärisestä pinnasta erittäin realistisen näköisen taas jälleen kerran.
Telapyörien/ketjujen metallisuus näyttää hyvältä. En yleensä pidä liian likasista vaunuista, mutta Jarmon tekemänä loisto homma.
Loistavan(voiko näin sanoa, tuossa vaunussahan ei nimenomaan loista mikään vaan on mattamaalin tai lian peitossa…) näköinen laitos.

Telat kaikkineen näyttää hyvältä ja kokonaisuus varsin realistiselta. Itse näkisin tuon vaunun olleen hetken ilman putsailuja, mutta viime kilometrin on tultu kuivalla tiellä tai muulla kovalla pinnalla jolloin telat ovat pyörineen kerenneet puhdistumaan. Vaunussahan ei nimittäin näy märkää mutaa mielestäni missään vaan kaikki on kuivahtanutta. Joten tuo vain johonkin kyläpahaiseen risteykseen seisoksimaan ja dio on valmis(tosin vastaavalla tasolla tehden dion tekemiseen mennee vuosia =D )…
Miellyttää ainakin minun silmääni viiden tähden verran.
Onko muuten kranaatin sirpale viistänyt uran tornin yläosaan oikealla puolella tuon numero nelosen kohdalla?
Onpa EE:n mallisarja jalostettu upeaan muotoon! Tämä malli miellyttää allekirjoittaneen silmää kovasti kokonaisuutena jossa yhdistyy huolellinen työ (oli "koulukunta" sitten mikä hyvänsä) ja tasapainoinen yleisilme. Pikkudetaljien ja vähän isompienkin lisäilyn/parantelun määrä on melkoinen,eipä taida montaakaan telapyörää pienempää osaa olla suoraan EE:n muoteista mallissa jota ei olisi jotenkin jalostettu?

Omasta mielestäni KV-perheen hienoin alatyyppi ja tämä on siitä upea malli.

T:Pete
Jälleen kerran Jarmolta loistavaa työtä. Hieno vaunu ja tuo hyvän lisän tälle sivustolle. Vaunusta on sanottu jo paljonkin, joten tyydyn myötäilemään edellisiä kommentoijia. Näyttävä malli.
AJ 8.9.2012 14:51 Vastaa lainauksella
Moi Jake,

Komppaan yllä olevia kehuja - mestarin taidonnäyte. Diggaan näitä realistisen ja autenttisen näköisiä vaunumallejasi; kaikenkaikkiaan erinomaisia, kuten tämäkin KV-1S.

Kuten Petri M osuvasti tuossa edellä toteaa, että pikkudetaljien ja vähän isompienkin lisäilyn/parantelun määrä on melkoinen - näin se vaan on, uskomatonta detailointia taas kerran.

Tämä venäläinen KV-1S vaunu on kyllä hieno KV-perheen alatyyppi, kenties juuri hienoin, kuten Petri M sanoo ja edelleen Petriä lainaten tämä on todella upea malli siitä!

Jake, sinun vaunumallejasi on kivaa katsella ja niistä on hyvä ottaa oppia. Parhain terveisin, AJ
Juke 8.9.2012 15:55 Vastaa lainauksella
voisi luullaa 1:1 vaunuksi, ja mielestäni se silloin on 5 staran paikka…
Vaikea sanoa mitään, kun ei löydy sanoja. Siis viisi tähteä puhukoon puolestaan! Suberb!!
Moi Jake,
En löydä moitteen sijaa. Erittäin tarkasti tehty. Paljon häkellyttäviä yksityiskohtia.
Toimii!
t: Kartsa
Moi,

Iso kiitos kaikille kommenteista, todella mukavaa kun malli miellyttää teitä muitakin. Alla vielä vastauksia kysymyksiin.

Waltter, ajanet "vaisulla" pintakäsittelyllä takaa modulatiota. Huomannet, että tuolloin kun malli valmistui, ei modilaatiosta ainakaan täällä Suomenniemellä ollut pahemmin tietoa tai sitä ei hehkutettu. Pintaan haettiin eloa litkuilla, kuivapensselöinnillä ja pastelleilla kuten tässäkin on tehty ja ainakin muiden kommentteja antaneiden näytöillä homma tuntuu toimivan ja näkyvän. Ennen kuin pastellit tulivat muotiin, niin eloa haetiin vain litkuilla ja kuivapensselöinnillä, ennen sitä vain litkuilla. Varmasti jotkut ovat jo tuolloinkin kokeilleet ties mitä efektejä malleisinha. 5 cm:n pölykerros? Tarkoittanet tuota kuivunutta mutaa telakoineistossa. Kuten Toni totesikin, niin kyseessä on kuivunut muta ja kun vaunu on kulkenut hiekkaisessa ja pölyisessä maastossa, niin silloin nuo toisiinsa kosketuksissa olevat metalliset osat saavat metallisen kiillon. Muistan aina kun T-54 luovutettiin Panssarimuseolle. Vaunu ajettiin museolle ja telojen sisäpuolen kulutuspinnalla oli aikamoinen metallinen kiilto, tosin suurin osa matkasta oli asfalttitietä mutta kuitenkin. Aamulla taas teloissa oli hienoinen ruosteen väri eikä kiillosta ollut tietoakaan, kun kosteus ja kaste olivat yön aikana tehneet tehtävänsä. Tosin arkistostani löytyy myös runsaasti kuvia edelleen Parolasta, kun vaunuilla on ajettu märässä ja mutaisessa maastossa. Tällöin telat, kun niissä on märkää ja tuoretta mutaa, ovat sekä ulko- että sisäpinnaltaan mutaiset, samoin ovat pyörät. Tilanteen mukaan siis mennään.

Kyllä vain Raimo, se tornin oikealla puolella oleva ura / kolo kuvaa sirpaleen tai ammuksen aiheuttanutta uraa.

Kaikille yhteisesti, aika paljon on tosiaan mallia detaljotu, mm. tornin karkea valu, tornin valunumerot, asekilpeä on muokattu, tornin taka kk:n kalottia muokattu, tornin johtajan luukua on ainakin periskooppien ja niiden suojien osalta detaljoitu, samoin toisen luukun sarasysteemi on rakennettu uudestaan, periskooppi on vaihdettu, ajajan luukku rungon etuosassa on tehty uudestaan, lokasuojien tuet on uusittu, vaijereiden pidikkeet rakennettu messinkiputkesta ja -langasta jne. Tukki on kuivunut pihlajan tai lepän oksan pätkä.

t. Jake
Onko torninumerot maalattu vai siirtokuvat.
Torninumerot ovat siirtokuvia. En muista tulivatko EE sarjan mukana, varmaankin tulivat.
Jarmo Lindgren kirjoitti:
Torninumerot ovat siirtokuvia. En muista tulivatko EE sarjan mukana, varmaankin tulivat.
Näyttävät muuten niin maalatulta. Loistotyötä tältäkin osin.
SS 13.9.2012 13:43 Vastaa lainauksella
Mestarin työtä, huikeita yksityiskohtia!
PhantomII 15.9.2012 21:33 Vastaa lainauksella
Kuumaa pölyistä kesää… Kovia kokeneen näköinen vaunu. Hyvältä näyttää. Voisi kuvitellla vaunujen tuossa rytinässä näyttäneen juuri tällaisilta.

Malli itsessään on viimeistelyn osalta mielestäni "siinä rajoilla" vitriinimalliksi - aiheeseen liittyvään dioraamaan sen sijaan erinomainen. Detaljimaalauksen suhteen jälleen kerran hienoa työtä.
Tervehdys SS ja PhantomII,

Kiitokset kommenteistanne. Toivottavasti joskus vielä rohkaistun jopa pienen dioraaman tekemiseen, se vain tuntuu niin hankalalta kaikkine maaston yksityiskohtineen ja miehistöineen yms ;)

t. Jake