Pienoismallit.net

P-40N Warhawk

Burma Banshees

Kaverin vintiltä pelastettujen mallien seasta löyty matchboxsin P-40N ja siintä sitte rupesin välipalaksi rakentamaan jenkki versiota. Malli ei nyt aivan parhaimmasta päästä laadultaan ole mut suht vaivatta se läjään meni. Maaleina tamiya acryylit Olive Drab XF-62 (yläpuoli) Dark sea grey XF-54 (alapuoli). Säistäminen meni ehkä vähän överiks vaikka kone onkin trooppisessa monsuuni-ilmastostossa (Burma).

Kommentit

Vaikuttava maalaus ja siirtikset. Alkaa pelottamaan.
" Säistäminen meni ehkä vähän överiksi ".Se lienee osiltaan siis kysymyksesi.?
Lause sisältää siis epäsuoran kysymyksen.

-( Koska kysymyksesi on kuitenkin kuin suoraan englannin do-apuverbin suomennetusta käyttösäännöstä, niin vastaan yhtä epäsuorasti. Eli savolaisittain, mutta ilman murretta).

Joissain kohden mielestäni on. Maalilohteilut ei jotenkin sovi kokonaisuuteen. Mutta taas nuo siipien "tukipuut" vai mitä ne nyt onkaan, niin ne olet saanut kivasti näkyviin. Siis siipien alta kivasti paistava rakenne. Paneeliurat.. tai siipien pintamateriaalin painuminen..

Kone ikäänkuin hikoilee..tropiikissa hikoilee mikä aine vain. Se on plussaa. Kiiltely siis sallittaneen.
Maalaus ja kasaus on onnistunut noin pieneen mittaan erinomaisesti. Upea teos välipalaksi.

( Näyttäisi nuo potkurinlapojen keltaiset olevan maskiteippiä )? Saattaa meikävanhuksen silmät valehdellakkin.

T.T
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Do-apuverbiä käytetään englannissa kielteisissä, kysyvissä ja kielteiskysyvissä lauseissa, silloin kun lauseen predikaattina ei ole: can, must…[offtopic/]
Timo Rissanen kirjoitti:
( Näyttäisi nuo potkurinlapojen keltaiset olevan maskiteippiä )? Saattaa meikävanhuksen silmät valehdellakkin.

T.T
Juu nyt kyllä silmät valehtelee! (Flat Yellow XF-3) ;D
Kiitti korjauksestasi. Näkö heittää vanhalla miehellä.. Kakkoskuvassa lähimmäisen lavan keltainen nousee silmiin.
T.T
Olen Timon kanssa vähän eri mieltä siitä, etteivät maalilohkeilut sopisi tähän malliin. Minun mielestäni ne sopivat oikein hyvin, jos katsoo esimerkiksi sodanaikaisia japanilaisia koneita, niin niissähän varsinkin loppuaikoina oli joissakin maalia enää vain nimeksi.

Muutenkin kone on hyvin onnistunut sekä kokoamisen että maalauksen ja viimeistelyn osalta yhtä pikku seikkaa lukuun ottamatta; jos maalipinta on noin lohkeillut ja kulunut, sen tulisi olla sitä myös siirtokuvien (esim. kansallisuustunnukset) kohdalta. Olet minusta hyvin vähentänyt esim. valkoisen kiiltoa ja muuttanut sävyä kellertävään/ruskehtavaan suuntaan, mutta silti maalipinta näyttää minusta epärealistisen ehjältä koneen yleisilmeeseen verrattuna.

Tätä pientä (ja melko monen mallin kohdalla toistuvaa) puutetta lukuun ottamatta hyvin onnistunut malli.
Kyllä maalilohkeilut ovat hienoja,mutta liioitellut paneeliurat eivät, jokatapauksessa komea malli tähän mittakaavaan,hyvä jatkaa seuraavaan.
Tarkoitin noilla maalilohkeiluilla, että ne ovat lohkeilleet mielestäni liian isolta alueelta. Kirjoitin " Joissakin kohden on.." Toki maalit lohkeilevat ja se on mallissa ihan hyvää. Mutta enempi useampaan paikkaan ja pienempiä lohkeiluja.

Tämä on siis vain oma näkemykseni.
Jokatapauksessa se lohkeili ja kenties varsinkin tuolla kuumissa taisteluolosuhteissa. Niinkuin japsien koneet. Saattaahan niissä maaleissakin olla olllut eroja eri maiden kesken.

Niinkuin Teppo kertoili, niin tähän 1:72:seen näyttävä ja erikoinen malli. Kolmosen pojotin.
T.T
Kiitokseni kommenteista…otetaan oppia taas seuraavia projekteja silmälläpitäen.
Muistaakseni ko koneyksilö ei ollut ihan näin pahassa kunnossa, kulahtanut kylläkin, joten sanoisin hieman överiksi sääistämisen menneen muuten ok. Oliko nuo lavat tosiaan maalattu tuollaisella keltaisella raidalla? Yleensä koko kärki oli keltainen… Vanha ei muista eikä ole referenssit käsilläkään.
Kari Partanen kirjoitti:
Oliko nuo lavat tosiaan maalattu tuollaisella keltaisella raidalla? Yleensä koko kärki oli keltainen… Vanha ei muista eikä ole referenssit käsilläkään.
No tuosta nopeesti googlea käyttäen taidat olla ihan oikeassa koko kärki näyttäis olevan keltanen. (mallari taas ollu kovemmis liuottimissa kun referenssejä katsellu)
Joo, näinhän se menee: potkurin lapojen kärki on keltainen (tai raidallinen tms) koska pyörivä potkuri on vaaratekijä maahenkilöstölle. Mutta tuonhan korjaa ihan helposti valmiiseenkin malliin eli no problem!
Janne Tamminen kirjoitti:
Kiitokseni kommenteista…otetaan oppia taas seuraavia projekteja silmälläpitäen.
Hyvä Janne.Voi olla makuasioitakin jo,mutta pienentäisin ja kaventaisin hieman ruutivanoja siivissä,se pisti viel silmään,mutta taitoa sinulla on tässä riittämiin,eikun seuraavan kimppuun vaan.
Näyttäisi olevan aika rajussa käytössä ollut P-40 - minusta maalaus toimii hyvin, samaten säistäminen on vielä rajoissa. Ehkä ylärajalla mennään, mittakaava huomioiden, mutta rähjäisenä ja äksöniä nähneeksi koneeksi vielä ok.

Ainoa mistä itse napisisin, on myös tuo maalin lohkeilu. Jotenkin nyt näyttää, että maalia olisi lähtenyt satunnaisen tasaisesti joka puolelta, sieltä täältä, konetta, mutta olisin keskittänyt metallipinnan näkyvyyttä enemmän niihin paneeleihin, joita irroitellaan usein (moottoripellit ja aseiden huoltoluukut) ja vähentänyt tuolta takarungon puolelta. Pakokaasuvanat näyttää hyvältä, samaten ruutikaasuvanat, joskin ruutikaasuvanat on nekin hieman ehkä rajut mutta nekin voi pistää taiteilijan vapauden piikkiin - kun tavoitteena on selvästi ollut reissussa rähjääntyneen sotalaitteen mallinnus.

Kokonaisuus anyway miellyttää silmääni ja olisin antanut kolmosen. Mutta kun huomasin, että malli on vielä Matchboxin tekeleitä, niin pistin puolikkaan tähden bonusta päälle!

-JJ-