Pienoismallit.net

Tecnam 2002 JF

Patria

Tälläistä kun ei ollut saatavilla, niin oli pakko tehdä itse. Malli on kuomun osalta vielä keskeneräinen nyt paikallaan oleva siirtokuvan palanen ei ollutkaan riittävän suuri. Vinkit tämän tekemiseen ovat tervetulleita. Malli on tehty lentokoneen oman manuaalin teknisten piirustusten pohjalta, jotka skannasin. Skannauksen jälkeen kiinnitin piirustukset kovaan muovilevyyn ja leikkasin niiden mukaisesti. Rungon muovit liimasin ristiin ja sitten vain kittiä päälle ja hiontaa. Siivet on myös kitattu tosin kuivuessa lämmössä ovat hieman vääntyneet alaspäin. Siirtokuvat saattavat vielä vaihtua oikeisiin rekistereihin jos vain joskus sellaiset mittasuhteeseen sopivat tulevat vastaan.

Konetyypistä sen verran, että tälläisellä olen Patrialla koululentoni aloittanut.

Mittaahan mallilla on noin tulitikun verran.

Referenssi kuva :http://www.flyfinland.fi/photos/original/3248.jpg

Lisäsin tämän kaveriksi vielä 1:144 laivastoni ryhmäkuvia. Tämän takia mallin lähinnä tein, että mittasuhteet näkisi hyvin erilaisten koneiden välillä.

Laivaston muutkin koneet lisätty tänään galleriaan!

The Tecnam P2002 is a two seat, low-wing, light aircraft built by Tecnam, constructed from aluminium and powered by a single Rotax 912 S2 engine. The aircraft features a sliding canopy which can be opened in flight

vGeneral characteristics
Crew: 1
Capacity: 1 passenger
Length: 21 ft 7 in (6.6 m)
Wingspan: 29 ft 6 in (9 m)
Height: 7 ft 6 in (2.3 m)
Wing area: 124 ft² (11.5 m²)
Empty weight: 730 lb (331 kg)
Max. takeoff weight: 1,320 lb (600 kg)
Powerplant: 1 × Rotax 912 S2, 100 hp (75 kW) at 5,800 rpm
Propeller diameter: 5 ft 3 in (1.6 m)

Performance
Never exceed speed: 157 knots (180 mph, 290 km/h)
Cruise speed: 122 knots (140 mph, 225 km/h)
Fuel consumption: 5 US gal/h (19 L/h) of mogas

Kommentit

Tulitikun verran?!

Pikkasen hieno! Renkaat kun muokkaat myös esikuvan mukaiseksi niin se tuo paljon näyttävyyttä malliin.
Laitanpa vielä kuvan myöhemmin lisää. Itseasiassa referenssissä näkyviä pyörien muotosuojia ei enää ole paikallaan, jotta polttoainetta saa tankattua enemmän. Eli renkaat ovat esikuvan mukaiset.
Osuipa tämäkin silmiini selaillessani malleja. Hyvältä näyttää mutta jos vertaat kuomun takaosan ja rungon liitosta siinä rungon päällä alkuperäisen kuviin, huomaat varmaan mitä tarkoitan. Samoin sivuperäsimen ja rungon liitos vaatisi jotain pientä fiksausta, ei näin pieneen maalia isoa edes mahdu :-D Hienoa että näitä ei-niin-tavanomaisia-koneitakin tehdään!