Pienoismallit.net

Mitsubishi Heavy Industries Type 90

"Blitzwing"

Tämän Japanin itsepuolustusvoimien Type 90 taistelupanssarivaunumallin esikuva on IDW:n Transformers sarjakuvien Decepticon nimeltä Blitzwing. Hän kuului Maahan soluttautuneeseen pääasiassa USAn länsirannikolla operoineeseen ryhmään. Selitystä Type 90 -naamion käytölle USAssa ei koskaan saatu. Aiheuttaessaan levottomuutta Venäjällä, Blitzwing oli naamioitunut venäläiseksi T-90 tankiksi. Triplechanger Transformereille on ominaista muuntautumiskyky kahteen naamioon. Blitzwingin oli aina Maassa toimiessaan myös Mig-31 hävittäjä.

Malli oli yhtä helppo kasata kuin technic lego. Kaikki haaste olikin sitten ihan itse aiheutettua. Toisaalta olihan tämä ensimmäinen panssarivaunun pienoismalli minkä olen koskaan tehnyt. Yksi pinseteistä lennähtänyt osa katosi lopullisesti, lattialta metsästin osia useampaan otteeseen. Yhden osan imuroin, enkä ole sitä vielä kaivanut pölypussista. Ehkä kun pussi on täyttynyt revin sen auki pihalla ja liitän hyvin säistetyn osan tankkiin. Telapyörien ripustuksen onnistuin kasaamaan väärin, ainoastaan muutama osa meni pilalle niitä repiessä irti. Mattamaalin päälle litkuteltu washi sotki pinnan aika pahasti. Kiiltävälakka sai maalipinnan rytistymään paikoitellen. Mattalakka kiiltelee liikaa. Monella osa-alueella kärsivällisyys ei riittänyt taidottomuuden kanssa. Olen lopputulokseen oikein tyytyväinen. Opin todella paljon tämän kanssa. Omia lisäyksiä on antennit ja vaijerin ripustuskoukut, itse lankavaijerin vaihdoin metalliseen. Lasit sun muut prismat lisään ehkä joskus kun tiedän miten.

Kommentit

SS 9.11.2012 11:20 Vastaa lainauksella
Varsin onnistunut tekele, varsinkin ensimmäiseksi panssarivaunuksi. Tähän mittakaavaan mielestäni pintakäsittelykin onnistunut hyvin, eikä vaunu tosiaankaan näytä monotoniselta möhkäleeltä. Kuvia saisi ehkä olla pari lisääkin, ainakin yksi takaa, mutta nämä esillä olevat ovat hyviä. :)