Pienoismallit.net

Hawker Siddeley Trident 1C

Hawker Siddeley HS-121 Trident otettiin ensimmäisenä kolmimoottorisena suihkukoneena kaupalliseen liikenteeseen vuonna 1964. Kone suunniteltiin pitkälti BEA:n tarpeiden pohjalta, ja se olikin ylivoimaisesti suurin Tridentin käyttäjä. Alunperin kolmimoottorisen liikennekoneen suunnittelu tapahtui yhteistyössä Boeingin kanssa. Amerikkalaiset kuitenkin lähtivät melko pian omille teilleen Boeing-727:n kehittämisessä. Tridentistä kehitettiin kolme eri mallia, mutta koneita valmistettiin lopultakin vain 117 kappaletta. Kone oli kuitenkin hyvin edistyksellinen tekniikaltaan, ja se oli ensimmäinen matkustajakone, jossa oli avioniikka täysin automaattista laskeutumista varten.

Koulupoikana olin hyvin kiinnostunut matkustajakoneimallien kokoamisesta. Fillaroin myös usein Hki-Vantaan vastavalmistuneelle terminaalille, jonka katselutasanteelta pystyin hienosti seuraamaan liikennettä ja merkitsemään ylös rekisteritunnuksia. Olin siis 1960-luvulla jonkun sortin plane-spotteri. Noiden vuosien jälkeen en ole kuitenkaan palannut mallailemaan matkustajakoneita. Niissä vaadittava täysin virheetön valkoinen ja metalliväri sekä ikkunoiden vaikea kiinnittäminen ovat hirvittäneet meikäläistä. Pari vuotta sitten ostin Airfixin Tridentin, mutta en koskaan päässyt alkua pitemmälle. Loppukeväästä päätin kuitenkin ottaa härkää sarvista ja rakentaa Tridentin BEA:n "Speedjack"-värityksellä. Siirtokuvat tilasin TwoSix-decalsilta ja sivuvakaajan sininen (BEA blue) löytyi Xtracolorin valikoimasta. Sain myös Wadelta ja Juha Stenbergiltä arvokkaita vinkkejä ja neuvoja matkustajakoneiden mallauksesta.

Airfixin Trident on hyvin vanha ja aika krouvi rakennussarja, jossa on mm. perinteiseen tapaan erilliset liimattavat ikkunat matkustamoon ja ohjaamoon. Nokkalaskutelineen kiinnityskohdan suhteen Airfix ei ole huomannut Tridentille olennaista seikkaa. Laskuteline on poikkeuksellisesti 61 cm keskilinjan vasemmalla puolella, eli mallissa 4,2 mm. Laskuteline nimittäin taittui sivulle, jotta Tridentin monimutkaiselle avioniikalle saatiin lisätilaa koneen nokasta. Porasin etulaskutelineen kiinnityskohdan oikeaan paikkaan. Kittasin kaikki ikkuna-aukot umpeen ja koottuani koneen rungon ja siivet ruiskutin mallin Mr. Surfacer 1000 -sprayllä. Sen jälkeen vielä hioin 2000-karkeuksellisella vesihiomapaperilla mahdolisimman tarkasti kaikki kohdat. Ruiskumaalasin koneen vaaleanharmaan alaosan itse sekoittamallani värillä. Sinisen sivuvakaajan väriksi tuli BEA-blue ja metalliosat käsittelin Tikkurilan koristehopealla. Valkoisen värin maalasin useampaan kertaan Humbrolin spraypullosta ja siipien punainen on Vallejolta. Lisäsin myös vanhoista fotoetsiosista tekemäni pitot-putket ja punaiset lentomajakat paikoilleen.

Siirtokuvien suhteen tulikin sitten ongelmia. Ikkunoiden kohdalle kiinnitettävä sininen dekaalijuova oli huomattavasti vaaleampaa sävyä kuin sivuvakaajaan oikeanvärinen BEA-blue. Lopputulos olisi siis näyttänyt aika hölmöltä. Päätin uhkarohkeasti maalata itse runkojuovan, sillä ikkunat olivat onneksi erillisinä siirtokuvina. Kopioin runkojuovadekaalin paperiarkille ja käytin tätä paperiversiota mallineena juovan maalaamisessa. Nyt Tridentin väritys oli yhtenäinen. Siirtokuvien kiinnittämisen jälkeen liimasin laskutelineet ja Trident 1 C:ssä käytetyt vanhanmalliset antennit paikoilleen.

Tulen nyt jatkamaan nostalgialinjalla näiden vanhojen koneiden mallaamista. Ne ovat mielestäni niin persoonallisen näköisiä toisiaan muistuttaviin airbussiklooneihin verrattuna. ( p.s. Jos joltain mallarikolleegalta sattuisi löytymään Airfixin DH Comet 4, olisin todella kiinnostunut ostamaan sen .-).

Kommentit

Juha K 7.8.2012 10:40 Vastaa lainauksella
Hienoa nähdä näitä Airfixin klassikkomalleja valmiina! TwoSixin dekaaleihin kannattaa aina suhtautua varauksella, niiden laatu ei ole paras mahdollinen. Muistaakseni tuo siipien yläpintojen "Post office red" löytyy myös Xtracolorin valikoimasta.

Muistaakseni omista komeroistani löytyy useampi Airfixin Comet. Voin käydä varastoja läpi, mutta aikataulu voi olla mitä vain viikko-puoli vuotta akselilla…
AJ 7.8.2012 11:38 Vastaa lainauksella
Moi Tally-ho,

Jälleen kerrassaan mainiota pienoismallituotosta nyt Hawker Siddeley HS-121 Tridentin muodossa. Hieno historiikki, stoori, rakentamiskuvaus ja upea leko eli kaikki on hyvin paketissa.
Tally-ho kirjoitti:
Matkustajakoneissa vaadittava täysin virheetön valkoinen ja metalliväri sekä ikkunoiden vaikea kiinnittäminen ovat hirvittäneet meikäläistä.
Hyvin sanottu, juuri tuon takia en rakenna matkustajakoneita.

Kaikenkaikkiaan upea kokonaisuus! Parhain terveisin, AJ
Tally-ho 7.8.2012 12:46 Vastaa lainauksella
Juha ja AJ, Kiitos hienoista kommenteista. Jos Juha sinulta löytyy Airfixin Comet, ota yhteyttä, niin tehdään kaupat.

t. Tally-ho
Samoista syistä kuin Tally-ho, olen itsekin kartellut matkustajakoneiden rakentelua. Lisäksi tuntuu usein olevan mallit eri alatyyppiä kuin pitäisi ja näin AM-siirtokuvat ja mallit eivät "käy" keskenään.

Mielenkiintoisia detaljeja tuli ilmi koneesta Tally-ho:n alustuksessa ja rakennusselosteessa oli noita ikäviä seikkoja, mm. siirtokuvien kanssa, joiden kanssa joutuu hiukan vääntämään, jos aikoo siistin liikennekonemallin tehdä.

Malli itsessään näyttää siistiltä ja kaikin puolin huolitellulta; rakentelukokemus näkyy. Vaikka sarja on tosi vanha, saa näistä aivan hienoja malleja. Muitakin esimerkkejä saitilta löytyy. Eli vähintään yhtä tärkeää on se miten mallin rakentaa, kuin se millainen lähtökohta paketista löytyy, kohtuuden nimessä tietysti.
wade 7.8.2012 14:15 Vastaa lainauksella
Loistavaa, Tally-Ho, loistavaa! Mr.Surfacer- ja vesihiomapaperikäsittely näkyy valmiissa lopputuloksessa heti, harvemmin näkee näin siistiksi pakkeloitua vanhaa Airfixia. Eihän tässä ole mitään kuhmuja, kun laatikossa tarjolla olevissa osissa ei paljon muuta olekaan. Ikkunarivin maalaaminen on myös onnistunut hienosti, ei varmaan ollut ihan helppoa taiteilla maskeja kohdalleen?

Lopputulos on samaan aikaan sekä nostalginen että tämän päivän mallinrakennuksen vaatimukset täyttävä, tässä on mun mielestä hienosti säilytetty Airfixin Tridentin parhaat puolet mutta silti et ole jäänyt vanhan sarjan vangiksi. Jos ihan pientä kritiikkiä oikein etsimällä etsii, niin olisiko oikean kyljen ikkunarivi aavistuksen ylempänä pyrstön tienoilla vasempaan puoleen verrattuna? Eipä sillä, kuvista on aina vaikea sanoa ja Airfixin näkemys matkustamon ja ohjaamon ikkunoiden keskinäisestä korkeudesta on pielessä jo alun perin. Ja olet kumminkin saanut ohjaamon seudun muistuttamaan paremmin esikuvaa kuin mun Trident :).

TwoSixin siirtokuvista olen itsekin vähän kahta mieltä, toisaalta hyvä että joku edes tekee sellaisia kaavioita mitä ei itse osaisi kumminkaan tyhjästä lähtien väkertää, mutta se on selvä että parantamisen varaa on ollut lähes joka arkilla mitä olen mr.Charlesilta hankkinut. Tässä mallissa TwoSixejä on kuitenkin käytetty vähintäänkin mallikkaasti. Hieno malli, Tally-Ho, lisää tällaisia!
ykak 7.8.2012 14:23 Vastaa lainauksella
Hieno tridentti! Tässä kun tulee istuttua matkustajakoneissa suht usein on ruvennut mietityttämään: miksi matkustajakoneita ei yleensä säistetä? Kuuluko se virheeton puhdas maalipinta tähän mallailuluokkaan? Siis samalla tavalla kuin usein autot on tehty. Vai onko kyse mittakaavasta? Siis virheetön maalipinta on todella hieno ja erittän vaikea tehdä…ainakin minulle. En ole vielä tohtinut edes yrittämään.
Hieno! Vanhasta sarjasta loistavaa jälkeä olet saanut aikaan, joten ei voi muuta kuin ihailla. Malli on hyvin onnistunut ja itse maalatusta runkojuovasta lisäpojot. Jään innolla odottamaan, mitä seuraavaksi tulee… :)
Tally-ho 7.8.2012 14:54 Vastaa lainauksella
wade kirjoitti:
Jos ihan pientä kritiikkiä oikein etsimällä etsii, niin olisiko oikean kyljen ikkunarivi aavistuksen ylempänä pyrstön tienoilla vasempaan puoleen verrattuna?
Kiitos kehuista ja kommenteista, Wade. Ne kyllä kannustavat meikäläistä jatkamaan nostalgisten matkustajakoneiden mallailua. Olet ihan oikeassa siitä oikean kyljen ikkunarivistä. Kylkijuovan vai onko se nyt hienosti sanottuna "cheat line" maalaaminen oikeaan paikkaan ja ikkunoiden asettelu verotti taas nitropurkkia:-) Yritetään parantaa seuraavan koneen kohdalla.

..ja kiitos vielä hyvistä ohjeista.

T. Tally-ho
wade 7.8.2012 15:16 Vastaa lainauksella
ykak kirjoitti:
miksi matkustajakoneita ei yleensä säistetä? Kuuluko se virheeton puhdas maalipinta tähän mallailuluokkaan? Siis samalla tavalla kuin usein autot on tehty. Vai onko kyse mittakaavasta? --
Noo, jos esikuva on vaikka tämänlainen niin mistäs kohtaa lähdetään mallia sotkemaan tai haalistamaan ;)
www.flightforum.fi/forum/index.php?action=dlattach;topic=102283.0;id=341597;image

Voihan sitä siviilikoneitakin säistää, mutta malli alkaa silloin helposti muistuttaa enemmän aavikkovaraston romua kuin lentävää kalustoa. Osin kyse on varmaan perinteisestä tavasta rakentaa malli kuten autojenkin kanssa, omasta mielestäni tuo siisti ja kiiltävä maalipinta näyttää vaan paremmalta. Mutta kuten kilpa-autojenkin kanssa niin jonkun vanhan rahtikoneen voi kai aika huoletta rakentaa myös todella rupisessa kuosissa eikä se silti ole välttämättä epäuskottavan näköinen.

Mittakaava vaikuttaa varmasti asiaan, vaikeampaa se on kuin sotilaskalustoskaaloissa mutta kyllähän nuo pienoisrautatieharrastajat saavat homman näyttämään luonnolliselta myös todella pienessä koossa.
wade 7.8.2012 15:20 Vastaa lainauksella
Tally-ho kirjoitti:
-- Olet ihan oikeassa siitä oikean kyljen ikkunarivistä. Kylkijuovan vai onko se nyt hienosti sanottuna "cheat line" maalaaminen oikeaan paikkaan ja ikkunoiden asettelu verotti taas nitropurkkia:-)
--
Pikkujuttuhan tuo on, ja kunnioitusta siitä että kyse on sentään itse maalatusta 'cheatlinestä'! Pelivara tuossa Tridentin kaaviossa on olematonta luokkaa… :)
Tally-ho 7.8.2012 18:26 Vastaa lainauksella
Kai-Petri Gustafsson kirjoitti:
Mitään moitittavaa en keksi/löydä. Airfixit ovat aina haastellisia. Myit muuten pari vuotta sitten Cometin minulle
Hei Kaj-Petri, kiitos kommenteistasi. Minä todellakin myin sen Cometin sinulle. Mutta ei syytä huoleen. Tee sinä hyvä malli siitä. Yritän itse löytää jostain uuden rakennussarjan
tomijar 7.8.2012 18:55 Vastaa lainauksella
Kustia lainaten hienoa saada lisää siviilileko mallareita. Airfixin haasteellisuudesta olen kuullut paljonkin, mutta itellä ei ole näistä kuitenkaan kokemusta. Hieno on malli joka tapauksessa ja sikäli mikäli nuo Airfixit ovat haastavia lisää se tämän mallin hienoutta! Lisää putkeen vaan :)
Komea tridentti on aivan järkyttävästä lähtökohdasta tullut! decaali työskentelylle extra pojot! Näitähän rupee olemaan jo useampia täällä näytillä.:D T:saman koneen rakentamisen ilot ja surut kokenut :)
Tally-ho 4.11.2012 20:05 Vastaa lainauksella
Antti Vesanen kirjoitti:
Komea tridentti on aivan järkyttävästä lähtökohdasta tullut! decaali työskentelylle extra pojot! Näitähän rupee olemaan jo useampia täällä näytillä.:D T:saman koneen rakentamisen ilot ja surut kokenut :)
Kiitos kommenteista, Antti