Pienoismallit.net

G-Quan heavy cruiser

Babylon 5

3 vuoden on off rakentelun tulos.
Babylon 5 sarjasta yksi sen komeimpia alusmalleja oleva G-Quan raskas risteilijä.

Malli tuli aloitettua melkein heti ensimmäisen vacuumi kokeilu aluksen jälkeen, (Y-Wing)
rakentelin alkuun aika nopealla tahdilla perustan valmiiksi mutta sitten malli jäi vähän vaille huomiota.
silloin tällöin kuitenkin muistin mallin mutta mitään isompaa ei tapahtunut.

Nyt sitten tuli katsottua koko Babylon 5 sarja putkeen läpi, kun kesälomat alkoi jo toukokuun alussa.
Siitä inspiraatio taas iski saada tämä valmiiksi.

Mallia taas tehdessä huomasi että kyllä kai sitä jotenkin on kehittynyt näissä scratchi hommissa kun nyt jotkut osat näytti aika surkeilta, korjasin joitain kohtia ja jotkut yksityisakohdat tein uusiksi.
Kuten etuosan kupoli on kokonaan uusiksi tehty.

Maalaus on osittain onnistunut, ei ihan täydellinen mutta kelpaa kuitenkin kunhan ei nenää lyö kiinni malliin.
Mastonin harmaa pohjamaali, sitten teippaus niin sanotulle gamo kuviolle maskiteipillä
(Narnien planeetta oli aika punasävyinen)
maalit levitettu ohuina kerroksina pensselillä, yritin saada paneeli efektiä aikaiseksi maalaamalla aina pituussuunnassa ueampia kerroksia, ei onnistunut ihan niinkuin kuvittelin.
lyijykynällä tein pieniä paneelisaumoja sinne tänne, pesselillä isompia "lika" kohtia paneelisaumoihin.
päälle mattalakka.

mittakaava on noin 1/4000 jos oikein laskin, 1400 metriä pitkä paatti ja malli 35 cm.

lisää kuvia linkissä

s1244.beta.photobucket.com/user/Kekkonen_J/library/Pienoismallit/Narn%20cruiser

Kommentit

Nice! Silmät ja leuka putosivat kun surffasin tänään tälle sivustolle.

Aivan uskomattoman upea scratch! Laiskempi olisi tuon pinnan tehnyt ostettavista siirtokuvista, mutta menit maalaamaan senkin. Hienoa. Todella vaikuttavaa jälkeä. Missäs tämän voisi nähdä livenä?

Kehityehdotuksena: jollakin litkutuksella yms. noihin moottorin ja aseiden ympärilla oleviin harmaisiin alueisiin voisi hieman yrittää tuoda yksityiskohtia, saumoja ja varjoja näkyviin.

Oletko ajatellut tekeväsi toista scratch osien satsia myyntiin? =)
Heikki Lankinen kirjoitti:
Missäs tämän voisi nähdä livenä?

Kehityehdotuksena: jollakin litkutuksella yms. noihin moottorin ja aseiden ympärilla oleviin harmaisiin alueisiin voisi hieman yrittää tuoda yksityiskohtia, saumoja ja varjoja näkyviin.

Oletko ajatellut tekeväsi toista scratch osien satsia myyntiin? =)
livenä tuskin näkee ellei sitten ivaloon jaksa tulla katsomaan, jossain vaiheessa olis kyllä tarkoitus käydä jossain pienoismalli näyttelyssä joitain malleja käyttää näytillä. milloin niin sitä en tiedä

Litkutuksen yksinkertaisesti unohdin kiireiden keskellä, korjataan asia jossain vaiheessa.

olen kyllä suunnitellut muottimuovien tai silikonien ostamista jos vaikka joskus sais aikaiseksi jotain myymisen arvoista
(eli helpot kopioitavat osat ja jotain sellaista mikä ois omaa suunnittelua,
niin ei pääse tekijänoikeuksista piruilemaan isommat firmat)
mahti duunia..
Aivan mieletön malli ja ennen kaikkea työ. Todella hieno lopputulos. Jonkin asteista litkuttelua olisin myöskin kaivannut.
Miten päädyit tuohon mittakaavaan? Suunnittelitko tarkoituksella tuon samaan mittakaavaan Warpin Babylon 5 alusten kanssa?

Jos hinta pysyy suht kurissa, olisin kiinnostunut ostamaan tuon mallin rakennettavaksi. =D
Heikki Lankinen kirjoitti:
Miten päädyit tuohon mittakaavaan? Suunnittelitko tarkoituksella tuon samaan mittakaavaan Warpin Babylon 5 alusten kanssa?

Jos hinta pysyy suht kurissa, olisin kiinnostunut ostamaan tuon mallin rakennettavaksi. =D
mittakaavaan päädyin vain käytännön syistä, liian pieneen ei olisi voinut tehdä kovin kummoisia yksityiskohtia, ja isompien osien tekemiseen ei sillä hetkellä ollut vacuumi alustaa tarpeeksi isoa.

runkojen perusosista minulla on vielä vacuumi muotti jäljellä, mutta pienenpien osien mallit on hukassa ikävä kyllä. ja piirustuksetkin meni hukkaan siivouksen yhteydessä missä oli siipien mitat jne.. pitää vielä tarkemmin etsiä varastosta
Sieltähän se G-Quan viimein tulla rysähtää hyppyportista. Ei niin, että haluaisin "urputtaa" valmistumisnopeudesta, koska omakohtaiset kokemukset Babylon 5 scratchien teosta olivat Omega 2,5 vuotta, Nova 1 vuosi ja Hyperion 9 kuukautta. ;)

Upea malli ja oiva lisä Babylon 5:n isojen alusten kokoelmaan, joka ei näilläkään sivuilla hurjan suuri ole. Olet erittäin onnistuneesti saanut G-Quanin olemuksen esiin, eikä yksityiskohdissa ole säästelty. Se on aina mannaa meikäläisen silmissä. Maalauskin näyttää "autenttiselta", joten valittamista ei juuri ole. Olisit nyt vain tehnyt tämän 1:1717 skaalaan niin olisi voitu joskus pitää Maan ja Narnien isojen alusten yhteisnäyttely. ;)
Panu Hakkarainen kirjoitti:
Olisit nyt vain tehnyt tämän 1:1717 skaalaan niin olisi voitu joskus pitää Maan ja Narnien isojen alusten yhteisnäyttely. ;)
Minulla vain ei ole tilaa hyllyssä yli 40cm malleille kovin paljoa, ja jos sinun omega on noin 1m pitkä niin minun pitäs hommata isompi uuni vacuumi hommia ajatellen. Kieltämättä ois komea hyllyntäyte noin isona, ja yksityiskohdat sais helpommin tehtyä.

Juu ja tuo rakennus nyt vähän venähti alkuperäisistä suunnitelmista parilla vuodella. seuraava sitten tulee nopeammin ;)
paavo p. 30.11.2012 17:54 Vastaa lainauksella
Joo, itelläkin tuo Babylon 5-sarja kokonaisuudessaan seuraamisen alla ja onhan tämä hienon näköinen alus :-).