Pienoismallit.net

Savoia Marchetti S.79 Sparviero

Tässä on minun näkemykseni Sparvierosta. Konemallihan lienee useimmille tuttu, tälläkin sivustolla on aiemmin esitelty muutamia. Sehän oli toisessa maailmansodassa käytetyin Italian ilmavoimien pommikone. Se kuitenkin suunniteltiin alunperin 30-luvun puolivälissä siiviilikäyttöön mahdollistamaan nopeat yhteydet mm. Afrikan siirtomaihin.

Hyvien suoritusarvojen johdosta konemalli otettiin ilmavoimien käyttöön. Se osallistui sotatoimiin ensikertaa Espanjan sisällissodassa ja myöhemmin toisessa maailmansodassa kone tuli tunnetuksi varsinkin tehokkaana torpedopommittajana. Teoriassa se pystyi kantamaan kaksi torpedoa, mutta käytännössä suorituskyvyn säilyttämiseksi niitä oli aina yksi.

Rakennussarjasta sen verran, että se on Italerin tyyliin vaivaton kasattava. Valut ovat siistejä ja nätisti detaljoitu ja osat sopii hyvin toisiinsa. Siirtokuvat ovat myös laadukkaat. Pitotputket tein injektioneulasta ja teräslangasta. Renkaisiin tein lämmittämällä ja kitillä muotoilemalla pullistukset. Lisäksi porasin auki konekiväärien piiput.

Haastavinta tässäkin mallissa oli taas tuo camon toteuttaminen. Siinä on pohjavärinä Tamiyan XF26 (Verde Mimetico) ja laikut XF50 (Giallo Mimetico). Alapinnan värinä on XF20 (Grigio Azzurro Chiaro). Malli on maalattu ruiskulla Tamiyan akryyli- ja emalimaaleilla. Metallimaaleina käytin Alcladin tuotteita.

Maalauksen jälkeen taas Johnson pintaan ja siirtokuvat Microsolin avulla paikoilleen. Tämän jälkeen litkutukset, joissa käytin Flory Modelsin washia sekä perinteistä öljyväri-tärpätti yhdistelmää. Sääistyksessä käytin Tamiyan Weathering Master settejä ja Migin pigmenttejä. Siirtokuvien pintaan ruiskutin Tamiyan Smokea hiukan "likaamaan" täysin valkoisia alueita. Lopuksi ruiskutin pintaan Revellin himmeän lakan.

Antenni- ja jännelankana on tyttären leikkiponin harjaksista napattuja kuituja. Ovat muuten tähän mittakaavaan aika passeleita; 0,10 millin siimaan verrattuna noin puolta ohuempaa.

Malli esittää 278. Squadriglian (132. Gruppo Aerosilurante) konetta keväällä 1942 Libyassa, josta tehtiin torpedoiskuja Välimerelle.

Kommentit

Todella hieno S.M.79:n malli.Maalaus ja viimeistely ovat kyllä huippuluokkaa,hillitty "säistäminen" istuu malliin mainiosti.1:72 k.k:oiden auk iporaaminen alkaa olla ja aivokirurgin hommia meikäläisen näkökulmasta.KUvat ovat myöskin erinomaisia.
P.S. Kuopion näyttelyssä marraskuussa teemana ovat meritoiminta koneet joihin varpushaukka torpeedoineen ja aavikkomaaluksineen eittämättä kuuluu.Toivottavasti näemme Arin hienoja malleja Isäinpäivä viilonloppuna myöskin Kuopiossa.
Hienon mallin olet tehnyt ja hyvin maalattu, menisi potkurin lapojen tehtaanmerkkien kanssa komeasti myös isomman skaalan koneesta.

Kuvia katsellessa tuli mieleen, että miten torpedo/pommiripustin oikein toimii? Sähköä on ilmeisesti ilmassa, mutta ei kuorma sentään magnetismilla pysy ripustimessa. Vai pitäisikö mallin ripustimen "käpälän" olla sen verran pidempi, että se kaartuu torpedon keskilinjan alapuolelle? Aukeaminen hoituisi sitten sähköisesti tai vivusta nykäisemällä.
Opa, kyllähän se piipun poraaminen 0,2 mm:n poralla on aika tarkkaa hommaa on. Piippu pitää olla kiinni ruuvipuristimessa ja suurennuslasin kanssa sormiporalla se onnistuu.

Asko, tuntematta sen tarkemmin torpedoripustimen toimintaa arvelen, että torpedon keskellä oleva lenkki vapauttaa sen pidikkeistään.
Ari, tuo vaikuttaa toimivalta systeemiltä. Painopisteen kohdalla oleva lenkki on koneessa kiinni ja irroitetaan jotenkin. Tämä lenkki kiristää torpedon rungon alapuolisia kiinnikkeitä (jotka itse asiassa ovat pelkkiä tukia) vastaan. Lenkki irtoaa sitten torpedosta putoamisen aikana tai luultavammin jää toisesta päästä koneeseen kiinni ja voidaan käyttää uudestaan.
Mitään en lekoista ymmärrä, mutta rakennusteknisesti ja pintakäsittelyn kannalta moitteeton malli.
AJ 5.7.2012 12:03 Vastaa lainauksella
Moi Ari, Komppaan Opa L:ää, Asko K:ta ja Mika H:ta, todella hieno ja upea malli. Maalaus ja viimeistely ovat kyllä huippuluokkaa, kuten Opa jo edellä totesi.

Kyllä on kaunis ja upea S.79 Sparviero! Parhain terveisin, AJ
Helppoa yhtyä edellisten kehuihin.Varmasti työläs malli jo maalauksenkin ja säistämisen osalta.
Mykistävän täydellinen malli.xxxxx
Upeaa työtä mittakaavaan nähden.
Tosi hieno!

Olet jotenkin saanut madallettua Italerin syviä paneeliuria. Vai näyttävätkö ne vaan kuvissa todellista matalammilta? Joka tapauksessa hienoa työtä. Itsellä odottaa sama malli työstämistä. Odottelen vain sitä, että uskallan toteuttaa vastaavankaltaisen naamiokuvion ilman ruiskutyöskentelyä. Pensselillä tai töpöttelemällä pastelleilla tms. Pitäisi vissiin kysyä Raimolta neuvoa? Jospa joskus kuitenkin?

Puhuit sormiporasta. Olen itsekkin yrittänyt löytää sellaista. Kertoisitko vinkin mistä sellaisen saa tilattua. Tähän asti olen poraillut 1:72 kk:iden suita auki terävän kirurgiveitsen kärjellä pyöräyttelemällä.
Mika Kauranen kirjoitti:
Olet jotenkin saanut madallettua Italerin syviä paneeliuria. Vai näyttävätkö ne vaan kuvissa todellista matalammilta?

Puhuit sormiporasta. Olen itsekkin yrittänyt löytää sellaista. Kertoisitko vinkin mistä sellaisen saa tilattua.
En ole tehnyt urille mitään. Tietenkin niistä kohdin, josta joutuu saumoja hiomaan ne madaltuvat. Sitä hiontahommaa oli kuitenkin aika vähän.

Oman sormiporani tilasin Lucky Modelista; www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=TA%2074050
Erittäin hieno! Komppailen muita kommentoineita. Loistava rakennusjälki sekä camo, jota ihailen. :)
Silmä lepää tässä mallissa, erittäin onnistunut. Mutta onko kuvien väritasapaino oikein, kun omassa näytössä on kovin sininen saturaatio? Onko tausta vaaleansininen vai valkoinen?
Foul Ole Ron kirjoitti:
Mutta onko kuvien väritasapaino oikein, kun omassa näytössä on kovin sininen saturaatio? Onko tausta vaaleansininen vai valkoinen?
Kyllä väritasapaino on aikalailla oikea. Tausta on hiukan vihertävä vaaleansininen.
Koneen valkoisesta tunnuksestahan tuon aika hyvin näkee. Ja se näyttää aivan luonnolliselta.
Väritasapaino on kyllä asia, jonka kuntoon laittamiseen kannattaa panostaa. Tässä se on kunnossa.
Ehkä kannattaisi käyttää muunväristä taustaa kuin samaa sävyä koneen kanssa,jolloin malli hieman hukkuu taustaa vasten tarkasteltaessa.Siitä voi syntyä ajatus valkotasapainon häiriöstä.Sinivihreä tausta kai on ja malli tummemman vihreä.Itse laitan nurmen vihreää joskus koneen alle ja on pulmana jos konekin vihreä,silloin pitää valita esim.valkoinen taustapahvi,saa enempi luonnollisen näkymän.Tämä malli on kuitenkin ihan ok tuollakin taustalla.
Haastavasta italiaanonaamiomaalauksen laadusta hatunnosto. Muutoinkin rakennusjälki siistiä ja yksityiskohdiltaan huolellista jälkeä. antenni- ja sivuvakaimen tukilangat miellyttävät mittakaavanmukaisuudellaan. Kokonaisvaikutelma hyvä.

Pari teknistä yksityiskohtaa pistää kuitenkin silmään.
1. Onko torpedon asento oikea? Jos kannuspyörä vähänkin vielä joustaa nousukiidossa, niin takapää laahaa varmaan maata.
2. Potkurinlapojen asentojen epämääräisyys jotenkin häiritsee. Tähtimoottorin ollessa pysähdyksissä, kolmilapainen propelli yleensä pysähtyy mäntämoottorin tahtien määräämänä siten, että yksi lapa asettuu joko kohtisuoraan ylös tai alas taikka sivulle joko vasemmalle tai oikealle…ei siis johonkin muuhun kulmaan. Sparvieron tapauksessa esim. seuraavasti:

www.aviationcorner.net/public/photos/9/2/avc_00129692.jpg
Olli 7.7.2012 09:25 Vastaa lainauksella
Eemil Jäntti kirjoitti:
Tuossa esimerkkikuvassasi keskimoottori ei ole missään mainitsemassasi asennossa.
Olli kirjoitti:
Eemil Jäntti kirjoitti:
Tuossa esimerkkikuvassasi keskimoottori ei ole missään mainitsemassasi asennossa.
Katsos vaan, 12.00 , 17.30 , 18.00 klo.
Hieno "Gobbo Maledetto" - maalausjälki erityisesti on upeaa. Näissä kuvissa ei edes Italerin aika voimakas kangasverhoilu kiinnitä huomiota.

Petri
Todella hieno luomus!
Yst. terv.
Kartsa
On varmaan hienoin esitys tuosta aiheesta näillä sivuilla, hitto soikoon!! Loistavaa!! Koska pikkusimmuni lepäävät mallissa, olen pakoitettu antamaan täydet fem poeng!!
Olli kirjoitti:
Tuossa esimerkkikuvassasi keskimoottori ei ole missään mainitsemassasi asennossa.
Niin…mitenkähän tuo on, jos kuva otettaisiin suoraan lentovehkeen keskilinjan suuntaisesti. Tämä valokuva nyt on valitettavasti otettu alaviistosti oikealta puolelta ja ties millä zoomauksella ;-). Valokuvausvehkeet tekee omat temppunsa. En tähän hätään löytänynnä parempaa esimerkkiä. Mutta jos tarkastelee yleisemmin kolmilapaisen propellin asentoa pysähtyneessä lentolaitteen voimalähteessä, niin kuinkahan tuo asia lienee??? Eri asia sitten on, asetetaanko potkuri mekaanikkojen toimesta (sotilaallinen pedanttisuus) tiettyyn asentoon valokuvausta (poseerausta) varten. Määttiijjä?

Eniten kuitenkin huolestuttaa tuon torpedon perän osuminen kiitotien pintaan.
www.aviation-history.com/savoia-marchetti/sm79-2.jpg
www.ww2incolor.com/d/614035-3/SM79_278sq__2_ Huom. tässä kuvassa myös lapojen asento. "HYMIÖ".
Komea kone!