Pienoismallit.net

N.A. P-51A

Välityömalli se on tämäkin. Rakensin sitä samalla kun tein Vietnamin ryhmikseen Arrdvarkia ja Broncoa. P-51A on Italerin näkemys aiheesta. Malli on rakennettu niistä osista mitä laatikosta löytyy. Antennilankana tosin on käytetty ohutta siimaa. Sekin on lisätty hetken mielijohteesta viimeistelylakkauksen jälkeen. Siirtokuvat on suoraan laatikosta. Italeri tarjoaa kaksi vaihtoehtoa, P-51A USAAFn väreissä ja Mustang I brittien väreissä. Tein P-51An kun halusin kokeilla miten yksivärisestä pinnasta saisi pensselöityä vähän elävämmän.

Italerin P-51 malli on perussiistiä tuotantoa. Osat sopivat kohtuullisen hyvin paikoilleen ilman suurempia kittauksia. Paria saumakohtaa olisin voinut hioa sileämmäksi. Muutoin kasaaminen oli ns peruskauraa ilman sen suurempia yllätyksiä. Ohjaamon lasitus oli hyvin kirkasta muovia josta näkee ohjaamon tosi hyvin. Eli ohjaamon viimeistelyssä kannattaa nähdä hieman enemmän vaivaa kuin mitä itse siihen uhrasin.

Mallin esikuva toimi Pohjois-Afrikan rintamalla (Tunisiassa) vuonna 1943 ja osasto oli 154 Observation Squadron. Koneessa oli kamera ja kameraikkuna ohjaajan takana. Mallilaatikon kansikuvassa kamera on esitetty mutta itse mallista en löytänyt kameraan viittaavia osia.

Merkinnät on Italerin ohjeen mukaiset. Ilmeisesti tunnukset ovat likimain kohdallaan. Tosin pyrstössä olevan lipun asennosta olen nähnyt toisenkinlaisen esityksen. Lisäksi joitakin pikku merkintöjä puuttuu. Kuten punaiset varoitusvinkkelit siiven tyvistä ja punaiset pallot siiven päältä.

Pohja on maalattu Vallejon Neutral Greyllä. Yläpinnalle maalasin ensin yhden kerroksen Lifecolorin Olive Drab 41. Tämän päälle vetelin runsaasti laimentteuja värikerroksia kolmella eri vihreällä. Viimeinen kerros oli taas OD41. Huomasin sitten jälkeenpäin, että olin unohtanut ohjaamon kuomun kokonaan. Kuomun takaosa ja raamitus kun olisi pitänyt maalata samalla tavalla. Nyt kuomun pelkkä OD41 erottuu varsin selvästi muusta rungosta. Lopullinen silaus oli Vallejon satiinilakka johon lisäsin vähän Tamiyan mattatahnaa. Paneelirajoja yritin korostaa vahvasti laimennetulla Vallejon Olive Drabin ja mustan sekoituksella. Ilmeisesti useat värikäsittelyt olivat saaneet urat tukkoon kun kapillaari ilmiötä ei kunnolla esiintynyt.

Alapuolen siivenkärjessä olevien tunnistusvalojen maalaus meni vähän pieleen kun vihreä ja punainen eivät olleet tarpeeksi juoksevia. No muistanpa sitten seuraavalla kerralla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!