Pienoismallit.net

RF-4C Phantom II

Metalli-pinnat,Lakkaus,Litkutus

Viime kerran jälkeen, on tullut isompia moottori alueen, metallipinnat maalattua. Lähinnä Revelin Teräs (Purkki numero:91) sävyllä ja sen kanssa sekoitettua Antrasiitti harmaata (Purkki numero:9)
Eduardin syövyteosat, Tamiyan isoille F-4 Phantomeille tarkoitetut, puoliksi -valmiiksi maalattuja muodostelma valoja. Niistä uloimmat, maalaamattomat kehykset olen liimannut RF-4Ceehen, maalikerroksen päälle, pikaliimalla ja maalannut ne sitten Humbrolilla. Itse ”Lima-Valot” tai, ne keltaiset osat liimasin myöhemmin Kehysten sisälle. Jotka olivat Valmiiksi jo maalattuja suoraan paketista, kerma keltaisiksi. Ennen ”Lima-Valojen” liimaamista. Metalli pinnat perävakaimissa maskasin ja maalasin Humbrolin, Kanuuna metalli-sävyllä. :) Josta on maskaaamisesta kuva.
Kun RF-4cee oli sitten lakkausta varten valmis. Tuli lakattua ensimmäiset kerrokset humbrolin kiiltävällä lakalla, pensselillä. RF-4c:een koneen pohjasta ensin, isosta siivestä, nokkaan, siitä keskelle, josta perä vakaimiin. Lakkasin loput toisesta isosta siivestä ja pintakäsittely sai kuivua. Jonka seuraavaksi lakkasin Koneen yläosaa päältä kerran kokonaan. Aloitin Vasemman puoleisesta peräsimestä ja perä vakaimesta., siitä keskelle selkään josta isoon siipeen ja nokkaan. Käänsin koneen puolta, oikealle puolelle ja lakkasin pensselillä nokasta loput. Siitä keskelle, RF-4c konetta ja loput selästä. Peräsin ja oikean puoleisesta loput siivestä.
Useita päiviä kului ja rupesin litkuttamaan. Sotkin pohjasta vasemman ison siiven ja testasin pyyhkiä Isoproyylialkohoolilla pois ylimmääräistä litkua. Lisäsin vettä isopropyylialkohooliin ja sain laimeampaa litkun pois pyyhkimis-litkua. Sotkin sitten koko RF-4c:een pohjan ja annoin,3-4 vuotta vanhan, koti-tekoisen, mustan akryyli litkun kuivua. Jonka pyyhin sitten käsipaperiin kostutetulla/kastetulla laimennetulla isopropyylialkohoolilla (Gunzen Thinneri oli mulla loppu, joten kokeilin tätä isopropyyli… pyyhkimistä) Paneeliuriin jäi sitten mustaa. Käänsin RF-4:n puolta ja sotkin yläpuolen josta sain otettua valokuvan. Pyyhin ylimmääräisen litkun pois ja huuhtelin Kuivuneen RF-4cee koneen suihkulla. Kului sitten muutama päivä ja lakkasin kerran pohjasta ja päältä. Meni paivä ja lakkasin vielä yhteensä kolmannen kerroksen, alta ja päältä. Kuvasin myöhemmin kuvan, RF-4ceen kuivuneena päältä. Sitten olisi jännittävä, siirtokuvien laittamista :) ..

Kommentit

Malli saanut siirtokuvansa jokin aika sitten ja odottaa että joku, tarkistaisin niitten hopeoinnin :)