Pienoismallit.net

RF-4C Phantom II

Runko kasaan ja ilmanottokanavat

Ilmakanaviksi lähtenyt suunnittelemaan muovilevystä tötteröt. Tekemällä kopiopaperista malli koe sovittamalla,varsinaisten rungon puoliskojen ja koneen pohja palasen kanssa. Olen poistanut muovia koneen pohja palasesta ja rungon puoliskojen sisältä. Ylimmääräistä jotta tulevat ilmakanava seinät saisi sen tilan minkä tarvis. Kun paperista muokkaantui hyvä malli on se piirretty, vasten 0,3mm styreeni muovilevyä ja leikattu muovilevystä malli. Sitä on sitten rullattu ja koe sovitettu teippaamalla. Tämä koe pala repesikin ja tein kuitenkin uuden. Toiselle ilmakanavalle myös kun rupesi ilmakanava malli näyttämään hyvältä. Vähän pelivaraa sille muovilevylle myös sitten kun asettelee pienoismallin rungon puoliskoja.

Phantomin etuosassa ilma rampin ja koneen välissä oleva tyhjä tila täytetty muovilevyllä. Näitä kaksi yhteensä. Loput Vari Ramp's (levyt ilmanottokanavien alussa) on liimattu samalla.

Pohjassa olen leikannut auki kaksi luukkua. Moottoreiden vara? ilman ottoaukot. Uloimmat siivekkeet ylä osissa ja pohjapalassa on leikattu irti myös. Liimaan ne eri asentoon. Varsinaiset rungonpalaset ja ylä siiven palaset myös pohja on liimattu kasaan. Moottoreiden tuuletin "pala" rungon sisällä on liimattu sen ylhäällä olevien tappien taakse ja alhaalta tarkoitettuihinsa tappien väliin. Niin tuuletin on sitten samassa linjassa kuin moottorit.

Ilmakanaviksi tarkoitetut "Tötteröt" on maalattu puoliksi satiini valkoisella. Revelin emali maali, sai kuivua noin yhden tunnin. Tahmeita ilmakanavia paikoilleen laitoin tiskiainevedellä. Jonka luulin auttavan asiassa tuulettimien välissä. Ei pystynyt pyörittää tai säätää vähän.
Rungon keskellä, tyhjässä tilassa, ilmakanavien väliin laitoin parit muovipalaset jatkamaan ilmakanavan pyöreiyttä. Eturungon liimasin runkoon ja maalarin teipillä teippasin pitäämään osat kiinni. Teippasin ilmakanaviin pitkät teipin suikaleet. Tilapäisesti ilmarampin seinään ja liimasin loput. Ulommaisen palan ilmakanavasta ja kiristin ilmakanavasta tulevat teipit ulos reunoille. Teippasin myös paljon maalarin teipillä pitämään kaiken puristuksessa.
Liiman kuivuttua päivän. Olen hionut vesihiomapaperilla ilmanottokanavat sisältä ja ulkoa. Sisältä pienentääkseen askelta/saumaa jossa muovilevy kohtaa sarjan oman ilmakanavan.

Kommentit

PhantomII 14.8.2012 11:55 Vastaa lainauksella
Melkoisesti tuo ilmanottokanava muuttuu paremman muotoiseksi, kun sitä hieman ehostaa. Ainakin 1/72 Phantomeissa ne ovat mitä ovat, eli lähinnä muodottomat. Tosin ne eivat ainakaan kaikissa sarjoissa kovin pitkälle jatkukaan.
Jep , Revelin 1:72 Rf-4e ja F-4F Phantomeissa ovat sarjojen ilmanottokanavat samanlaiset kuin näisssä 1:32 F-4F:ssä ja Rf-4C:ssä.