Pienoismallit.net

Rockwell OV-10A Bronco

Nyt on sitten Broncokin vvalmis. Alunperin tämän piti valmistua Ryhmärakenteluun Vietnamin sota, mutta viimeistely vähän myöhästyi. Tarkemman kuvaksen voi lukea ryhmärakentelun puolelta.

Puomien päällä olevat antennit ja pyrstöön menevän antennilangan tein 0,2 mm kitarankielestä. Pyrstöön menevä lanka ei aivan asettunut halutulla tavalla, mutta saa klvata. Rakettipodit otin Italerin NATO/USAF asesetistä. Rakettipodin referenssejä löytyi puolivahingossa kun hain tietoja Firey Fireflystä, joka tulee Korean sodan ryhmärakenteluun. Hyllyssä oli Wings of Fame sarjan kirja, jossa oli juttu FAC in Vietman. Jutussa oli Broncosta valokuvia, joista selvisi aseistusta ja maalausten yksityiskohtia. Valokuvien mukaan koneet olivat yllättävän siistejä, joten en vanhentannut mallia juuri lainkaan. Mitä nyt pakokaasuvanojan hiukan pumpulipuikolla töpöttelin.

E-P

Kommentit

Nätti kuin sika pienenä! Jotenkin tämä kone viehättää minua. Ehkä sen Vietnam taustan takia.

Kaiken puolin onnistunut kasaus. Mulla on jossain tämä sarja ja tiedän, että se on aika karu.

Harmi, ettei ole tullut kunnollista 1/48 sarjaa tästä. Ainoa on Testorsin oma ja todella pommi sarja:S
Oikein hyvän näköinen ja onnistunutn Bronco koneen malli.Maalaus ja rakennus on sujunut hyvin tämän mallin osalta.Tosin vasemman potkurin lavassa oleva rantu on hieman lipsahtanut mutta tässä mittakaavassa nuo potkurit ja spinneri ovat kyllä melkomoiset naperot joten hyvin on homma kokonaisuutena hoitunut.
Tämä malli toimii myös innoittajan.Joskus ajattelin etten koskaan koske tuohon malliin niin kuitenkin mieli on muuttunut .Taitaa Broncon 1:72 mallin metsästys alkaa.
Lopullinen versio:
Kiitokset kommenteista. Ilmeisesti valokuvaaminen onnistui tällä kerralla kohtalaisesti kun sain häivytettyä parit ei niin siistit liimaussaumat. Osien hiomiseen ja sovitteluun olisi kannattanut uhrata pari iltaa enemmän, mutta kun ryhmärakentelun deadline alkoi painaa päälle niin ajasta piti vähän tinkiä

Sen potkurinlavan tapauksessa liika itseluottamus kostautui kun vetelin värejä vapaalla kädellä ilman maskiteippejä. Toisen potkurin jouduin maalaamaan kahteen kertaan kun ensimmäisellä kerralla meni puna-valkoraidoitus väärinpäin. Vaikka sain lähes kaiken väärässä paikassa olevan värin poistettua, niin valkoista piti vetää pari ylimääräistä kerrosta siihen paikkaan jonka olin maalannut vahingossa punaisella.

Melkeinpä suosittelisin Academyn mallin metsästämistä edes näkemättä laatikon sisältöä. Academyn P-47D mallin perusteella uskoisin, että kyseisen valmistajan Bronco menee paremmin kasaan kuin Hasegawan malli.

Jos joskus satutte katsomaan Aliens II-paluu elokuvan, niin kiinnittäkääpä huomiota laskeutumisaluksen nokan/ohjaamon muotoihin. Niissä on jotakin tutun oloista.

Ja sitten kohti uusia haasteita eli Ryhmärakentelu Korean sota ja Airfixin Fairey Firefly.

E-P