Pienoismallit.net

Me-509

Luftkobra

Messerschmitt Me-509 oli toisen maailmansodan aikainen Saksalainen paperi-projekti, joka perustui edeltävään me-309n mutta jonka moottori oli siirretty airacobra-tyyliin lentäjän taakse. Moottori oli daimler-benz DB-605B ja lentokone oli aseistettu kahdella 20 milliselle tykillä ja kahdella 13 millisellä konekiväärillä. Projekti keskeytettiin heikkenevän sotatilanteen takia ja yhtään prototyyppiä ei rakennettu, mutta Japanilaiset rakensivat hyvin samantyyppisen Yokosuka R2Y Keiun, joka kärsi moottorin ylikuumenemis ongelmista.

Itseäni on aina kiinnostanut what if ja luft46, mikä oli tämänkin mallin hankkimisen taustalla. Rakentaminen on suoraviivaista ja nopeaa. Malli on maalattu pensselillä vallejon akryylejä käyttäen. Saman firman pigmenttejä on käytetty vanhentamiseen.

Kommentit

Malli on hyvin rakennettu ja näyttää hyvältä,tosin ihmettelenkin tekstiä ; "Yhtään prototyyppiä ei rakennettu", kuitenkin koneeseen on käytetty pigmenttejä vanhentamaan ? Olisiko puhdastakin puhtaampi pinta parempi kuitenkin,mutta makuasia ja kuvitteellinenhan tämä joka tapauksessa on.Mielenkiintoinen rakennelma ja tosiaan muistuttaa airacobraa aika lailla.
Kiitos kommentista. Tosiaan vanhennus on makuasia kun mitään varsinaista esi-kuvaa ei koskaan ollu. Ite en liian siisteistä malleista tykkää.
AJ 30.5.2012 15:08 Vastaa lainauksella
Moi Juha,

Poikkeuksellisen erikoinen leko ja siten mielenkiintoinen. Menee kategoriaan kaikkea se sakuinsinööri keksiikin. Mielestäni vanhennukset sopivat tähän malliin ja koska ko. paperi-projekti tai what if-malli se myös siten antaa rakentajalleen melko rajattomat taiteelliset vapaudet. Piristävä ja erikoinen leko! Parhain terveisin, AJ
Kiitti AJ

Tosiaan itellä on nää luft46 mallit vähän heikko kohta, tarkoituksena aloittaa revellin Ar E-555 jossain vaiheessa. Tekstiin ois voinu lisätä että luftkobra on ihan mallarin antama lempinimi, saksalaiset ei tätä projektia sen kummemmin nimenneet.