Pienoismallit.net

Air NZ B737-200/Adv ZK-NAF

Ehostettu Airfix-klassikko

Kun tuli puolittain luvatuksi että kokeilen Airfixin vanhan 737-sarjan rakentelua vähän pidemmän kaavan mukaan niin laitanpa muidenkin arvosteltavaksi miltä klassikkosarja näyttää vähän tuunattuna. Laatikkoarvostelu löytyy siis tästä: www.pienoismallit.net/kirjoitukset/arvostelu_535/ ja suoraan laatikosta rakennettu Ansett-versio tästä: www.pienoismallit.net/galleria/malli_9764/.

Lyhyesti sanottuna toteutin muutoksia joita laatikkoarvostelussa luettelin, poislukien laskutelinekuilut koska pääpaino oli kuitenkin pienissä korjauksissa jotka on helppo vähän kokemattomammankin mallarin tehdä. Laskutelinekuilutkin olisi saanut varastettua DACO:n sarjasta melkein suoraan mutta ihan tämän tason kitbashingiin en halunnut lähteä :)

Muutokset olivat
1. Moottoripankkojen levennys ja muotoilu kitillä ja maalauksen avulla
2. Ohjaamon katon korottaminen ja tuulilasin kulman jyrkennys kitillä
3. Nokan viilaaminen alapuolelta enemmän V-muotoon
4. Matkustamoikkunoiden kittaus umpeen
5. Siirtokuvien täydennys miljoonalaatikosta, mukaanlukien rekisteritunnuksen vaihto ZK-NAI -> ZK-NAF

Käytetyt maalit: Revell 04 ruisku (runko), satiini 371 sivellin, Tikkurila Koristehopea sivellin (siivet+korkeusvakaajat), Revell hopea 91 sivellin (moottorien sisuskalut), Revell matta 77 (renkaat).

Siirtokuvat: ohjaamon ja matkustamon ikkunat, ovet, siiven laskeutumisvalot Revell 737-800 Air Berlin, rahtiluukut Minicraft DC-8-62 Eastern, rekisteritunnukset Airfix DC-9-30 KLM/Iberia, F-DCAL ja TwoSix (en valitettavasti muista mitkä koneet).

Lopputulos on ilman muuta näyttävämpi kuin suoraan laatikosta rakennettu Ansett, mutta olin kuitenkin yllättynyt miten vähän muutokset vaikuttavat mallin yleisilmeeseen. Tiivistetysti sanottuna: jos itse osaatte suoraan erottaa oikeat moottoripankat ja nokan muodot niin muutostyö kannattaa mutta eipä tarvitse suoraan laatikosta rakennettuakaan hävetä tuunatun rinnalla. Vai mitä mieltä olette?

Kommentit

-----
wade 13.5.2012 22:05 Vastaa lainauksella
Kai-Petri Gustafsson kirjoitti:
--
Sen sijaan ohjaamoikkuna ei mielestäni ole oikeanlainen sivuiltakaan. Viimeiset ikkunat ovat liian pitkät ja nousevat liikaa, mutta kuten mainitsit ne ovatkin -800:n ikkunat ja Revellin malliin.
--
Nyt kun mainitsit niin eihän tuo ihan oikealta näytä, mutta olen ollut vähän siinä käsityksessä että tuo ikkuna numero 3 eli viimeinen ikkuna on ollut aina sama alatyypistä toiseen. En tähän hätään löytänyt kyllä todisteita puoleen tai toiseen, mutta syyttäisin silti Revelliä että ei se ole oikein myöskään -800:een.

Revellin oman sarjan muotoilu on kuitenkin sen verran Airfixistä poikkeava että Revellin valmiissa mallissa asiaan ei tule kiinnittäneeksi samalla tavalla huomiota. Lisäksi voisi mainita, että 1:1 simuohjaamoja harrastuksenaan rakentelevat näyttävät tuskailevan saman asian kanssa, että ilman kunnon piirustuksia noita ikkunoita ja muotoja on hyvin vaikea saada aidon näköisiksi.

Kiitos kommentista ja kiitos tähdistä!
Taaskin erittäin hieno 1:144 malli

En pysty ja osaa sanoa mitään mallin muotojen oikeellisuudesta, mutta työn jälki on hienoa.
Tämä on taaskin todiste, että vanhoista Airfixin(-kin) malleista saa riittävällä työllä ja taidolla aikaiseksi näyttävän mallin.