Pienoismallit.net

AC-130A

gunship

ihan kivan vaikea malli vaikka osia ei ollut paljon ja tarttisin vinkkejä miten maalataan lentokoneen ikkunat hyvin ja liimauksessakin tarttisin vinkkejä. ps. haluun kommentteja!

Kommentit

Esko P. 30.4.2012 17:00 Vastaa lainauksella
ikkunoihin voi pistää maskiteippiä, liimauksessa voi myös käyttää teippiä hyväkseen ja kannattaa levittää liimaa vaikkapa pensselillä niin ettei tule liikaa.

Toivottavasti auttoi.

Esko P.
NL 30.4.2012 21:05 Vastaa lainauksella
Onkos pohjaa edes maalattu? Aika isoja rakojakin näkyy olevan. Niistä pääsee eroon kitillä. Plussaa maalatuista kuomunraameista.
Itse mallin puutteista en osaa sen kummempaa esittää kuin mitä on jo sanottu. Mutta on pakko mainita, että valokuvat ovat tarkentuneet itse malliin varsin mainiosti. Tämä ei nimittäin ole mikään itsestään selvä asia mallaustekniikaltaan kehittyneemmilläkään mallareilla. Lisättäköön vielä, että olen suurinpiirtein vastaavan mallin aikoinaan tehnyt pelkästään liimaamalla osat yhteen ja lisäämällä kaikki paketin mukana tulleet siirtokuvat. Enemmän "koottava" kuin pienoismalli oli se.
Ikkunathan näyttäisivät olevan ihan hyvin maalattu jo nytkin. Itse osien välisiä rakoja voisi täyttää kitillä ja sitten hienolla hiomapaperilla hioa saumat tasaiseksi ennen maalausta. Ihan siisti malli!
Tarjoustalosta saa hiomapaperia. Karkeus on omista mieltymyksistä kiinni, mutta itse käytän usein 600 tai 1000 karkeuksilla olevaa paperia. Rungon pitkittäinen sauma on hyvä paikka aloittaa harjoitteleminen hiomisen kanssa.
Mielestäni mallin maastokuvio on erittäin hieno. Aika pahoja rakoja mallissa kylläkin mutta muuten hyvä ;)
Ihan innostava malli! Mukava nähdä tämä konekin täällä esillä. Hyvän näköistä jälkeä ainakin nuo naamiokaavion sävyt. Minkä tyyppistä apua tarvitsisit tuon maalauksen suhteen?
Runkosaumassa näyttäisi liima loppuneen kesken. Pitkissä saumoissa liima kuivuu helposti liian aikaisin. Tuollaiseen irvistävään saumaan voi jälkikäteen valuttaa nesteliimaa neulapullosta tai siveltimellä ja sitten puristaa teipillä tai kuminauhoilla osat kiinni kuivumisen ajaksi.
Hankalissa paikoissa, niikuin tuossa keulassa mihin ei saa kumilenkkiä pysymään, voi käyttää käyttää pikaliimaa: Varovasti tikun kärjellä pudottaa rakoon ja puristaa sormin saumaa kiinni puoli minuuttia.

Saumat saa muuten paremmin sopimaan ulkopuolelta yhteen , kun veitsellä kaapii muovia pois sisäpinnoilta. Muoviosien saumapinnat eivät yleensä koskaan ole ihan ehdottoman suoria.