Pienoismallit.net

OV10A Bronco

OV10-lyhyt oppimäärä

North American (myöhemmin Rockwell) OV-10 Broncon kehittäminen alkoi lähinnä USAn merijalkaväen tarpeista. Toivelistalla oli lentokone, jota käytettäisiin sekö tarkkailuun että rynnäköintiin maamaaleja vastaan. Lopulta mukana olivat kaikki aselajihaarat: Laivasto, merijalkaväki, maavoimat ja ilmavoimat. Loppu tulemana oli sitten speksi LARA (Light Armed Reconnaissance Aircraft), jossa kerrottiin vaatimukset uudelle koneelle.

Lopputuloksena oli kevyt kaksipaikkainen, kaksimoottorinen ja kaksirunkoinen ylätaso joka pystyi kuljettamaan noin 1200 kg asekuorman, toimimaan etulinjan lähellä olevilta huonokuntoisilta lentokentiltä ja joka pystyi kiertelemään etulinjan ilmatilassa tunnin ajan kun lentomatka lähimpään tulikohtaan oli noin 80 km. Lisäksi rungon takaosan rahtitilassa pystyi kuljettamaan muutamia sotilaita varusteineen tai paareilla makaavia haavoittuneita.

YOV-10A prototyypin ensilento oli heinäkuussa 1965. Tuotantoon kone saatiin vuoden 1968 alkupuolella tyyppimerkinnällä OV-10A Bronco.

Ensimmäinen sotalento Vietnamissa tapahtui heinäkuussa 1968 ja kyseessä oli merijalkaväen laivue VOM-2. Loppuvuodesta 1968 myös laivasto alkoi käyttää Broncoa tukitoimissa Mekong joen suistoalueella. Lopulta sitä köytettiin varsin erityyppisissä tehtävissä kuten erilaisten anturien pudottamiseen Ho Chi Minhin reitin varrelle. Kyseinen reitti oli pääväylä, jota pitkin Pohjois-Vietnamista kuljetettiin tarvikkeita Etelä-Vietnamissa toimiville Vietkongin sisseille. Kampotsan operaation aikana toukokuussa 1970 Broncoa käytettiin valvonta, rynnäköinti ja sattotehtäviin.

Sitä mukaa kun USA vähensi joukkojaan Vietnamista 1970-luovun alkupuolella, niin myös Broncot siirrettiin muihin tehtäviin. Kun Pohjois-Vietnamin joukot aloittivat suurhyökkäyksen etelään keväällä 1972, niin vain USAn ilmavoimilla oli sotatoimialueella vain OV-10.

Vietnamin sodan jälkeen Bronco oli TACin (Tactical Air Command) käytössä Euroopassa, Koreassa, Panamassa ja USAn mantereella. Käyttötarkoitus oli lähinnä perinteinen etulinjan ilmatilan valvonta ja tulenjohto. Tai miten termi FAC (Forward Air Controller) sitten pitäisikään suomentaa.

Vietnamin kokemusten perusteella merijalkaväki kehitti 1970-luvun alkupuolella OV10A version pohjalta erityisesti yötoimintaan tarkoitetun version OV-10D. 80-luvulla mallia paranneltiin senimettiin OV-10D+. 90-luvulle tultaessa ainoastaan merijalkaväen yksiköillö oli Bornco köytössä. Viimeisen kerran OV-10D+ mallia käytettiin Desert Stromissa 1991. Pian tämän jälkeen Broncot päätyivät varastoon Davis-Monthonin lentotukikohtaan.

Bronco on ollut käytössä ainakin seuraavilla mailla:
- Saksa, OV-10B ja OV-10B(Z).
- Thaimaa, OV-10C
- Venezuela, OV-10
- Indonesia, OV10E
- Marokko, OV10A (ex Marine Corps)
- Filippiinit, OV10A (ex US Air Force)

Saksalaisten OV10B ja OV10B(Z) versioita lukuun ottamatta kaikki muut ovat olleet päivitettyjä OV10A malleja. Saksalaisilla oli täysin aseista riisuttu maalihinausmalli.

Yksi suurimmista Broncon siviilikäyttäjistä on ollut NASA, jolla on ollut useita eri yksiöitä erilaisissa testaustehtävissä. Suurin yksittäinen viranomaiskäyttäjä on ollut ATF. (Taitaa tarkoittaa BATF, Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms). Myös Bureau of Land Management ja California Department of Fire ovat käyttäneet Broncoa. Viranomaistahojen nimiä en ala suomentamaan. Jokainen saa tulkita ne itse parhaaksi katsomallaan tavalla.

OV-10 Bronco In Action kirjassa on muutama mustavalkoinen valokuva siviiliversioista. Kuvatekstien perusteella niistä saisi varsin värikkäitä malleja.

Malli

Pienoismalli on vanhempaa Hasegawan tuotantoa. Ja sen huomaa. Kovaa muovia ja kohoviivoja. Toisaalta taas siipien ohjainpinnat on kuvattu todella syvällä urituksella. Höysteenä jonkin verran valupurseita. Etenkin ohjaamon suurissa lasiosissa. Ilmankos ohjaamosta ei tullutkaan täysin ilmatiivis eli pari saumaa irvistää. Ajan kanssa olisi varmasti tullut parempaa jälkeä, mutta ryhmärakentelun takaraja painoi päälle. Kaiken kruunaavat olemattomat pyöräkuilut. Eikä ohjaamon detaljitkaan oikein täytä tämän päivän vaatimuksia. Ainoa varustus on siirtokuvilla esitetyt mittaritaulut. Ohjaamon identtiset kaksoset vaihdoin miljoonalaatikosta kaivettuihin kahteen erilaiseen pilottihahmoon. Ukkelit peittävät vähän ohjaamon muutoin kovin karua yleisilmettä.

Malli on kasattuna varsin pyrstöpainoinen, joten lyijyä meni kaikkiin mahdollisiin paikkoihin päälaskutelineiden etupuolelle. Sahasin jopa valmiiksi kasatun lisäpolttoainesäiliön poikki ja lisäsin etuosaan lyijypainoja. Painoina käytin sivuleikkureilla pienittyjä ilmakiväärin luoteja ja Erikeeperiä sidosaineeksi. Päätelineiden akselitapit vaikuttavat vähän hennoilta ottaen huomioon kaiken ylimääräisen lisäpainon. Toivottavasti kestävät.

Paketissa oli maalausohjeet ja siirtokuvat merijalkaväeneri ja ilmavoimien Broncolle. Kumpikin maalausohje on ajankohdalle Vietnamin sodan jälkeen. In Action kirjasta kylläkin löytyy pari valokuvaa Vietnamin ajalta juurikin sille ilmavoimien koneyksilölle jonka siirtokuvat tulevat paketin mukana. Vietnam Air War, Debrief- kirjasta löytyi värikuva koneyksilöstä, jota lopulta käytin mallin esikuvana.

In Action kirjassa oli yhdellä rivillä mainittu Vietnamin ajan ilmavoimien koneesta, että se oli maalattu harmaaksi ja valkoiseksi. Kirjan profiilipiirustuksista ei ollut apua, värikuvia ei ollut eikä mustavalkovalokuvista kontrastin perusteella voinut liikoja päätellä. Pitkähkön pähkäilyn jälkeen maalasin siiven kokonaan valkoisella ja loput koneesta harmaalla. Väreinä käytin Humbrolin harmaata 146 (FS16475) ja valkoista 22 (FS17875). Humbrolin valkoinen on ainakin omasta mielestäni turhan valkoista jotta se vastaisi FS-koodin antamaa sävyä. Harmaaseen sävyyn päädyin sen tiedon pohjalta, että US Air Forcella oli käytössä harmaa nimeltä Counter Insurgery Grey. FS koodi 16475. Vietnamin ajan koneissa sävy oli mattapintainen 36475. Ja Humbrolin 146 on aika tarkka vastine kiiltävälle sävylle.
Potkurin lavat maalasin Hasegawan ohjeen mukaan, vaikka mustavalkokuvia katsellessa heräsi epäily ohjeen oikeellisuudesta Vietnamin ajan koneille. Kaiken lisäksi ohje antoi ilmavoimille ja merijalkaväelle eri värit myös potkurinlapoihin.

Niinhän siinä kävi, että viimeistely jäi tekemättä. Lakkaus ja asekuorma puuttuu, pari antennia puuttuu, pyöräkuilujen luukut on kiinnittämättä. Ja kaikki lisäksi lentovalot on maalaamatta. Bronco on sellaisessa kunnossa kuin sen ehdin sunnuntai iltaan (29.4.) mennessä rakentaa. Sarjan siirtokuvat antoivat pyrstönumeron 14649. Pienellä muutoksella sain siitä valokuvassa olevan 14640. Toisessa kuvassa on malli esikuvansa valokuvan vieressä.

Kommentit

AJ 30.4.2012 16:34 Vastaa lainauksella
Moi E-P,

Kerrassaan mainio historiikki lekolle! Hyvältä tämä näyttää tässä keskeneräisessäkin kunnossa ja uskoisin, että saat jatko-aikaa viimeistellä mallisi. Nyanssina tuo vanha kunnon "BATF" muuttui "ATF":ksi jo kauan sitten ja mielenkiintoista on se, että hekin käyttävät Broncoa vielä aktiivisesti USA:n ja Meksikon rajalla.

Tässä Bronco koneessa on jokin (eksoottinen omintakeinen ulkonäkö?) viehättänyt minua jo kauan, mutten ole koskaan saanut rakennettua siitä pienoismallia, enkä ole tuntenut lekon historiikkiä kovinkaan hyvin; nyt hyvä lekon historiikkisi tuli enemmän kuin tarpeeseen, kiitos siitä. Mielenkiintoinen juttu tuo Hasegawan sekoilu ohjeiden kanssa - hyvä muistutus siitä, että ohjeet kannattaa aina tsekata, eikä seurata niitä sokeasti.

Mainio lisä Vietnam-ryhmikseen; kannattaa viimeistellä hyvä malli loppuun saakka. Parhain terveisin, AJ
Terve AJ

Kiitokset historiikki kehuista. Eihän se lopuksi ole kuin lyhyt referaatti Bronco In Action kirjan historiikistä. Yllättävän vähän painettua tietoa löytyy Broncosta. Netistä en tietoa hakenut kun huhtikuun viimeinen painoi päälle. Olisi muuten rakennus- ja kirjoitusaika kulunut nettiä selatessa.

Tosi on, rakennusohjeisiin ei ole aina luottamista. Arvelisin kuitenkin, että Hasegawa on saanut maalaukset aika hyvin kohdalleen. Ne vain on tarkoitettu koneyksilöille noin kymmenen vuotta Vietnamin jälkeen. Erittäin todennäköisesti ilmavoimilla ja merijalkaväellä oli aivan erilaiset ohjeet maalata lentävä kalustonsa.

Kyllä minulla on tarkoitus viimeistellä malli ennen kesää ja laittaa tänne pari kuvaa valmiista Broncosta. Ja samalla voisin korjata tekstissä esiintyvät kirjoitusvirheet.

Kevään jatkoa, E-P