Pienoismallit.net

Mig-21 PFM

Setä Ho Chi Minin Migit

Malli esittää Pohjois-Vietnamin kansan armeijan ilmavoimien(VPAF) eli Khang Quan Nh`an Dan Vietnam riveissä palvellutta Mig-21 PFM konetta punainen 2017.Kone kuului 921. hävittäjä rykmenttiin joka tunnettiin myös nimellä Sao Do eli,Punainen Tähti.Sijoitus paikkana mallille on enempi vähempi kuvitteellinen Noi Bain lentokentän seisonta paikka No:34 joskus 70-luvun alussa.
Mig-21 PFM oli jatkokehitelmä PF Migistä ja siihen oli vaihdettu vakio varusteeksi uusi leveämpi sivuvakaaja ja sivulle aukeava kuomu uuden KM-1 "paukku"penkin myötä .Moottorina toimi edelleen R-11F2 300 moottori,jossain malleissa oli mukana myös laskusiivekepuhallus joten niissä oli tunnuksena S-kirjain.Aseistuksena oli 2 k.p.l RS-2US ohjusta tai rakettikasetit.Koneeseen voitiin asentaa myös erillinen tykkisäiliö GP-9.
VPAF:lla oli sodan aikaan käytössä useita Mig-21 variantteja .MIg-21 F-13,PF.PFM,ja MF koneita sekä kaksipaikkaisia Mig-21 U,UM ja US koneita.Näillä koneilla saavutettiin kohtalaista menestystä teknisesti ja lukumääräisesti ylivoimasta USA:ta vastaan.Pudotus tilastot ovat edelleen epämääräisen sekavat.
Zvezdan malli "Mig-21PFM,Phantom Killer" on toistaiseksi paras esitys koneesta 1:72 mittakaavassa.Malli on hyvin detaljoitu ja mukava rakennettava.Mukana tulee myös vaihtoehtoista asevarustusta,ohjukset tai raketti kasetit .Rungon alle saa myös tykkikasetin tai lisälöpö säiliön.
Siirtokuvat menivät sen sijaan tämän mallin kohdalla allekirjoittaneelta mönkään.Tausta paperista irrottuaan ne hajosivat pieneksi silpuksi välittömästi tai menivät rullalle kuin "sätkä" paperi.Mallin tunnukset onkin koottu 3- eri arkilta.Mallissa on Snake/Lizard täplä naamio maalaus jota käytettiin B-52:sia jahtaavissa yöhävittäjissä.Siirtokuva ongelmista huolimatta oikein mukava ja suositeltava malli.

Kommentit

On siinä ollut maalauksen kanssa töpöttelemistä. Huhhuh. Myös tuo alusta on tosiaankin silmälle miellyttävä, -(yksikkömuoto, koska toinen silmä on tulehtunut ja siinä on lappu)-puhumattakaan tuohon kokoon lisätyistä "härpäkkeistä".

Historiankirjoituksesi taas sai minut sävähtämään. Nautinto on lukea ja katsoa mallejasi.
Jos ja (aina pitää kuulemma keksiä parannusehdoituksia), niin kuomun etupuiolen maalaus ei ole ihan skarppi.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Täällähän joissain kirjoituksissa sanottiin monestikkin, että ei pidä aina vaan kehua mallia lyhyesti, vaan antaa rakentavaa palautetta mallarille… no minä en kyllä osaa antaa rakentavaa palautetta sinulle. Olen nähnyt mallejasi sen verran paljon, että kalpenen.
Annoin taas muka liikaa pojoja?? Täh. Onko kukaan lukenut kaikkea ja katsellut kuvia tarkemmin?
T.T
jukka fw 12.4.2012 19:30 Vastaa lainauksella
Saigonin kansainvälisen lentokentän rullaus/kiitoradat on tossa kunnos. :)
Käärmecamo on mielenkiintoinen ja näyttää erehdyttävästi samalta kuin referensseissä. Hyvää jälkeä.
AJ 14.4.2012 19:36 Vastaa lainauksella
Moi Opa, Mielenkiintoinen Snake/Lizard täplä naamiomaalaus, tykkään camosta. Tausta hienosti kondiksessa, miellyttävää tavata noiden P-Vietnamin MiG-21:n tarinaa. Koko kokonaisuus miellyttää - tavallaan kertoo tarinaa pienoismallin esikuvasta; bueno! Piristävä lisä Vietnam-ryhmikseen.

Tuota P-Vietnamin lekojen kansallisuustunnarin taustaa olen funtsinut; minkä takia tunnarit olivat käytännössä puna-keltaisia kopioita jenkkien sini-valkoisista tunnareista??? Just wonder why…

Hieno pienoismallidiokokonaisuus! Parhain terveisin, AJ
Kiitokset kommenteista.Tuo Khang Qan Nahan Dan Vietnam on näköjään nykyisten Vietnamin ilmavoimien nimi.Siis Etelä+Pohjois-Vietnam=Nykyinen Vietnam.
Timo Rissanen kirjoitti:
Annoin taas muka liikaa pojoja?? Täh. Onko kukaan lukenut kaikkea ja katsellut kuvia tarkemmin?
T.T
Mitäs menit tykkäämään ja antamaan 1 tähteä enemmän,no joo kyllä itse antaisin nelosen jos olis valtaa ja valoa.Alustasta erityis plussaa.Erikoinen maa väritys myös,on komea malli ja vaikea kaavio.Tämä kuiteskin 1:72.
Kiitti vielä Tepollekin että,viitsit esittää kommentin.Terv.Opa L.
Opa Laitinen kirjoitti:
Kiitti vielä Tepollekin että,viitsit esittää kommentin.Terv.Opa L.
Olen sitä mieltä,että jos on kunnolla nähty vaivaa alustan kanssa,lisä pojon ansaitsee aina.Muuten oisi 3 tähden malli ja aika osuva kai arvioni.
Kyllä opa lentohärpäkkeet osaa tehdämainiosti. Alusta ja senlisä härpäkkeet ovat suuriplussa. Ne tuovat kummasti lisääelävyyttä.
Se mitä tähän laittasin niin muutaman ukkelin hääräämään koneen ympärille.Nostas viellä kummasti tunnelmaa, arvostusta ja muuta ylistyssanoja.