Pienoismallit.net

Horten Ho-229 Nachtjäger

Lentävä siipi

Kun tuossa jokunen kuukausi sitten tuli telkkarista dokumentti tästä Horten 229:stä, muistin että olihan minullakin semmoinen varastossa. Eli pitihän se sitten kaivella esiin. Itse asiassa malleja löytyi kaksikin, toinen Revellin yksipaikkainen ja sitten tämä PM-Modelin kaksipaikkainen yöhävittäjäversio.

Kun joskus pari vuosikymmentä sitten näin ensimmäisen kerran kuvia tästä koneesta, ihastuin muotoihin välittömästi. Laskutelinejärjestely tosin ei voisi kovin paljoa rumempi olla, mutta itse koneen muodot kyllä hivelevät silmää. Mitäköhän lie Walter- ja Reimar-herrojen mielessä liikkunut, kun noita laskutelineitä suunnittelivat. Liekö ollut paikallisella traktoritehtaalla ylijäämää renkaista, vai oliko tullut vahingossa laitettua isoisän silmälasit?

Itse koneen historiaan en sen tarkemmin puutu, koska esim. Wikipediasta löytyy tietoa ihan suomeksikin.

Malli on siis turkkilaisen PM-Modelin valmistama. Pintadetaljit ihan mukavat, samoin osien sopivuus, mutta ohjaamoon ei ollut tarjolla kuin pelkät penkit, ei edes lentäjiä. Ohjaamoa parantelin pikkuisen siten, että liimasin vähän sisäseinien ja kojelaudan tapaisia ja kaivelin ylijäämävarastosta lentäjät penkeille istumaan.

Ulkopuolelle tein myös muutaman oman virityksen. Ilmanottoaukot ja niiden reunat olisivat jääneet aika karun näköisiksi, joten porailin ilmanottoaukossa olevien turbiininkartioiden (vai mitä ne nyt virallisesti ovat) päähän pienet reiät netistä löytyneiden valokuvien mukaan. Samoin laitoin niiden alle ohuet, pyöreät muovinpalaset, niin että rungonpuolikkaiden muuten aika lailla irvistelevän oloiset saumat jäivät piiloon. Samaten tein ilmanottoaukkojen reunukset uusiksi. Onneksi löytyi varastoista sopivan kokoiset renkaat, joihin tein reiän keskelle ja ohentelin muutenkin passeliksi.

Samoin siipien juuressa olevat tykit tein injektioneuloista. Sarjan oma esitys olisi ollut vain reiät ko. paikoissa. Ja koska kyseessä on what-if-malli, niin ei kai noitakaan voi täysin vääriksi väittää.

Yksi moka mallin kanssa tuli: ohjaamon lasin onnistuin halkaisemaan etuosastaan maskiteippauksia poistellessa, eivätkä korjaukset oikein onnistuneet, vaan halkeama jäi ikävästi näkyviin. Olisi taas pitänyt käyttää sitä maalattua siirtokuvakalvoa, mutta onnettomasti päätin tehdä maskauksen teipillä, kun oli niin yksinkertaiset maskaukset.

Maaleina käytin Tamiyan ja Vallejon akryylejä, ja ne on vedelty pintaan pensselillä. Maalauksessa noudatin kasausohjeen maalausmallia vähän soveltaen, pohjan laitoin mustaksi, mutta yläpinnan kuvion tuhrukuvio ei olisi oikein sellaisenaan onnistunut pensselillä, joten päätin vähän soveltaa. Mielestäni tuo on aika hyvän näköinen.

Siirtokuvia sarjan mukana tuli tasan neljä: siipien palkkiristit. Onneksi varastoja vähän kaivelemalla löytyi hakaristit pyrstöön, nuolet ohjaamon alapuolelle sekä numerot moottorien kylkiin. Laitoin vielä tuon katkoviivan moottorien ja siipien väliselle alueelle. Antavat nuo nyt ainakin vähän lisää ilmettä.

Kaiken kaikkiaan ihan mukava malli, vaikka ei ollut osien lukumäärällä tai yksityiskohtien runsaudella pilattu. Sama linja on ollut saman valmistajan muiden mallien kanssa. Itse en osaa sitä välttämättä kovin huononakaan asiana pitää, sillä nehän ovat mitä mainioin alusta kokeilla ja opetella yksityiskohtien lisäämistä itse.

Mallivarastoon siis jäi vielä vuoroaan odottelemaan se Revellin näkemys aiheesta.

Kommentit

Ihan komea Horten,niin pienii muutoksia,et kävis melkein lentokoneet osioonkin.
Näiden piirustuspöydällä olleiden koneiden ja suunnitelmien kanssa joutuu aina vähän arpomaan, että oliko se jo "oikeasti" olemassa vai ei. Itse ainakin olen sitä mieltä, että jos on jo prototyyppi saatu valmiiksi ja peräti ilmaan asti, niin sitten se ei ole enää mitä-jos-malli, vaikka konetyypin tarina olisi sitten jäänytkin siihen ainokaiseen yksilöön.

Ilmeisesti tämä kaksipaikkainen versio ei ilmaan asti ehtinyt, mutta sen Revellin yksipaikkaisen varmaankin voi laittaa jo sinne 1939-1945 lentokonealueelle. Sehän taisi kuitenkin ehtiä kokeilla siipiään.