Pienoismallit.net

Honda NSR500 '00

Kuidutusta

Laitetaan nyt lyhyt merkintä, ettei porukka luule, että taas on hommat jääneet ikuisuusasteelle! On vaan hidasta tämä edistyminen, kun totutusta talvesta poiketen kaikki viikonloputkin ollaan pois ykköskodista ja mallailutilasta.

Aloittelin takalokasuojan ja katteiden sisäpuolen hiilikuiduttamista siirtokuvilla. Ensimmäinen vaihe oli noiden katteiden ulkopuolen teippaaminen, jossa tuhraantui aikaa aivan järjettömästi. Sitten sisäpinnoille ja tuohon takalokasuojaan Humbrolin kiiltävä musta siirtokuville alustaksi. Humbrol siksi, että se on tärpättiohenteisena "helppo" pyyhkiä tärpättiin kostutetulla vanupuikolla pois niistä paikoista joista tuo teippaus (väkisinkin) vuotaa. Ihan kiiltäväksi ei noi katteet tulleet pahimmista paikoista, mutta eiköhän tuossa siirtokuva pysy kiinni.
Hiilikuitua varten on myynnissä valmiiksi printattuja template-settejä, mutta tähän hätään sellaista ei ollut (ja noista maksaminenkin on vähän kyseenalaista). Joltain nettikaupan sivulta löytyi kuva ko. setistä, ja yllättäen kun kuvan printtasi skaalaamatta paperille, se vaikutti olevan ihan 1:1 koossa! Ja ei kun askartelemaan saksilla. Sapluuna irti paperista, sillä piirtäen siirtokuva-arkin taustapuolelle, taas saksia ja liottelemaan.
Paikalleen laitosta on tehtynä vasta tuo takalokasuojan puolikas. Se on joka suuntaan kaareva, joten pehmikettä (Mr. Setter) saa käyttää "runsaasti". Kohtuu hyvin toi toinen puolisko asettui ryppyilemättä paikalleen, eikä ainakaan vielä tarvinnut turvautua vaimon fööniin. Tästä on hyvä jatkaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!

Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.