Pienoismallit.net

Honda NSR500 '00

Déjà vu

Tätä varovaisesti jo mainostin tuolla mitä tekeillä -osastolla, mutta en kuvia sen enempää julkaissut, koska halusin olla varma, että tällä on edes jotain mahdollisuuksia edetä alkua pidemmälle.Toista vuotta sitten aloittelin samaa mallia, ja tuo aloitus päättyi fiaskoon ja lähes tekeleen päätymiseen maata kiertävälle radalle.

Voisi tässä aluksi analysoida syitä epäonnistumiseen. Syitä taisi olla kolme: kiire, kiire ja kiire! Pohjatöissä oli kiire, kitti/liima ei ehtinyt kunnolla kuivua, tästä seurasi pari vajonnutta saumaa (näistä ei kuvia), sekä etulokasuojassa että takakatteessa. Värimassa ei ehtinyt kunnolla kuivua ennen tasoittavaa 2000-paperilla tehtyä tasoitusta, ja kerrokset liian ohkaisia, tästä seurasi pohjamaalille hiottuja kulmia, näkyy hyvin tuossa takakatteessa. Lakka ei kerinnyt kovettua kokonaan ennen siirtokuvia, jolloin pehmentimet (Mr Setter) poltti lakkaan rumia jälkiä, näkyy korjaamattomana paikkana tuossa takakatteessa ja tankissa. Lisäsyynä tähän voi pitää liiallista pehmentimen käyttöä. Siirtokuvat ovat tässä mallissa todella hauraat, ja ne pitäisi saada taittumaan monimutkaisiin muotoihin. Lisäksi edellisessä mallissa ne eivät tahtoneet irrota taustapaperista (kiire vai kosteus?), joka aiheutti repeilyä, ja irti revenneiden palojen "mystistä" katoamista (näkyy esim. tuossa tankissa).

No, tämä uusi yritys lähti liikkeelle toisenlaisella asenteella ja noiden pilattujen osien vertailulla ennen tekemisiä. Maalin ja lakan on annettu kuivua varmasti läpikotaisin ennen seuraavaa steppiä, ja siirtokuvia on kiinnitelty parhaimmillaan pari/ilta tahtia. Lisäksi noudatin takakatteen raitojen osalta netistä löytämääni huomiota, että niistä kannattaa trimmata yläpuolen harmaasta iso osa pois, jolloin asettuvat helpommin katteen muotoihin. Vaikeuksia on toki vieläkin ollut, kuvat ovat edelleen hauraita ja hankalia asettumaan paikoilleen, tosin ovat irronneet taustapaperista helpommin, olisiko apuna toi liotusveteen lisätty astianpesuaine. Paria irtopalaa on saanut siirrellä paikalleen, mutta mitään ei ole toistaiseksi hävinnyt, ja noi muutamat jäljelle jääneet rypyt saa peitettyä lakalla.

Seuraavaksi olisi vuorossa pääkatteiden sisäosien maalaaminen mustaksi, hiilikuiduttaminen ja mainosteippaukset. Samaan aikaan vedän varmaan loppulakkauksen näille jo valmiille osille. Aikataulua en vain voi taata!
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Täällä pidetään peukkuja pystyssä, että homma menee putkeen. Ainakin tähän mennessä homma näyttää olevan hallussa.
mikä ihme tämä on
Tästä kyllä varmasti tulee samantasoinen kuin muutkin mallisi :) Eli yhdellä sanalla sanoen: Käsittämättömiä!