Pienoismallit.net

Honda NSR500 '00

Nastro Azzurro

Valentino "Tohtori" Rossin ensikokemus 500-luokasta kaudelta 2000. Rossihan voitti 1999 250-luokan mestaruuden Aprilialla, ja siirtyi sen jälkeen kuninkuusluokkaan. Ensimmäinen kausi meni kohtuullisesti, mestaruutta ei hellinnyt, mutta ei ole häppee olla hoppeella, kun vastassa oli legendaarisen Kenny Robertsin juniori.
Pyörä kulki italialaisen olutpanimon sponssaamana, ja väritys on todella onnistunut, tosin kasatessa on koko ajan jano…
Mallina tämä on maailmalla kohtuullisen vähän nähty, lukuun ottamatta näitä valmismalleja, ja ymmärrän kyllä hyvin…
Projektin tarkoitus on osoittaa itselle, että tämäkin malli on kasattavissa. Lisänä taas etsisarja ja muutama ruuvinkanta.

merkinnät

Laitetaan nyt lyhyt merkintä, ettei porukka luule, että taas on hommat jääneet ikuisuusasteelle! On vaan hidasta tämä edistyminen, kun totutusta talvesta poiketen kaikki viikonloputkin ollaan pois ykköskodista ja mallailutilasta. Aloittelin takalokasuojan ja katteiden sisäpuolen hiilikuiduttamista siirtokuvilla. Ensimmäinen vaihe oli noiden katteiden ulkopuolen teippaaminen, jossa tuhraantui aikaa aivan järjettömästi. Sitten sisäpinnoille ja tuohon takalokasuojaan Humbrolin kiiltävä musta siirtokuville alustaksi. Humbrol siksi, että se on tärpättiohenteisena "helppo" pyyhkiä tärpättiin kostutetulla vanupuikolla pois niistä paikoista…
Tätä varovaisesti jo mainostin tuolla mitä tekeillä -osastolla, mutta en kuvia sen enempää julkaissut, koska halusin olla varma, että tällä on edes jotain mahdollisuuksia edetä alkua pidemmälle.Toista vuotta sitten aloittelin samaa mallia, ja tuo aloitus päättyi fiaskoon ja lähes tekeleen päätymiseen maata kiertävälle radalle. Voisi tässä aluksi analysoida syitä epäonnistumiseen. Syitä taisi olla kolme: kiire, kiire ja kiire! Pohjatöissä oli kiire, kitti/liima ei ehtinyt kunnolla kuivua, tästä seurasi pari vajonnutta saumaa (näistä ei kuvia), sekä etulokasuojassa että takakatteessa. Värimassa ei ehtinyt kunnolla kuivua ennen tasoittavaa…
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.