Pienoismallit.net

M61A5 Type 61 MBT

Jättiläinen

Type 61 on 11,6 metriä pitkä ja 4,9 metriä korkea etumoottorinen Federaation taisteluvaunu, jonka pääaseina toimivat kaksi kappaletta 155mm kanuunoita ja tornissa komentajalla 50-kaliiperinen ilmatorjuntakonekivääri. Vaunun miehistöön kuuluvat ainoastaan ajaja sekä komentaja/ampuja, johtuen ahtaasta tilasta jonka aiheuttaa tykkien autolataajat ja ammusten määrä tornissa ja rungossa. Vaunut niittivät mainetta, joskin kyseenalaista vuoden 0079 sodassa onnistuessaan jotenkuten pitämään puoliansa teknologisesti ylivoimaista vihollista vastaan.

Malli on Bandain Zaku ground war setin mukana tullut todella hyvälaatuinen sarja pienessä mittakaavassa. Malli sisältää varsin vähän osia ja on silti erittäin iso ottaen huomioon mittakaavan, tämä tankki todellakin on järkälemäinen. Paketin mukana tuli näitä tankkeja kaksi kappaletta joten toinen jää varalle muita suunnitelmia varten.

Rakensin kumminkin tornin varustekehikon uusiksi, koska sarjan umpinainen ratkaisu ei omaa silmääni kovinkaan miellyttänyt. Lisäksi tein uudet savunheittimet, tornin astinlaudat ja konekiväärin jalustan, sekä porasin tykin putket auki.

Malli on maalattu Revellin ja Humbrolin emaleilla pensseliä käyttäen. Siirtokuvat on sieltä sun täältä haalittu kokoon. Vähän säistyksiä ja vaaleammalla sävyllä korostuksia jonka jälkeen Testorsin Dullcoat lopuksi.

Todella mukava ja nopea malli rakentaa, mutta ihan kivasti myös lisädetaljointia vaativia paikkoja jos uskallusta riittää.

Kommentit

Tuli heti fiilis laittaa koneelle command & conquer peli, vaikkei tämä siitä olekkaan.
Vähän samaa näköä kuitenkin yllämainitun pelin mammoth tankkiin.