Pienoismallit.net

Hawker Tempest V

Maalinkuivumismalli valmistui samaan tahtiin Messerschmittin kanssa. Malli esittää kersantti McKennaughin lentokonetta vuonna 1944. Säistäminen on tehty enemmän oman maun mukaan kuin esikuvan. Maalaus on toteutettu pensselillä Vallejon akryylejä käyttäen.

Teknisiä tietoja:

Pituus: 10.26m
Siipiväli: 12.50m
Paino: 6000 kg
Huippunopeus: 685km/h 5600 metrin korkeudessa
Kantama: 2460Km
Aseitus: 4X20mm konetykkiä, pommeja tai raketteja

Kommentit

Ihan ok … mutta tuolta näkyy vähän maalamattomia kohtia. Tai sitten se on vanhennusta?
Hyvännäköinen Tempest. Minusta sopivan kuluneen näköinen ulkonäkö ja malli on päällisin puolin hyvännäköinen. Maali on sopivan ohutta ja rakentaminen on sinulla hallussa. :)
Perusilme ihan hyvä. Minun silmiini hyppäävät pakokaasu- ja ruutikaasuvanat jotka ovat mielestäni liian räikeitä. Tuulilasi ei taida ihan istua, mutta se on pikkuvika muuten siistissä mallissa.
Oikein hyvän näköinen Tempest ja hienosti vanhennettu,mutta pakokaasuvanat ovat melko epärealistiset.Niitä kannattaa harjoitella vaikka paperille penselillä.Ihan olemattoman vähän vain kerralla maalia,siitä se lähtee.
Anteeksi nyt taas hölmöyteni ja pahoittelut tulevasta suuresta loukkauksesta teitä ammattimaisia mallareita kohtaan. Tämän lentokoneen "maastokuviointi" näyttää paremmalta kuin monen hyvän mallarin tekemä, tämä ei ole millimetrin tarkka ja viimeistelty. Hienoja ne on ne täydellisten mallien maalauksetkin, mutta se tarkkuus pistää silmään. Vaikka niitä referenssejä on tutkittu ja katsottu niin väitän että kaikissa lentokoneissa ei ole voinut olla millimetrin tarkat rajat maalauksissa, kenttä olosuhteissa pensselillä kiireessä, ehkä hämärässäkin tehty… Omaan silmään tämä maalausrajojen epätarkkuus näyttää hyvältä.

Muutoin en kommentoi sen enempää, yllä on jo esitetty kivasti asiaa.
Kiitokset kommenteista. Jotenkin näissä halvoissa pikkukoneissa lasiosat ovat aina ihan päin ****** ja istuvat miten sattuu, en tuolle raolle lähtenyt mitään tekemään, uudet projektit odottaa jo. Noista vanoista taas, menivät vähän metsään molemmissa malleissa mutta parannan sitten seuraavissa.
Juha Leinonen kirjoitti:
Noista vanoista taas, menivät vähän metsään molemmissa malleissa mutta parannan sitten seuraavissa.
Hyvä Juha ! Kokeileppas vaix tuhota yksi Revellin pikku pensseli sarjasta.Sellainen kai löytyy läheltä.Eli kuivaharjaa nuo vanat, kastat hitusen matta mustaa pensselin kärkeen ,töpötät suurimmat pois ja taas samoin,kunnes oikea "savuvanan" sävy tai maali paksuus löytyy.Harjoittelua vaan ja onnistut.Tosin kaikkien ruuti ja pakokaasuvanojen teko on helpompaa tätä kookkaamille koneille.