Pienoismallit.net

Mörser Karl-Gerät 040/041

Pieni pakoputkipäivitys

Sain sentään viime päivinä aikaiseksi pakoputkien elikkä äänenvaimentimien maalamisen sekä säistämisen. Koska Karl-mörssärit sodan aikana olivat enimmän aikaa kotimaassaan varastoituina, sekä saksalaisessa säntillisessä huollossa ja hoidossa, eivät säätkään päässeet pahemmin syömään maali-ym. pintoja.Voipi tällöin olettaa että pakoputkien pintoihin eivät vuosien aikana vaikuttaneet juuri muut ilmiöt kuin pakokaasujen kuumuus sekä ilmankosteus joten pyrin säistämisessäni maltillisuuteen. Pohjamaaleina käytin Vallejon tuotteita jotka levitin siveltimellä. Perusvärinä oli sekoitus Vallejon Gunmetal Greytä, Flat Brownia sekä Black Greytä vaalennettuna muutamalla tipalla Sand Yellowia. Pigmentteinä käytin eri sekoituksina MIG.in Old Rustia, Standard Rustia sekä Russian Earthia. Chippaukset tein Vallejon German Camo Black Brownilla. Kyseisen maaliseoksen ohensin ensin vedellä suht ohueksi liemeksi ja puhalsin sen jälkeen kynäruiskulla ilmaa maaliseokseen kastamaani sivellintä josta maali levisi sumumaisina pisaroina äänenvaimentajien pintaan. Toistin ko. työvaiheen pienillä maalimäärillä moneen kertaan kunnes olin saanut mielestäni sopivan pintaefektin aikaiseksi. Litkutellessani MIG.in pigmenteillä sekä ohentimella äänenvaimentajien päitä, aukesivat (tai tulivat näkyviin) hiomani saumat joten jouduin hiomaan ja kittaamaan ko. kohteet uudestaan.

Kommentit

Todella hyvän näköinen pakoputki. Huikea malli tulossa.
Tämänkin kohdalla tulee mieleen että pitäisikö näille varmoille viikonmalleille olla joku "kuukauden malli" jotta olisivat esillä sen aikaa kun ansaitsevat. Kun katselee nyt tehtyä työtä ja sen jälkeä niin en keksi mitään miksi tämä ei voisi esiintyä jopa uskomaton malli ketjussa…
Kiitokset kommenteista! Lopputuloksesta mallin suhteen ei vielä tiedä. 98% mallista on vielä maalaamatta ja säistämättä :)