Pienoismallit.net

La-5FN

Tässä uusin mallini Lavochkin La-5FN, Sergei M. Kramarenkon lentämä punanokka vuodelta 1944.

Revellin 1:72 mittakaavaan ok malli, vaikka paremminkin valmistettuja olen nähnyt. Malli on maalattu akryyli väreillä. Kaikki sävyt on sekoitettu silmämääräisesti useasta eri purkista. Maastokuvion maalaamisen jälkeen malli on lakattu Revellin kiiltävällä, siirtokuvat pintaan, ja uppokuvioisten paneelien korostus mustalla litkulla. Sen jälkeen matta lakka päälle. Postsheidaukset tein MIG:n tomuilla hankaamalla, todella lyhyeksi leikatulla pensselillä. Sitten vain vielä yksi ohut kerros matta lakkaa ja malli on valmis =)

Todella hauska projekti! Tekemiseen meni kolmisen päivää. Tämä oli ensimmäinen kerta kun käytin kyseistä postsheidaus tekniikkaa. "Oikean" tummuusasteen löytäminen oli aika haastavaa…tomu tarttuu mattaan pintaan tosi tiukasti ja lopputuloksesta tulee helposti liian tumma ja suttuinen. Mokia korjailin pumpulipuikolla, silti paikoin tummennukset näyttävät liian tummilta. Mutta sitä varten on olemassa palaute nappi, kertokaa mielipiteenne =)

Kommentit

Nätti pikku Lavoschkin! Eipä tästä mallista löydy mitään parjattavaa. No, renkaat voisi olla kuluneemman näköiset.

Hieno!
Hyvin niputettu ja maalattu La.Komeat värit.
Hienosti tehty La, yksi omista suosikkikonetyypeistäni. Renkaat, kulutuspinta varsinkin, voisivat olla 'vähemmän mustat', joku tumma harmaa voisi toimia paremmin. Pystyy fiksaamaan näin jälkikäteenkin hyvin jos haluat.

Onkos tämä Revellin esitys omaa tuotantoa vain Italerin vanha sarja?
Parasta mallissasi on tuo keulan punaisen maalaus ja moottorin huoltoluukun esilletuonti. Toimii. Kuten myös muu maalaus.

Sen sijaan parannettavaa olisi laittaa antennilanka, ja ei ehkä tehdä noin voimakkaasti noita paneeliuria. Nyt ne korostuu aivan liikaa ainakin alapuolelta ja myös siipien yläpinnalta. Koneen rungossa ne toimii hyvin.
Mutta tämähän on helppo vielä korjata.
T.T
Hienosti niputettu La-7FN! Hienot värit. No, varsinkin ohjainpintojen rajat on kyllä vähän liian korostetut. Mihkä sinä antennilangan jätit? Muuten oikein hieno!
Pojot unohtui!
Hieno on, varsinkin huomioiden, että olet jättänyt kohoviivoituksen sellaiseksi kun se on. Kyllä noilla vanhanmallin kohodetaljeillakin varustetun mallin saa ihan kivan näköiseksi.
Eikös mallisarja ole alunperin Zvezda/Italeri -mallisarja? Tuolla se odottaa itsellänikin rakentamista.
Terve kaima. Komea LA!
Nätti maalaus ja hienot vanhennukset. Neukkuraudoissa on vaan sitä jotain!